Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Régebben lehetett még jó kínai cuccot is venni.
    Hozzá kell tegyem, azért még nagy ritkán most is ki lehet fogni alacsonyabb árkategóriában megfelelő minőséget.
    Példa erre a lidülös krova készlet (12 ezerért nagy kofferben, nagyon sok darabos). Tavaly megvettem, elég sokat szereltem vele, és minden része masszív, kellően strapabírónak bizonyult. (Ha jól láttam, most is árulják, merem ajánlani...)

Komment

Példa erre a lidülös krova készlet
      Az egy csoda. Best buy.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

A fehér-doboz alatti izét,és az apróságokat mikrométer szerelőszerszámoknak nézem és a"patkót"hiteles sablonnak saccolom.
        Viszont érdekelne miféle jószág? A fémházas optikás valami....

- - - Updated - - -

pict0002.jpg.
        ...........................................
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szervusztok!

"A fémházas optikás valami",-egy Poldi kalapács.Sajnos nem tudok képet betenni róla pillanatnyilag,de ha a keresőbe beírjátok,hogy Poldi kalapács,akkor kaptok képtalálatot eleget és leírást is a működésről.

A Poldi kalapács,egy összehasonlító keménységmérő eljárás,a többit olvassátok el a netről!

A "patkó",egy furatmérésre használatos botmikró,vagy másként rúdmikró ellenőrző darabja.

Üdvözlettel:Che

Komment

És ezt tudja e valaki hogy ez mi, és főleg azt , hogyan kell használni ? Click image for larger version

Name:	201302081047.jpg
Views:	1
Size:	186.9 KB
ID:	147653Click image for larger version

Name:	201302081048.jpg
Size:	186.3 KB
ID:	147654Click image for larger version

Name:	201302081049.jpg
Size:	193.3 KB
ID:	147655Click image for larger version

Name:	201302081050.jpg
Size:	193.3 KB
ID:	147656Click image for larger version

Name:	201302081051.jpg
Size:	188.8 KB
ID:	147657Click image for larger version

Name:	201302081052.jpg
Views:	2
Size:	194.8 KB
ID:	147658

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              És ezt tudja e valaki hogy ez mi, és főleg azt , hogyan kell használni ? [ATTACH=CONFIG]30939[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30940[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30941[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30942[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30943[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30944[/ATTACH]
              Menetreszelő!!
              Jó cucc, suliban egyszer volt szerencsém ilyet használni.
              (bár jobb híján a háromszög tűreszelő is megteszi ha metrikus menetet kell javítani)

Komment

És ezt tudja e valaki hogy ez mi, és főleg azt , hogyan kell használni ?
                Az a bordás darab,húzótüske és furatba lehet:négy,hatszögletű lyukat vésni vele.Tudtommal speciális gép kellett hozzá.

- - - Updated - - -

A Poldi kalapács,egy összehasonlító keménységmérő
                Csipném!Viszont,én már másképpen mérem a keménységet,a kovácsüllőben ha nyomot hagy akkor használható..
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az a bordás darab,húzótüske és furatba lehet:négy,hatszögletű lyukat vésni vele..
                  Ott a megoldÍ s, üregelő szerszám vagy tüske, és üregelésre( bonyolult alakú belső furatok, tipikusan négyszög profil, és elsősorban belső bordázat egy műveletben való kialakítására) használják. Majd zahi beszél róla...
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Poldi kalapácsot használtuk egy párszor , Brinell keménységi értékben lehet megállapítani a mellékelt etalon , és a mért darab felületén (a kalapács ütéstől ) létrejött lenyomat pontos átmérőjének, (a mellékelt optikával való) megmérése után az összehasonlító táblázat alapján, az adott darab keménységét ...
                    Az a tüske lehet , ahogy Máté szerint is , egy üregelő szerszám , amivel az adott legnagyobb méretű keresztmetszetnek megfelelő profilú "alakos furat" készíthető. Bár akkor kúpos lenne ... Lehet hogy menetreszelő , annak egy picit nagy fogazású ... De mik rajta azok a számok , és mért áll minden fog kifelé ??? Lehet hogy mégis heeegany -nak van igaza !!! Mint valami etalon féleség , mintha már lett volna a kezemben ilyen holmi , de hogy otthon nincs , az biztos !

