Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lámpabúrák felújítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

és kész ilyen a végeredmény....
    Click image for larger version

Name:	2013-02-19 20.12.41.jpg
Views:	1
Size:	178.3 KB
ID:	134665

Komment

fatia negra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      és kész ilyen a végeredmény.
      Nagyon szép lett. Gratulálok!

Komment

fatia negra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        és kész ilyen a végeredmény....
        Ez igen! Alap mű! Gratulálok hozzá.

Komment

Én még ősszel ráztam egy kicsit gatyába a Warex első index búráit.Belülről híg barna festékkel lett lefújva. Attól lett szép narancs. Kívülről meg természetesen lakk. És hát ilyen lett:

Name:	Wartburg 015.jpg
Size:	177.9 KB
ID:	134666

Komment

Köszönöm!!! A belsejét a maradék 1200 papirral még felcsiszoltam fényesre.

Name:	2013-02-19 21.14.11.jpg
Size:	181.6 KB
ID:	134667

Komment

Szép... ezt most fényképeztem

Name:	2013-02-11 16.00.20.jpg
Size:	183.1 KB
ID:	134668

Komment

Nagyon jóóóó! Irígykedek is most rendesen!

Komment

valaha volt nekem is 311 és 312 is szerettem őket...

Name:	wart999.jpg
Size:	42.2 KB
ID:	134669

Komment

Hmm jó kis masinák! Irmscher felni meg ilyenek....

Komment

Sziasztok!

Ki milyen pasztával polírozta fel a burát?

Komment

Sziasztok,
                        Nagyon jó áron sikerült szereznem, egy "Pöcs" lámpát. Minden alkatrésze megvan. Két apróbb hiba van rajta. A piros részen vagy egy pontszerű repedés. Milyen anyaggal tudnám ezt kitölteni?
                        A sárga részt pedig belűről megolvasztotta az izzó, gondolom nem a megfelelő teljesítményűt szerelték bele, vagy folyamatosan égett a féklámpa.
                        A kérdés az lenne, hogy milyen kitöltő anyagot használhatnék hozzá, ami csiszolás és festés után egységes lenne a lámpával?

Köszönöm

Komment

Szervusztok!

A polisztirol,mely a hátsólámpák és villogók buráinak alapanyaga,durva karcok esetén egyre finomodó csiszolópapírokkal csiszolható.A nagyon finomra kicsiszolt,de matt burákat vattára felrakott fogkrémmel lehet tükörfényesre polírozni.A fogkrém ne legyen extra,csak olyan egyszerű Amodent.

A művelethez szükséges még egy kevés "emberzsír" is,-úgy értem,hogy a sokdörzsölgetés alatt jól ki lehet melegedni és esetlegesen testzsírt is lehet veszíteni.

A polisztirol oldószere az aceton.Amennyiben acetonba oldunk egy törött lámpaburát,természetesen a megfelelő szinűt,úgy kaphatunk belőle ragasztóanyagot is,mellyel törött darabokat meg lehet ragasztani.A ragasztás előtt természetesen zsírtalanítani kell és a törött részeket gondosan rögzíteni.Ragasztás után,úgy másnap estig ne piszkáljuk,hogy az aceton teljesen ki tudjon párologni az anyagból!

Nem próbáltam,de meglehet az is,hogy a fenti anyaggal,ha azt sűrűbbre készítjük,mély karcokat is ki lehet tölteni.Mindenféleképp javaslok előtte egy próbadarabon feltöltést végezni,nehogy kár keletkezzen "élesben"!

Üdvözlettel:Che

Komment

Sziasztok. A pöcslámpa hátuljáról az érintkezőket hogy tudnám levenni horganyzáshoz? Ugye a műanyag az akadály, mert szerintem nem bírná a hőt? Vette már a két érintkezőt le valaki?

Komment

Domi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A pöcslámpa hátuljáról az érintkezőket hogy tudnám levenni horganyzáshoz? Ugye a műanyag az akadály, mert szerintem nem bírná a hőt? Vette már a két érintkezőt le valaki?
                              Szia!

Olvasd el >> ezt <<, ApaE beszámolója alapján nem kell félteni a műanyagokat, nem eszi meg a horganyzás. Reméljük a legjobbakat, meg azért kérdezz rá leadáskor!

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Ha mégis a lámpalakk mellett döntsz (amit ugye csakis 'belsőleg'!), és nem találsz, szólj, Újpesten van a bolt ahol én is szoktam venni, el tudok ugrani érte.

Tisztelt ApaE! Ihletet kaptam a csodálatos munkádtól! Az említett lámpalakk márkája és 'lelőhelye' felől szeretnék érdeklődni. Valahol említetted a 'DuPont' nevet, de ilyesmit már nemigazán találtam. Amit találtam azt pedig mind külsőleg javasolják. Vagy azt is érdemes belülre fújni?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X