Közlemény

Collapse
No announcement yet.

menetek rendbetétele

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ezt még berakom ide, de biztosan ismered már minden porcikáját a motornak.
    http://www.ost2rad.de/MZ-Ersatzteile...Schwinge-vorn/

Találtam ilyeneket is hátha...
    Träger Vordergabel, MZ ES 125-150/0-1 - mz-es.de Ersatzteileshop

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...012?ref=search

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...745?ref=search

Remélem tudtam valamicskét segíteni.
    Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2014 okt. 14, 15:42.
    dongos78 kedvelte ezt.

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Remélem tudtam valamicskét segíteni.
      Persze, köszönöm!
      A korábban beszúrt kartali hirdetővel már felvettem a kapcsolatot. Ugyanis hánytam-vetettem (mint egy másnapos mezőgazdász ), és arra jutottam hogy ha már ennyit dolgoztam ezzel a motorral, maradandó szar érzés lenne ha hagynám veszni. Ezt a sok beleölt pénzt és időt bukjam el Már csak azért is megcsinálom ezt az átkozott acéldisznót!
      Épp azon megy a bírkózás, agyalás hogy hogyan jut el hozzám a motor. Se vonóhorgos autóm, sem utánfutóm nincs jelenleg. Épp várom a választ, hátha az eladó rá tudja dobni valami járatra...
      Persze azt a kérést külön feldobtam, hogy a kormány menetet nézze meg, tuti jó legyen
      CZsolti és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Hát esetleg el is mehetnél megnézni előtte nehogy tényleg árnyékra vetődj Aztán max szétkapod ott helyben és legóban hazahozod. A TL Pannónia befér darabokban a Toyota Yarisba
        és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Hát esetleg el is mehetnél megnézni előtte nehogy tényleg árnyékra vetődj Aztán max szétkapod ott helyben és legóban hazahozod.
          Igen, mindenképpen elszaladnék megnézni, a kormány anyát megtekergetni. Csak előbb nézze meg ő is. ha eleve azt mondja hogy nem jó, akkor tárgytalan. Ha tekeredik, ráadásul a csapágyak és az öntvény is ép, akkor jó. Egyéb alkatrész is jól jönne róla a képek alapján (jobb oldaldekli, jobb doboz tartó füle, hátsó lámpa is rozsdamentesnek tűnik, még tán a hátsó kerék is jól jöhet, stb.). Kicsit borsódzik a hátam a más udvarán történő szerelgetéstől, meg az olajos-benzines cuccok autómba gyűrkészésétől de ha nincs más... ha 2db 26-os bringa befér a swiftbe, akkor egy szétszedett MZ is.
          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 14, 16:26.
          sepy, CZsolti és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Komment

ha 2db 26-os bringa befér a swiftbe, akkor egy szétszedett MZ is.
              Sőt egy 350 CZ-is - elemeire bontva. Költözéskor kipróbáltam. Mellette volt még néhány apróság (hegesztőtrafó, festékesdobozok).

Kívánom, hogy sikerüljön és szurkolok is neked ezerrel. Sajnálom, hogy bevetetted a megszakító kalapácsot ( http://veteran.forum.hu/cseveges-vet...html#post56967 )

De, mint tudjuk a jó mezőgazdász nem csak hányja-veti a dolgokat, hanem teszi is (szánt szándékkal). Ha szívat az MZ, akkor csinálj valami mást. (Pl. ápolgasd egy kicsit a varrógépeket. Engem az sokszor megnyugtat. )

Egyébként miért ilyen tönkremenős az a kormányvégmenet?
              wsievers kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                nekem van mindkettő, és ha az segítség illetve megéri neked
                Köszönöm szépen a felajánlást!
                Az eladó épp most írta, hogy el tudja hozni, csak előbb valamikor elszaladok megcsodálni a gépet. Szóval sínen van az ügy Ha valamilyen okból mégsem ok a szállítás, akkor kereslek.
                Köszönöm!

