Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    annak egy picit nagy fogazású ...
    Ugyebár hosszába kel nézni a fogazást(az adja meg a menetemelkedést) úgy meg már annyira nem is nagy az a fogazás.

Komment

Menet javitáshoz max 60-fokos szerszám jó magyarul háromszög és éles-szilvamagprofilú szerszámmal lehet menetet javítati.[/QUOTE]

Ezt így kijelenteni , politikailag nem célszerü , mert van menet amit esetleg 90-fokos vagy esetleg 360 -fokos reszelővel célszerübb javítani .

Komment

..a megfelően kialakított és befogott esztergabicsakot és...voalááááá!!!Már okafogyottá vált a menetreszelés!
        Nem fontos kioktatnod. a kérdés arra irányult, hogy ez mi és hogyan használják. Sokan tévesen üregelő szerszámnak nézték annak ellenére, hogy korábban valaki megnevezte a menet reszelőt.Én a kérdést pontosan megválaszoltam és a sok közül az egyik használati lehetőséget leírtam. Egy sérült menet esetében sokkal egyszerűbb akár az esztergagépben használni mint ráállni egy hibás menetre a menet késsel.
        Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2015 nov. 26, 12:33.

Komment

Nekem tanulságos volt ez az eszmecsere. Számomra ismeretlen volt ez a szerszám. Köszi a hozzászólásokat.

Nem fontos kioktatnod.
          Nem is annak lett szánva szerintem. Az öreg székely mondta, mikor kinevették, hogy bicskával nyitja a dobozos sört a tépőzár helyett: "Az azoknak van, akiknek nincs bicskájuk."

Komment

Köszi az infót ilyen szerszámot nem láttam bár én is reszelővel tettem rendbe a sérült menetet ha metszőm nem volt. Erre szoktam mondani olyan hülye nem vagyok, hogy mindent tudjak és ezen kár megsértődni hisz itt ingyenes az információ.

Komment

Bemutatok az értő közönségnek egy világszámot. Ma alkottam meg.
              Ez egy darab kábelnek a két vége. Rajta sem vágás, sem megbontás, sem egyéb toldás nincs.
              A különbség annyi, hogy a hegesztőkábel egyik végét salétromsavaztam forrasztás előtt...
              Rezezett vaskábel.

Click image for larger version

Name:	2015-11-26 12.48.55.jpg
Views:	1
Size:	195.9 KB
ID:	147659Click image for larger version

Name:	2015-11-26 12.49.03.jpg
Size:	197.1 KB
ID:	147660

Komment

Miért a vasat nem fogja a cin??A bosszúságod megértem de el kell ismerni a szigeteléssel jól álcázták a dolgot.

Komment

Nos legalább ezzel is okosabb lettem , köszönöm az infót , legalább legközelebb kapásból tudni fogom ! (mármint hogy ez egy menetreszelő!) Egyébként , tényleg nincs otthon ! A menetjavításokat , ha kellett , általában metszővel , vagy ha végképp nem volt rá más mód , tűreszelővel próbáltam helyrehozni ... Egyébként ezzel, az általam ismeretlen szerszámmal kissé idegenkedve ismerkedem , valahogy nincs sok bizalmam felé ... (lehet hogy eme bonyolult szerkezet kezelésére, önmagam nem tartom alkalmasnak )

Name:	201302081052.jpg
Views:	2
Size:	194.8 KB
ID:	147661
                  Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 nov. 26, 20:23.

Komment

Nem fontos kioktatnod.
                    Na ettől áll az én mentalitásom nagyon távol!Sem kioktatni sem oktatni nem szoktam senkit!Több okból is! 1,Az oktatáshoz ész,tudás,türelem,tolerancia,empátia és még a fene tudja mi minden kellene!!!!A kioktatáshoz pedig jó nagy arc!Ismernek itt egy jó páran,sokan személyesen is ők szerintem bizonyíthatják hogy ezek közül nekem(sajnos!)egyikből sem jutott!Manapság már csak igen elvétve teszek néhány csacska megjegyzést csak a világ szemléleti eltérések ilusztrálásaként...............de ígérem többé nem teszem!Ezúton is elnézést ha bárkit bármikor megbántottam volna!

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      És ezt tudja e valaki hogy ez mi, és főleg azt , hogyan kell használni ?
                      Ugorjunk vissza az elejére - neked ugyis idegen ez a jószág - hozd el egyszer , aztán ha jobb mint az enyim , elcseréljük .

Komment

Pont a kapcsolótárcsák, és a "búgócsiga: 004 , 005" miatt gondoltam, hogy hozzászólsz...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 26, 15:37.
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nem fontos kioktatnod. a kérdés arra irányult, hogy ez mi és hogyan használják. Sokan tévesen üregelő szerszámnak nézték annak ellenére, hogy korábban valaki megnevezte a menet reszelőt.Én a kérdést pontosan megválaszoltam és a sok közül az egyik használati lehetőséget leírtam. Egy sérült menet esetében sokkal egyszerűbb akár az esztergagépben használni mint ráállni egy hibás menetre a menet késsel.
                          Na végre:behorpadt a vaskalapom! Most-már nekem is kell egy ilyen izé,úgy is alig látok beállni a menetbe,a látásom kicsit vérnyomásfüggő.Ma negyedjére sikerült megéleznem,egy 3m/m-es fúrót.
                          Szeretném,ha máskor is helyre tennétek.

És butaság felkapni a cukrot!Sok mindent más szemmel néz,és lát az ember épp ezért jó itt,mert van aki rávezet a jó útra!
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

.....akkor már egy fúru köszörű is elférne

Komment

...akkor már egy fúru köszörű is elférne
                              Holnap lefényképezem neked.
                              Az üregelő szerszámról még pár képet, ha már szóbakerült:

Name:	huzotuske.jpg
Size:	23.8 KB
ID:	147665Click image for larger version

Name:	3db_s_veso__uregelo_szerszamkeszlet__20mm_33597154293869.jpg
Size:	40.5 KB
ID:	147666Click image for larger version

Name:	b29ifo-1.jpg
Size:	95.2 KB
ID:	147667
                              9:42 től itt a videó is...(mellette minden más, vésés, mechanikus automaták, és más nyalánkságok)

Nagy valószínűség szerint ez a Csepel Autó.
                              Amúgy több darabot is szoktak egyszerre.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Üregelés
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 26, 23:57.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

...akkor már egy fúru köszörű is elférne
                                Ha jól becélozom,csukott szemmel is sikerül.
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X