Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Esztergálás oktatóvideók

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Esztergálás oktatóvideók

barna, Hajtókar és soveny kedvelte ezt.

Komment

barna és soveny kedvelte ezt.

Komment

Nos egyelőre ennyi elég is.
        Jó szórakozást.
        barna, Hajtókar és soveny kedvelte ezt.

Komment

Rakok fel én is képet vagy "oktatóvideót" (nem kioktató) az 1943-as gyártású náci esztergapadomról, amikor beröffentem.

Komment

izgatottan várom.
            NDK jó gépeket dobot piacra.
            Hajtókar kedvelte ezt.

Komment

Ez így van, az összes WMW szerszámgép perfekt. Ez viszont egy Weipert a második világháborúból, amikor minden a hadiiparnak volt alárendelve, történelem szagú. Később, a háromfelé osztás után is megmaradt a közel azonos minőség, és nagy hasonlóság. Pl. Naumburg(WMW, NDK) vagy Gehring, Nagel(NSZK) hónológépek.

Komment

Szervusztok!

Van itt Orosházán,egy olyan gép,amely 4 forgácsológépet foglal magába,egy testben.Alapjait tekintve csúcseszterga,ha jól emlékszem,több,mint 1000,-es csúcstávval,de 1500-as nincs.A gép olyan "furmányosan" van tervezve,hogy ezen túl,oszlopos fúrógép,vertikális marógép és harántgyalu is,minden funkciót külön lehet kapcsolni és a mai napig dolgoznak rajta.

A gép tulajdonosa,egy nálam jó-pár évvel idősebb,a mai napig igen aktív,nyílt szívű ember,akinek a "kis-újában" van a szakma és azt szívesen át is adná,-ha volna kinek.Mondanom sem kell nem tolonganak és mivel "csak 60 és szakmai gyakorlata van" és egy mesterlevélen túl,egy gépésztechnikusi oklevél,még tanulót sem igazán szerződtethet,mert nincs oktatói papírja.Amikor arra járok felkeresem és sokat beszélgetünk,az elmúlt időkről és napjainkról,-meggyőződése,ha nem tölthetné napjait a műhelyben,már nem is élne.

Sajnos a gépről,nincsenek fényképeim,de amit találtam a neten felteszem nektek.

Click image for larger version

Name:	Galyas 01.jpg
Views:	1
Size:	111.9 KB
ID:	134596Click image for larger version

Name:	Galyas 02.jpg
Size:	107.8 KB
ID:	134597Click image for larger version

Name:	Galyas 03.jpg
Size:	108.4 KB
ID:	134598

Átolvastam az általam mellékelt képet és szöveget és valahogy.olyan furcsának találtam,a "nácik szerszámgépe",-kifejezést.Nagyon szerencsétlennek találom,hogy a cikk írója,rosszízűen ideológiát párosít egy gép mellé,szinte sugallva,hogy akkor a masina is náci.Az én politikai meggyőződésem 180 fokos ellentétben áll,a fent említettel,de úgy gondolom,hogy a Wehrmacht sorozott állományában,sem volt mindenki náci és az eszterga főleg nem.

Üdvözlettel:Che
                Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2013 febr. 11, 14:17. Oka: Gondolatok hozzáadása
                barna, chemotox és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Igen, igazad van, én ugyanezt a gyökérséget írtam a saját gépemről 3 hozzászólással feljebb. Nem ideológiai összefüggésben gondolkoztam, hanem ha van náci rohamsisak, akkor ez náci eszterga stb., de nyilván hülyeség ahogy írtad is. Nyilván nem a legkomolyabb mérnökök, tudósok, vagy akár sorkatonák voltak véresszájúak. Viszont: hajtóvadászat indult a háború végén utánuk, kellettek a NASA rakétaprogramjához stb., ezen a szinten már senki nem volt kíváncsi a múltjukra, úgyhogy aki kellett a többieknek, ilyen-olyan okból értékes volt az valahogy nem volt náci utólag.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 febr. 11, 18:57.

Komment

Üdv
                    Ma az ócskavas telepen jártam.
                    Hogy mi mindent lehet ott találni, egy kincsesbánya.

Name:	WP_20130211.jpg
Size:	181.5 KB
ID:	134605Click image for larger version

Name:	WP_20130211 2.jpg
Size:	184.6 KB
ID:	134606Click image for larger version

Name:	WP_20130211 3.jpg
Size:	183.7 KB
ID:	134607Click image for larger version

Name:	WP_20130211 5.jpg
Size:	185.0 KB
ID:	134608

Name:	WP_20130211.jpg
Size:	180.7 KB
ID:	134609

Komment

Üdv !Képletek, mindig ez jut eszembe Tg alfa/2=D-d/2l kúpfelszög számítás.A kezedben lévő könyv alapján írom ezt.Meg kellett magyarázni mert átteszik másik oldalra .

Komment

"A könyvekből és tekercsekből csak azt tanulja meg az ember,
                        hogy bizonyos dolgokat meg lehet csinálni.
                        A valódi tanulás megköveteli,hogy meg is tegye ezeket a dolgokat.
                        "

A gyakorlás a legjobb oktató.
                        Én magam is sok mindent a magam kárán tanultam meg. Azt nem felejtem el soha...
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Üdv
                          Szerintem ezzel nem csak te vagy így.
                          Nekünk még kőnyű dolgunk volt mert itt vanakvoltak az időseb szakik akiktől sok mindent elleshettünk.
                          De a következő inasgenerációnak nem lennék a helyében.

Komment

Tönkre kellett tenni szándékosan az oktatást az elmúlt 24 évben. Kimaradnak generációk, olyanok jönnek majd, akinek már a nagyapja is marketing manager vagy tesco árufeltöltő volt. Most próbálják újra feltalálni a szakmunkásképzést, remélem sikerül, és nem járunk úgy mint a nagy oszmán birodalom: kamionos és német utcaseprő brigád.

Komment

Szervusztok!

Sajnos már úgy jártunk,"la finita comedia",a termelés még megy a nagytőke által idetelepített gyárakban,amíg a Magyar munkás (droid),bagóért hajlandó nyomkodni a gombokat,de csak amolyan betanított munkás szinten.Túl vagyunk az utolsó pillanaton is,hogy valami is menthető legyen.Dumálnak itt,értékteremtő társadalomról,a tudás és teljesítményalapú,jóléti társadalomról,de én csak azt tapasztalom,hogy egyre lejjebb megyünk,tudásban,erkölcsben,anyagilag és minden szinten és sajnos nincs vége.

Nem voltam nagy híve a Kádár rendszernek,mert ott sem a munkát becsülték,bár azt mondták,hanem az "ülepnyalást",de kijelentem,ha most állnánk a "köpönyeg fordítás" előtt,a mai tapasztalatokkal a hátam mögött,-minden erőmmel azon lennék,hogy megvédjem az "átkost".

Üdvözlettel:Che

(Sajnos már megint,becsúsztam a politikába,-nézzétek nekem el!)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X