Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Statisztikai Hivatal kihoz átlag bérnek nem ezekben a régiókban az érvényesek.
    Jaja... Az anyag árakban nincs akkora külömbség mint a bérekben. Messziről jött barátom mindig megkérdezi,hogy hülye vagyok-e? Mit felelhetnék!? Részben igaza van. (ez meg másik topik)

- - - Updated - - -

Viszont a sikerélmény régiófüggetlen.

Komment

Hiába kérnének Szabolcsba vagy Békésbe annyit mint nálatok nem tudnák kifizetni.Azért lássuk be amit a Statisztikai Hivatal kihoz átlag bérnek nem ezekben a régiókban az érvényesek.
      ........hát meg ,,vazze"!Arra felé több a homok és jobban fúj a szél is!Ezért nem mernek sokat kérni mert akinek ráérős és óccón akarja kiakasztja a szélbe .....oszt ,,jónapot"!
      UFF!

Komment

Én nem bánnám ha másik likba fúnna a szél ,ákácot ültetünk oszt megfogja a homokot csak a bótba menve kicsit több lóvé lapulna a zsebünkbe.

Komment

Ti hogy csináljátok ezeket az arcokat? Én csak ilyet tudok:

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Erre ráklikkeksz és kiválasztod ami szimpatikus:
            Click image for larger version

Name:	Névtelen.jpg
Views:	1
Size:	107.6 KB
ID:	144438

Komment

Látom erősen változóak az árak. Nem tudom ez mitől függ, miért vannak ennyire nagy különbségek. Biztosan a helytől, régiótól is...
              Helytől, régiótól is függ, de vannak olyan helyek ahol szűrik, "tisztítják" a használt homokot így ha nem is az egészet de a nagy részét újra fel tudja használni így 1 zsák homokkal 4-5 alkalommal is tud dolgozni. Na persze ez meg a helyi igények miatt alakult ki, mert szegény vidéken mindenkinek minden occsóért kell, máshogy meg nem lehet megoldani.

Meg hát szabolcsban mindenkinek átfolyik a kertjén a Tisza, kimegy, lapátol pár vödör tiszahomokot, szitán átengedi, aztán adjad neki

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Gyors válasz írásakor a menüsávo az -ra jattintva megjelenik egy egész választék. Onnan kijelölöd és kész.

Komment

Nem tudom miért , de valahogy a szívem csücske ez a "homokolás " ezért nem tudom megálni , hogy bele-bele ne szóljak ,ha úgy gondolom ,hogy van miért .

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Helytől, régiótól is függ, de vannak olyan helyek ahol szűrik, „tisztítják” a használt homokot így ha nem is az egészet de a nagy részét újra fel tudja használni így 1 zsák homokkal 4-5 alkalommal is tud dolgozni. Na persze ez meg a helyi igények miatt alakult ki, mert szegény vidéken mindenkinek minden occsóért kell
                  ....lehet ez is , de szerintem ahol ezt csinálják --azok a jobb helyek --ahol rájöttek , igy lehet , tényleg "olcsóbban" különböző felületi érdességet előállítani .

Komment

A tank belsejének rozsdátlanítására kicsit vissza, úgy jártam, a forró vizes- citromsavas tisztítás közben annyira átmelegedett a kész tank, hogy a rajta lévő csíkozás megpuhult, és a védelem gyanánt rádobott rongy elemi szálai itt-ott beleragadtak a visszakeményedő csíkba

Ez polírozással helyrehozható, de nem szerencsés, nemtudom normális- e, a fekete fényezés nem puhult fel, de erre nem árt figyelni

Komment

A citromsavat kell jó meleg vízbe tenni és utána dolgozni hagyni. Mikor elég ideig ázott/ dolgozott/ akkor elegendő jó meleg vízzel mosni mert fogni is kell ! Ezért kell a jó minőségű 2K-s festék egyrészt nem lágyul vissza és az esetleges sérülések / törölgetéskor keletkezőt/ is jobban bírja. Furcsa mosollyal fogadtam mindíg az autóját nagy lelkesedéssel törölgető gazdit , hogy milyen ügyes?!.