- - - Updated - - -

Majd zahi beszél róla...
                    Miből tudtad hogy hozzá fogok szólni ??? Az az igazság hogy egy picit szkeptikus vagyok a dologban , mivel az általam látott üregelő szerszámokon nem volt oldalanként különböző szám beütve ! (?????) Az vajon mi lehet ? Nálunk a szinkronagyak belső bordázatát készítik olyan szerszámmal...

Komment

Lehet hogy menetreszelő , annak egy picit nagy fogazású .
                      Menet javitáshoz max 60-fokos szerszám jó magyarul háromszög és éles-szilvamagprofilú szerszámmal lehet menetet javítati.

Komment

A fémházas optikás valami...
                        Én Brinnel féle keménység mérést lehetővé tevő mobil eszközt akartam írni!De Che barátom frappánsan megnevezte Poldi-kalapácsként!
                        A szürke dobozos ,,izé" volt a Kakukk tojás!Voltak sejtéseim.Mint írtam is volt a vadász eb vészfékjeként aposztrofálva!De aztán gondoltam még hernyó harmonikázóra és szeneslapát hitelesítő etalonra........de azért jó pár évnyi (hasztalanul!)vasipari iskolákban eltöltött idő után sejtettem a válasz mibenlétét!Csak a ,,ruszki"felirat és a Goszt szabvány kicsit betette az ajtót!Hiszen a Magyar nyelv is oly rejtéjes előttem nem hogy e Keleti csoda nyelv!(Amit szintén évekig próbálták a fejembe verni!Ez utóbbi szó szerint IS értendő!)

Komment

Emberek!Ez valóban egy menet reszelő. A végein látható kialakítás pedig a belső menetek javítására szolgálnak.A szám a menet emelkedése.A menetes darabot be kell fogni egy esztergagép tokmányába, majd lassú fordulaton megfelelő szögben rá kell nyomni a menetes részre a reszelőt és hagyni kell, hogy kivezesse a szerszámot a saját menete. Itt figyelni kell a forgás irányra és a megfelelő tartásra nehogy tönkre tegyük a menetet a javítás helyett.

- - - Updated - - -

http://www.jonnesway.co/?&cT=242 Például itt látható, hogy ez egy colos menet reszelő.

Komment

menetes darabot be kell fogni egy esztergagép tokmányába, majd lassú fordulaton megfelelő szögben rá kell nyomni a menetes részre a
                            .........a megfelően kialakított és befogott esztergabicsakot és......voalááááá!!!!Már okafogyottá vált a menetreszelés!

Komment

Suliba én nem esztergába fogva dolgoztam vele. Szegnyereg alsó tartócsavarján volt sérült a menet, valaki ügyes volt előttem. Aztán szóltam a tanárnak, ő meg hozta a reszelőt. Szegnyereg oldalra fordít, párat húztam a sérült részen és rá is ment az anya.
                              Bár, ha körben sérült a menet akkor célszerű lehet esztergába fogni a darabot.

- - - Updated - - -

pár kép
                              Mind a 4 oldalán különböző a menetemelkedés. Valamint a két végén szintén. Tehát egy szerszámmal 8 féle menetemelkedésű menetet lehet javítani.

Komment

bsa10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Emberek!Ez valóban egy menet reszelő
                                bsa10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A menetes darabot be kell fogni egy esztergagép tokmányába, majd lassú
                                ...igen , az esztergában nagyon egyszerü használni , de nagyon hasznos az elvert főtengely végi menet rendbetételére , kiszererlés nélkül . Bocs hogy leírom -de esetleg van akinek nem világos -mindig az ép menetrész felől haladunk a sérült fel é .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X