Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csavarok-anyák-menetek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

meneteljünk tövább :Click image for larger version

Name:	menetformázó 001.jpg
Views:	1
Size:	193.8 KB
ID:	144017Click image for larger version

Name:	menetformázó 002.jpg
Size:	193.7 KB
ID:	144018Click image for larger version

Name:	menetformázó 003.jpg
Size:	196.7 KB
ID:	144019Click image for larger version

Name:	menetformázó 004.jpg
Size:	195.5 KB
ID:	144020Click image for larger version

Name:	menetformázó 005.jpg
Size:	195.3 KB
ID:	144021Click image for larger version

Name:	menetformázó 006.jpg
Size:	193.5 KB
ID:	144022Click image for larger version

Name:	menetformázó 007.jpg
Size:	195.4 KB
ID:	144023egy jótanács -főként aluban soha ne vágjuk át a menetet javítás -kiigazítás miatt . Használjunk menetformázó szerszámot -csodát tesz . Sőt ha valaki igazán jó erős menetet akar aluba -akkor is ez a megoldás . Nem hoz ki anyagot ,csak tömörít .

- - - Updated - - -

ez itt nem jó --már bocsánat --mert a menetnek vége van bent --és nincs kifutása a csavarnak . Így rászorul .
    wsievers, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Használjunk menetformázó
      Egyedi,vagy kapható?Hol és mennyiért?
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szerintem mindenhol kapható , ahol árulnak forgácsoló szerszámokat , de megrendelni biztosan tudják .Nem aranyáru dolog . Csak mert nem ismert ,ezért nincs a palettán .

Komment

Egyedi,vagy kapható?Hol és mennyiért?
          Pl itt: Menetformázás nem reklám, az első amit a gugli dobott...
          Másik kérdés, szükséges megvenni a különböző anyagokhoz előírtat, vagy az inox vagy acélhoz valóval nyugodtan vághatom az alut is? Az öntvényes képen te is acélhoz valóval javítod a menetet ha jól látom a kenő hornyot a szerszámon.
          Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2015 márc. 19, 15:03.

Komment

szerintem a legolcsóbb is megfelel a "mi" felhasználási gyakoriságunkhoz , ill. a sebességhez . a lényeg a pontos hozzátartozó fúró és bő kenés alkalmazása . már ha új menetet készítünk , de ha csak "átvágjuk " akkor is a kenés a lényeg.

meghátamittudhozni a haver ....az mind megfelelő

persze a tökéletes az adott anyaghoz a megfelelő !
            Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 márc. 19, 11:38.

Komment

Egyedi,vagy kapható?
              Lehet kapni, kb. egy menetfúró ára. És ami jó pont, gyakoribb a finommenetes menetformázó, mint a menetvágó.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Mekkora ötlet. Egyébként a két anyás megoldással mi probléma? Gyengül a tőcsavar?
                Én is két anyás megoldással szoktam, és ott az egyik anya mindig egy kicsit elfordul a másikhoz képest, így nem tudod egyszerre mind a kettőt tekerni a kulccsal, csak az egyiket.

Kis erőknél ez nem gond, de ha neki kell feszülni, akkor más a helyzet, ugyanis a két anyás megoldásnál valójában csak az egyik anya menetei dolgoznak "teljes odaadással", a másik anya menetei csak azt a nyomatékot közvetítik, amit az egyik anyáról súrlódással viszel át a másikra. (A másik anya nem sokkal többre képes, mint az elfordulás megakadályozása.)
                Mindebből az következik, hogy az egy anyával megtámadott tőcsavar és az az egy anya menetei vannak igénybe véve, ami makacs csavarnál tönkreteheti a menetet.

A Joker-féle hosszú célszerszám (ami valóban zseniális, már csak azért is mert egyszerű-ilyenkor mindig azon gondolkozom, hogyhogy nem nekem jutott eszembe???) esetében sokkal több menet tud együtt dolgozni, kímélve a meneteket.

- - - Updated - - -

És ez is épp olyan hasznos, és célravezető, mint jóker ötlete.
                Igen, de csak akkor, ha elég hosszú, azaz elég sok menet van rajta!
                (Ha makacskodik a csavar, akkor kevés lehet. Jokeré többet tud, mert az övé hosszabb! )

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Jokeré többet tud, mert az övé hosszabb!
                  Ajjajj....

Komment

Ezt most találtam nekem új nektek már nem biztos, viszont eléggé meggyőző technikának tűnik.
                    Az teljesen más kérdés hogy nem csak a friss, de még a régi festésnek sem barátja
                    Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2016 júl. 22, 09:05.

Komment

Csak azután majd lelazítani nem lesz semmi. Ugyanis dupla erő kell hozzá éppen a bemutatott 2-szeres menetemelkedési szög miatt. Nagyon jó egyébként csak piszok drága. Megfelelő méret felett (M8-tól kezdődően) egyébként a lapos+fogazott alátét kombináció majdnem ilyen jól zár.

Olyan helyeken viszont, ahol erős a rezgés és nem tudod az anyag miatt kellően meghúzni a csavart (pl. porlasztóra csvarozott műanyag szívócsonk) ott talán az egyetlen jó megoldás.

Komment

Azért az nem semmi ahogy az önzárós anya letekeredik. Ilyet még egy Pannónia se tud, még akkor se ha pörgetem

Jog lendkerékbe az agyat tervek szerint csak önzáró anyákkal és ragasztóval rögzítem. Csak nem fog lelazulni.

Komment

Ez a jog belső vagy külső jeladós? Ha külső, hogyan szereled fel?

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ez a jog belső vagy külső jeladós? Ha külső, hogyan szereled fel?
                            Click image for larger version

Name:	20160722_213535.jpg
Views:	2
Size:	198.5 KB
ID:	149018
                            Ma épp így tettem fel(lent van a jeladó, csak így annyira szűkös hogy a gyújtásdekni alját kicsit meg kell majd faragni. Belülről kicsit véknyítani kell a falán).
                            A jeladó nem eshet olyan helyre ahol felfogató csavarok vannak. Szóval nem egyszerű elhelyezni. Az agyon a hornyot pont valamelyik csavarral egy vonalba kelletett volna... (bár még nem kizárt hogy vések bele egyet oda is)

A Jog alaplapját leesztergáltam, szétfűrészeltem és egy központosító gyűrűvel(a jog alaplap simeringházánál fogva) egy lézervágott alaplapra tettem, átfúrtam, csavaroztam... Az alaplap hasonló mint a mostani gyújtásomé, tehát egy külső és egy belső részből áll amiknek köszönhetően 360°-ban körbe lehet forgatni. (ez kísérletezésnél hasznos tud lenni)

Na de több képet meg leírást majd akkor ha működni fog és jó is lesz.

Komment

Olyan helyeken viszont, ahol erős a rezgés
                              Sasszeg koronásanyával.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sasszeg koronásanyával.
                                Önzáró anyából készített koronás anya sasszeggel , csavarragasztóval kontraanyával és rugós alátéttel biztosítva

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X