- - - Updated - - -

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                (Pl. ápolgasd egy kicsit a varrógépeket. Engem az sokszor megnyugtat.)
                Ez való igaz. Mindkettő igen hálás jószág A Pannónia 56-os asztal lakkozása még rajt van a feladatlistámon... De azt inkább majd télen, amikor túl hidegek a vasak a műhelyben ahhoz hogy fogdossam őket.

Egyébként miért ilyen tönkremenős az a kormányvégmenet?
                Elég sűrű és finom a menet. Ennél fogva roppant kényes. Amikor szedtem szét a motoromat, és elvesztés ellen biztosítani kívántam a csavarokat , azaz a kormány leszedése után visszaraktam a kormány nyakra, már oda is alig tudtam rákapatni. Nem is értettem, hiszen onnan szedtem le Némiképp aggaszt, hogy a fent említett hirdetésben szereplő motoron nincs rajta az anya, tehát már babrálva volt... de majd kiderül.
                Egyébként ez a rész -úgy néz ki- valóban nagyon gyenge pontja ennek az MZ-nek. Maga a kormány is elég speciális kialakítású, és gyakorlatilag eddig sehol nem találtam olyan kormányt, amin minden rendben lenne. Vagy a középső, rögzítő része van kitörve, vagy a gázcsutka alatti rész van szétnyomorgatva, stb. Múltkor is rendeltem egy jónak tűnőt, de csak a kukás alkatrészek kupacát gyarapítottam vele (a kidobott pénzről nem is beszélve).

- - - Updated - - -

szánt szándékkal
                ..na meg jóféle ekével
                OdinHEM és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

A TL Pannónia befér darabokban a Toyota Yarisba
                  Régi Swiftbe kerekek és sárvédők nélkül elfér egy TL (mondjuk a blokk is ki volt szedve, így se volt egyszerű beemelni, de azzal együtt is beférne)

Astra kombiba viszont csak a két kerék kiszerelése után kényelemesen elfér egy Trophy.

Természetesen mindkét esetben hátsó ülések lehajtva.
                  dongos78 és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Én csak a kerekeket vettem ki Asszem Ülés természetesen lehajtva.
                    TLF65, dongos78 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Természetesen az utolsó pillanatban egyéb dolog elvitte a donormorra szánt összeget
                      De kutakodtam sokáig, sok helyen, és sikerült szerezni baráti áron kormány nyakat öntvénnyel, lengőkarral együtt, sőt, még szuperjó állapotú sárvédőt is adott hozzá az eladó . Tegnap megérkezett, örömömben vagy 5 percen keresztül csak az anyát tekergettem fel-le . Haladhat tovább a projekt a menetrend szerint
                      Sőt, még rávaló kormányt is találtam, ami nem repedt, nincs kitörve a középső rögzítő része, nincs összenyomorgatva a gázcsutka alatti cső. Nem is gondolnátok, mennyire nehéz ilyet találni..
                      Titus, apacsavo és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

örömömben vagy 5 percen keresztül csak az anyát tekergettem fel-le
                        Mennyivel jobb így anyázni ugye?

Komment

Mennyivel jobb így anyázni ugye?
                          Sokkal romantikusabb, az biztos!

- - - Updated - - -

Ja, és kiderült, hogy az én eredeti kormányleszorító anyám egy hangyaf...nyival kisebb belső átmérőjű, mint az amit most kaptam. Szóval igen könnyen lehet hogy az előzőleg próbált (és végül megszakítókalapáccsal gondosan lekezelt) alkatrészre ezért nem ment rá. Javítgathattam volna itéletnapig a menetet Tökéletes volt az már... Csak az anyuka volt szűk...
                          Ki a franc gondolná, hogy gyártás során tized mm-eket módosítanak egy ilyen alkatrészen???

Komment

Dongós látod mi a különbség! . Ezt az anyát illik megkenni a Másikat nem!!

Komment

Tökéletes volt az már... Csak az anyuka volt szűk...
                              Akkor tehát az szűzanya volt.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Dehogy csak Dongós is álmodozik.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X