Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Sziasztok en is esztergalyos lennek (gepifoprgacsolo)
Ezekrol a videokrol eszembe jutnak a szakmaismeret es a gepiforgacsilas alapjai nevu tantargyak amiket ezekjen az orakon neztunk en a 100-as szamu Pataki Istvan szakmunkaskepzo es szakkozepiskolaban erettsegiztem 1985-ben Miskolcon .Azoto sajnos nem jartam arra .Pontos adatot nem tudok de szerintem ebbe aziskolaba jart legelabb 1000 diak minimum akiknek a kepzeset a DIgep es az LKM-ben tortentek (nagyreszben). Azota ezek az uzemek nagyon halvanyan muzsikalnak nem igen hiszem hogy ugyanolyan mennyisegu diakot tudnak foglalkoztatni .Ezzel igy van szerintem az OZD-i MTH iskola es meg kitudja hany intezmeny . Az orszag masteruletein is biztos szuntek meg gyarak TSZ.ek ahova jartak a diakok tanulni oktatasra.Hozza teszem meg hogy az elso munkam amit kulfoldon vegeztem 1990-tol az pont szakmaba vago volt es nem kellett szegyenkeznem a folkeszuletlensegem vegett sot a manualis vagy a felautomata gepeknel ahol igazan tudni kell valamit 35 dolgozo kozul akikkel dolgoztam 2 ertett valamit. A kerdes hogy mai iskolas koruakat ki kepzi es oktatja valamire ha ezek a letesitmenyek nem teszik Mindenkibol nem lehet munkanelkuki vagy filmszereplo stb.Termeszetesen vannak uj szakteruletek ami kozben kepzodtek de nem hiszem hogy minden diakkorut kepes befogadni mint ahogy az ezek elott tortent Remelem nem voltam tul bonyolult.
Sziasztok Movisz
Ez a lényeg! Példamutatás tudásból, erkölcsből, tiszteletből, szeretetből a következő generációknak. Kádárékat meg hagyjuk inkább, mert kevesen tudják, de ők tárgyaltak először az IMF-fel. Nekem velük van 180 fokos előgyújtásom. Túlzottan politizálni felnőtteknek nem érdemes, mindíg gazdasági érdekek mentén mennek még a háborúk is. Az ideológia, a vallási-faji ellentétek csak azért vannak rámondva, hogy a nagy tömegek számára definiálva legyen a gyarmatosítás, más országába való bepofátlankodás, népek kihasználása stb. Ha politizálunk, két mesekönyvet állítunk felnőtt fejjel egymásnak. Azon vitatkozunk, hogy szerinted a Micimackó a fasza gyerek, szerintem meg a Gőgös Gúnár Gedeon. Én mégis azt mondom, talán jó irányba megyünk. Egyrészt mert ennél lejjebb már nincs, másrészt mert a munka felé fordítják az embereket. Megszűnik a földi tv sugárzás, nem lesz muszáj a szegényebb rétegnek csak a bankúnió tévéjéből informálódnia. Jó hogy nem politizáltam én se, mi?
Volna még kedvem folytatni,de itt nem teszem,mert szét "offolnánk" az egész,egyébként sokkal jobb sorsra érdemes témát.
Szeretnék engedélyt kérni a moderátoroktól,hogy új témát nyithassak,valami olyan címmel,hogy Hyde park-veteran fórum,ahol egy kissé mélyebben lehetne,véleményt alkotni a múltról,napjainkról és a jövőről és pró és kontra lehetne vitatkozni,-természetesen gyűlöletkeltő alűrök nélkül és csak azok számára,akiket a téma érdekel,illetve azok kapcsolódhatnának be.
Sajnos ,-gondolkodó ember vagyok,napjaimat nekem is a szakma köti le és a küdelem a túlélésért,de ettől függetlenül,a gondolatok szárnyalnak és az élet nem csak a "srófolásról" szól.
Végezetül,én mindenki nézetét tisztelem,legyőzni senkit nem akarok,-meggyőzni esetleg,de véleményt cserélni csak beszélgetve lehet,-formálni meg csak gondolkodva egyedül,csendben.
szakmaismeret es a gepiforgacsilas alapjai nevu tantargyak amiket ezekjen az orakon neztunk en a 100-as szamu Pataki Istvan szakmunkaskepzo es szakkozepiskolaban erettsegiztem 1985-ben Miskolcon
Akkor ,te földim vagy tesó ! Én is ott végeztem 83-ban. Biztos találkoztunk az ebédlőben. Bár, én még visszajártam utána is szakmákat gyűjteni. Nekem Marosvári Emil tanár úr osztotta az észt szakismeretből, és a tanműhelyben gyilkoltam az EAN-t.
Szia MIR-MUR termeszetesen engem is o tanitott meg Dudas Laszlo a mesterem meg Nagy Laci -ba volt szep evek hajaj elnezest hogy elótertunk a tematol de jo nosztalgiazni
Elkezdtem képeket csinálni, erre teljesen behülyült a telefon. Csináltam is rajta egy szoftverfrissítést a fél kilós kalapáccsal. Itt volt az ideje, már századik alkalom. Megcsinálom másik telóval és felrakom, nincs elfelejtve. Üdv
Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 febr. 15, 16:31.
Komment