Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem kell ehhez a fővárosba menni. Edelénybe egy boltba egy festék 1500ft körül van. Ugyan az a festék, ugyan az a kiszerelés Miskolcon 2500ft...
    És persze nem csak a festék hanem minden drágább.

Komment

Statisztikai Hivatal kihoz átlag bérnek nem ezekben a régiókban az érvényesek.
      Jaja... Az anyag árakban nincs akkora külömbség mint a bérekben. Messziről jött barátom mindig megkérdezi,hogy hülye vagyok-e? Mit felelhetnék!? Részben igaza van. (ez meg másik topik)

- - - Updated - - -

Viszont a sikerélmény régiófüggetlen.

Komment

Hiába kérnének Szabolcsba vagy Békésbe annyit mint nálatok nem tudnák kifizetni.Azért lássuk be amit a Statisztikai Hivatal kihoz átlag bérnek nem ezekben a régiókban az érvényesek.
        ........hát meg ,,vazze"!Arra felé több a homok és jobban fúj a szél is!Ezért nem mernek sokat kérni mert akinek ráérős és óccón akarja kiakasztja a szélbe .....oszt ,,jónapot"!
        UFF!

Komment

Én nem bánnám ha másik likba fúnna a szél ,ákácot ültetünk oszt megfogja a homokot csak a bótba menve kicsit több lóvé lapulna a zsebünkbe.

Komment

Ti hogy csináljátok ezeket az arcokat? Én csak ilyet tudok:

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Erre ráklikkeksz és kiválasztod ami szimpatikus:
              Click image for larger version

Name:	Névtelen.jpg
Views:	1
Size:	107.6 KB
ID:	144438

Komment

Látom erősen változóak az árak. Nem tudom ez mitől függ, miért vannak ennyire nagy különbségek. Biztosan a helytől, régiótól is...
                Helytől, régiótól is függ, de vannak olyan helyek ahol szűrik, "tisztítják" a használt homokot így ha nem is az egészet de a nagy részét újra fel tudja használni így 1 zsák homokkal 4-5 alkalommal is tud dolgozni. Na persze ez meg a helyi igények miatt alakult ki, mert szegény vidéken mindenkinek minden occsóért kell, máshogy meg nem lehet megoldani.

Meg hát szabolcsban mindenkinek átfolyik a kertjén a Tisza, kimegy, lapátol pár vödör tiszahomokot, szitán átengedi, aztán adjad neki

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Gyors válasz írásakor a menüsávo az -ra jattintva megjelenik egy egész választék. Onnan kijelölöd és kész.

Komment

Nem tudom miért , de valahogy a szívem csücske ez a "homokolás " ezért nem tudom megálni , hogy bele-bele ne szóljak ,ha úgy gondolom ,hogy van miért .

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Helytől, régiótól is függ, de vannak olyan helyek ahol szűrik, „tisztítják” a használt homokot így ha nem is az egészet de a nagy részét újra fel tudja használni így 1 zsák homokkal 4-5 alkalommal is tud dolgozni. Na persze ez meg a helyi igények miatt alakult ki, mert szegény vidéken mindenkinek minden occsóért kell
                    ....lehet ez is , de szerintem ahol ezt csinálják --azok a jobb helyek --ahol rájöttek , igy lehet , tényleg "olcsóbban" különböző felületi érdességet előállítani .

Komment

A tank belsejének rozsdátlanítására kicsit vissza, úgy jártam, a forró vizes- citromsavas tisztítás közben annyira átmelegedett a kész tank, hogy a rajta lévő csíkozás megpuhult, és a védelem gyanánt rádobott rongy elemi szálai itt-ott beleragadtak a visszakeményedő csíkba

Ez polírozással helyrehozható, de nem szerencsés, nemtudom normális- e, a fekete fényezés nem puhult fel, de erre nem árt figyelni

Komment

A citromsavat kell jó meleg vízbe tenni és utána dolgozni hagyni. Mikor elég ideig ázott/ dolgozott/ akkor elegendő jó meleg vízzel mosni mert fogni is kell ! Ezért kell a jó minőségű 2K-s festék egyrészt nem lágyul vissza és az esetleges sérülések / törölgetéskor keletkezőt/ is jobban bírja. Furcsa mosollyal fogadtam mindíg az autóját nagy lelkesedéssel törölgető gazdit , hogy milyen ügyes?!.

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          rádobott rongy elemi szálai itt-ott beleragadtak
                          Ezek után, ki tudja a festésre meddig kell kiemelten vigyázni
                          3 nap? 4,52 hét? 5hónap?
                          A 4 napja festett első sárvédőt egy műbőr székre fektettem, gondoltam ott jó helye lesz. 1-2 nap múlva odébb akartam tenni, hát a szék is jött vele! Letéptem a székről, szép erezetmintás lett az egyébként gyönyörűen sikerült festés. Ismét csiszolás, finom csiszolás, festés... Utána már okosabb voltam, 2 nap lógatás után felszereltem a helyére, persze csak épp felfogatva a csavarokkal, hogy aztán szétszedhető is legyen.

Komment

forró vizes- citromsavas tisztítás közben annyira átmelegedett a kész tank, hogy a rajta lévő csíkozás megpuhult
                            Az gáz... Ott valami nagyon gagyi anyag lett használva a csíkozáshoz. (nem mellesleg, ha csíkozva van, akkor utána még kellett volna, hogy kapjon egy normális lakk réteget..)

Nyáron ne tedd ki a napra a motort, mert a nap melegebbre fűti a csíkjaidat, mint a legmelegebb forróvíz.

- - - Updated - - -

A 4 napja festett első sárvédőt egy műbőr székre fektettem, gondoltam ott jó helye lesz. 1-2 nap múlva odébb akartam tenni, hát a szék is jött vele!
                            Mivel festetek ti???

Csak normális, 2k autófénnyel érdemes festeni. 20 perc után porszáraz, fogható, pakolható, 1 órán belül csiszolható. (+20fok melegre és normál edzőre érvényes)

Létezik hidegebb és melegebb körülményekhez alkalmazkodó edző is. Ha be van tartva a keverési arány, és a technológia, akkor amíg a szórópisztolyt kimosod, iszol egy kávét, benyomsz egy kacsazsíros kenyeret hagymával, paprikával, (1 hete csak krumplipürét, és főttvirslit ehetek....) már pakolhatod is le a frissen festett cuccokat. 24 óra alatt teljesen kikeményednek ezek a festékek, már szerelhetők is. body autófestékeket használok. bemaró alapozó - füller - szín komplett rendszerben. (mindig érdemes ugyanazon gyártó teljes rendszerét használni, ha szép és tartós végeredményt akartok) A festék ára kb. 600-750 Ft / dl. 1 sárvédőre kívül-belül kb. 120 micron vastagságban elég 0,5-0,75 deci.

Komment

Neoluxal van festve meg csíkozva? Annak a száradási ideje pár nap, a kikeményedési ideje meg 1 hónap...
                              Ha már zománcfesték akkor inkább Trinát zománc. Ugyan olyan a fénye, de az pár nap alatt teljesen kikeményedik.
                              (termeszesetesen nitro hígítóval hígítva)
                              Na meg amit még nem próbáltam, de 1-2 hét múlva ki fogom:
                              A zománc festék felső rétegébe egy nagyon kevés 2K lakkot keverni.

Komment

Különböző bázisú anyagokat nem nagyon érdemes keverni, erre figyelj. Trinátot miért nitro-val higítod? Nem szintetikus kell hozzá inkább?

(felniket szoktam trináttal festeni, egész jól bírja, ha jól alá van alapozva)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X