mir-mur eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kompresszor.
Collapse
X
-
Mi a vélemény ezekről a kompresszoroktól?
Több néven és festésben lehet kapni nagyjából ugyanezt a felépítményt.
Nem használnám túl sok mindenre, csak lefújatás, felfújatás, meg néha egy kis festékszórás.
https://www.praktiker.hu/szerszam-ge...onType=product
Komment
-
Mi a vélemény ezekről a kompresszoroktól?
Azt írja leadott teljesítmény 4,8 barnál 81, 8 barnál 64 l/perc. A kéthengeres 4 barnál olyan 205, 7-nél pedig 175 l/perc. Ez se sok, ha dolgozni akar az ember, de hobbi szinten ár/érték arányban szerintem rendben van - és akciósan pár éve, egy csomó szerszámmal nem sokkal került többe.
- - - Updated - - -
Ez páldául csak egy huszassal több, de használati értékét tekintve szerintem ég és föld:
Ez meg ugyanannyi, csak használható:
Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
Csak hobbyra használnám, főleg lefújásra. Ahova jó lenne a 8atm.
Párszor fújtam festéket, mert meguntam az oszlopok ecsetelését.
Most ez a gép van.
Illetve ez is csak van, mert nem nagyon működik.
A levegőt belefújja az olajba, az olajat meg igen gyorsan benyeli a tartályba.
Ez még a kisebb baj, 4atm felett nem bírja az 1,1kW motor. Van még két ugyanilyen póttartály, azonban nem merném őket nagyon megfújni, mert sose voltak nyomáspróbázva, a kondenzvíz meg állt bennük.
Egy gyűrűzést még lehet, hogy megejtek.
Komment
-
Hülye kérdés, ha tartályod van akkor miért nem nézel csak kompresszor+villanymotor kombót? Amúgy az egyhengeres tényleg kevés lesz, nekem ez van itthon:
Vásárlás: Black & Decker CP 2525 Kompresszor árak összehasonlítása, CP2525 boltok
A pisztolyom a leírás szerint 4/8 bar, 150-250 l/min. Elég gyorsan lepusztítja a nyomást 4 bar-ra(pedig a nyomáscsökkentő miatt nem fogy annyira gyorsan a levegő) és onnantól folyamatosan megy mert éppen hogy bírja pótolni azt ami kimegy.
- 2 likes
Komment
-
Hasonló kis vacak kompresszorom van már évek óta, mint amit néztél. Talán 5000 Ft-ért lomiztam. Alkatrészeket lefújkálni, kereket felfújni tökéletes. Festeni, és homokszórni csak mértékkel, és lassan tud. Viszonylag kicsi festőpisztolyt vettem hozzá, így egy kocsit simán körbefújtam vele. Ami kifog rajta, az a légkulcs, és a "turbó" maró. Ezekhez kevés. Kell készülni sörrel, vagy kávéval, ha ezekkel akarsz dolgozni. Mindazonáltal hobbi műhelybe szerintem elég. Még talán kicsit drágállom is a 60-80e Ft-ot érte. Nyárra kiraktam a műhelyből, hogy ne bent hangoskodjon. Kint legalább jobb a hűtése, és a szomszéd is tudja, hogy gyakran dolgozok a garázsban... :-)
- 5 likes
Komment
-
Kérdés, hogy fog-e annyit szolgálni, hogy beletegyen az ember majd 100e Ft-ot. Ha heti szinten kell vele festeni, meg órákat menne róla folyamatosan a légkulcs, akkor megéri a nagyobb, komolyabb gép. Viszont évente 5 karbit kifújkálni, meg 1 benzintankot lefesteni... inkább az olcsóbb/egyszerűbb. Volt lidl/aldi akcióban is nemrég kompresszor valami 30e Ft környékén. Az nem lesz mostanában megint? Arra is van 3 év gar...
- 3 likes
Komment
-
Kérdés, hogy fog-e annyit szolgálni, hogy beletegyen az ember majd 100e Ft-ot.
Ha viszont tényleg csak lefúvatni meg kereket fújni kell, arra jó egy 25 literes is. Szerintem ugyanaz a légsűrítő van rajta, mint a kinézett 50 literesen, csak sokkal olcsóbb.bokor28 kedvelte ezt.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Pár hete gondolkoztam, hogy eladom a homokfújó-kompresszor párosításomat. A nagy kompresszoromat és a nagy homokfújómat már régen eladtam.Eljutottam odáig, hogy ezektől is megválok, mert 2 év alatt egyszer használtam a fújót. A kompresszort többször használom, és itt jön a baj. Leégettem a motorját.
380V 1,5kW . Mindezt az én hülyeségem miatt. Nem is ez a lényeg, mert már mindegy . Hanem előbb itt szeretném megkérdezni, hogy érdekel-e valakit így? Ha nem, akkor felteszem az apróra és egyéb helyekre.
Nagyon szépen dolgozik a fújó és a kompresszor is. Vagyis utóbbi ma reggel óta nem.
Fújó: Elszívónak egy villanykályha mókuskerekes fűtőmotorját tettem, ami szépen teszi a dolgát. Két pisztolyt adok vele. Az egyik homokot fújni, a másik kivülre csak levegőnek. Esztergáltattam kb 10 fejet a pisztolyba fémből. Azért mert ezek gyorsan kopnak. (5mm furattal).
Kompresszor:380V 1,5 kW Zil két hengeres. Ha jól emlékszem lemértem egyszer 8barra 3 perc alatt nyomta fel, de ezt nem mondom annyira biztosra. Adom hozzá a kb 10 méteres ipari, fekete 380-as vezetéket dug villával. Ez nem átlagos 380-as vezeték. Szerintem a nyomáskapcsoló cserés. A vízleválasztó méri a bart de, ha nyitva marad, elereszti a levegőt. (Ez lett a veszte a motornak.)
Ára: Amíg jó volt, addig úgy gondoltam, hogy 100-at érni kell neki, de így már nem gondolom így. Kb 15000ft a tekercselése a motornak.
Ha érdekel valakit így az egész egység, akkor írjon. (Ha kell megtekercseltetem a motort.(De lehet, hogy mindenképpen meg lesz csinálva))
Üdv Tamásmátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment