Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lámpabúrák felújítása
Collapse
X
-
fatia negra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés kész ilyen a végeredmény.
Komment
-
fatia negra eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés kész ilyen a végeredmény....
Komment
-
Sziasztok,
Nagyon jó áron sikerült szereznem, egy "Pöcs" lámpát. Minden alkatrésze megvan. Két apróbb hiba van rajta. A piros részen vagy egy pontszerű repedés. Milyen anyaggal tudnám ezt kitölteni?
A sárga részt pedig belűről megolvasztotta az izzó, gondolom nem a megfelelő teljesítményűt szerelték bele, vagy folyamatosan égett a féklámpa.
A kérdés az lenne, hogy milyen kitöltő anyagot használhatnék hozzá, ami csiszolás és festés után egységes lenne a lámpával?
Köszönöm
Komment
-
Szervusztok!
A polisztirol,mely a hátsólámpák és villogók buráinak alapanyaga,durva karcok esetén egyre finomodó csiszolópapírokkal csiszolható.A nagyon finomra kicsiszolt,de matt burákat vattára felrakott fogkrémmel lehet tükörfényesre polírozni.A fogkrém ne legyen extra,csak olyan egyszerű Amodent.
A művelethez szükséges még egy kevés "emberzsír" is,-úgy értem,hogy a sokdörzsölgetés alatt jól ki lehet melegedni és esetlegesen testzsírt is lehet veszíteni.
A polisztirol oldószere az aceton.Amennyiben acetonba oldunk egy törött lámpaburát,természetesen a megfelelő szinűt,úgy kaphatunk belőle ragasztóanyagot is,mellyel törött darabokat meg lehet ragasztani.A ragasztás előtt természetesen zsírtalanítani kell és a törött részeket gondosan rögzíteni.Ragasztás után,úgy másnap estig ne piszkáljuk,hogy az aceton teljesen ki tudjon párologni az anyagból!
Nem próbáltam,de meglehet az is,hogy a fenti anyaggal,ha azt sűrűbbre készítjük,mély karcokat is ki lehet tölteni.Mindenféleképp javaslok előtte egy próbadarabon feltöltést végezni,nehogy kár keletkezzen "élesben"!
Üdvözlettel:Che
- 5 likes
Komment
-
Domi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA pöcslámpa hátuljáról az érintkezőket hogy tudnám levenni horganyzáshoz? Ugye a műanyag az akadály, mert szerintem nem bírná a hőt? Vette már a két érintkezőt le valaki?
Olvasd el >> ezt <<, ApaE beszámolója alapján nem kell félteni a műanyagokat, nem eszi meg a horganyzás. Reméljük a legjobbakat, meg azért kérdezz rá leadáskor!
- 1 like
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa mégis a lámpalakk mellett döntsz (amit ugye csakis 'belsőleg'!), és nem találsz, szólj, Újpesten van a bolt ahol én is szoktam venni, el tudok ugrani érte.
Tisztelt ApaE! Ihletet kaptam a csodálatos munkádtól! Az említett lámpalakk márkája és 'lelőhelye' felől szeretnék érdeklődni. Valahol említetted a 'DuPont' nevet, de ilyesmit már nemigazán találtam. Amit találtam azt pedig mind külsőleg javasolják. Vagy azt is érdemes belülre fújni?
Komment
Komment