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        rádobott rongy elemi szálai itt-ott beleragadtak
                        Ezek után, ki tudja a festésre meddig kell kiemelten vigyázni
                        3 nap? 4,52 hét? 5hónap?
                        A 4 napja festett első sárvédőt egy műbőr székre fektettem, gondoltam ott jó helye lesz. 1-2 nap múlva odébb akartam tenni, hát a szék is jött vele! Letéptem a székről, szép erezetmintás lett az egyébként gyönyörűen sikerült festés. Ismét csiszolás, finom csiszolás, festés... Utána már okosabb voltam, 2 nap lógatás után felszereltem a helyére, persze csak épp felfogatva a csavarokkal, hogy aztán szétszedhető is legyen.

Komment

forró vizes- citromsavas tisztítás közben annyira átmelegedett a kész tank, hogy a rajta lévő csíkozás megpuhult
                          Az gáz... Ott valami nagyon gagyi anyag lett használva a csíkozáshoz. (nem mellesleg, ha csíkozva van, akkor utána még kellett volna, hogy kapjon egy normális lakk réteget..)

Nyáron ne tedd ki a napra a motort, mert a nap melegebbre fűti a csíkjaidat, mint a legmelegebb forróvíz.

- - - Updated - - -

A 4 napja festett első sárvédőt egy műbőr székre fektettem, gondoltam ott jó helye lesz. 1-2 nap múlva odébb akartam tenni, hát a szék is jött vele!
                          Mivel festetek ti???

Csak normális, 2k autófénnyel érdemes festeni. 20 perc után porszáraz, fogható, pakolható, 1 órán belül csiszolható. (+20fok melegre és normál edzőre érvényes)

Létezik hidegebb és melegebb körülményekhez alkalmazkodó edző is. Ha be van tartva a keverési arány, és a technológia, akkor amíg a szórópisztolyt kimosod, iszol egy kávét, benyomsz egy kacsazsíros kenyeret hagymával, paprikával, (1 hete csak krumplipürét, és főttvirslit ehetek....) már pakolhatod is le a frissen festett cuccokat. 24 óra alatt teljesen kikeményednek ezek a festékek, már szerelhetők is. body autófestékeket használok. bemaró alapozó - füller - szín komplett rendszerben. (mindig érdemes ugyanazon gyártó teljes rendszerét használni, ha szép és tartós végeredményt akartok) A festék ára kb. 600-750 Ft / dl. 1 sárvédőre kívül-belül kb. 120 micron vastagságban elég 0,5-0,75 deci.

Komment

Neoluxal van festve meg csíkozva? Annak a száradási ideje pár nap, a kikeményedési ideje meg 1 hónap...
                            Ha már zománcfesték akkor inkább Trinát zománc. Ugyan olyan a fénye, de az pár nap alatt teljesen kikeményedik.
                            (termeszesetesen nitro hígítóval hígítva)
                            Na meg amit még nem próbáltam, de 1-2 hét múlva ki fogom:
                            A zománc festék felső rétegébe egy nagyon kevés 2K lakkot keverni.

Komment

Különböző bázisú anyagokat nem nagyon érdemes keverni, erre figyelj. Trinátot miért nitro-val higítod? Nem szintetikus kell hozzá inkább?

(felniket szoktam trináttal festeni, egész jól bírja, ha jól alá van alapozva)

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Különböző bázisú anyagokat nem nagyon érdemes keverni, erre figyelj. Trinátot miért nitro-val higítod? Nem szintetikus kell hozzá inkább?

(felniket szoktam trináttal festeni, egész jól bírja, ha jól alá van alapozva)
                                Egy ismerős mondta ezt, szebb lesz a fénye. Persze csak akkor ha nem vesznek össze (de ezt már kipróbáltam. Igaz csak ecsettel kenve, de normálisan megszáradt) A benzintankom javításából meg maradt egy kis 2K lakkom, ami 1-2 hónap alatt teljesen bedöglik, szóval van mivel kísérletezni. (persze hűtőbe tovább bírná, csak a család nő taglai kitérnének a hitükből ha ott meglátnák a 2K lakkot...)

A Trinát zománcnak pedig szebb lesz a fénye ha nitróval hígítod. Főleg ha az utolsó réteget még átködölöd finoman nitróval. (én úgy szoktam hogy a pisztolyból kiöntöm a festéket ha megvan az utolsó réteg is, aztán bele egy kis nitró és azzal átfújom még egyszer. Ettől fényesebb lesz egy kicsit).
                                A boltba volt hogy furcsán nézett rám az eladó amikor vettem trinátot meg hozzá nitrót, aztán mondta hogy de ez ehhez nem jó Pedig jó hozzá

Természetesen alapozó nélkül nem fújom semmire. Komoly gond még nem volt vele. Bírja a magas nyomású mosót is.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information