Szerintem egy csődarab odahegesztve.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek
Collapse
X
-
Egyébként a balos fúró miért, mire jó?
..... Csak a köszörülése nem áll sehogy sem a kezem alá ! ....
- 7 likes
Komment
-
Mi az a fűzött nyél?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMit lehet tenni flex tárcsarögzítő anya megszorulás ellen?
Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban. Úgy rászorult az anya, hogy leszedéskor kitörtem a tárcsafékező gombot.
Egy papír alátét a korong és a csavar közé.
- 5 likes
Komment
-
Mit lehet tenni flex tárcsarögzítő anya megszorulás ellen?
Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban.
Tartsd egyensúlyban az anyag és a flex központjában,és csak lazán,ha nem megy bízd másra,vagy más szerszámot válassz ami neked kézre áll,és csináld azt:amiben jó vagy!
- - - Updated - - -
Tudom unalmas,de esztergályos vagyok ,régi vasfaragó!
Az alapfogalmak minden megmunkálásra érvényesek.Nekem természetes,hogy szinte a tokmányt érintve fogom be az anyagot minél közelebb legyen a rögzítő szerkezethez lehet ez pillanatszorító,csavarkötés,tokmány,satu.A hivatalosan biztonságos megfogás:az anyagvastagság másfélszerese.Ez egy 2m/m es lemeznél 3m/m-kilógás ennyire közel kell rögzíteni egy biztonságos forgácsoláshoz,ha hosszabban kilóg meg kell támasztani remegés-biztosan.
Ezt szeretném a saját érdeketekben:belül elraktároznátok forgácsolási alapelvként!!!!!Ha rögzül egy életre megkönnyíti a munkátokat."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 10 likes
Komment
-
Szervusztok!
Valahogy azért el kell oda jutni,hogy valamiben "jók" legyünk,ezért jók az ilyen eszmecserék,mert a gyakorlatlanabbak tanulhatnak belőle.Nem szégyen valamit nem tudni,-szégyen az,ha tudatlanság állapotát kielégítőnek találjuk.Szégyellni való az is,de ez már a tudással bírók részéről,ha lenézően kezel egy tudatlant és,ha módjában áll,akkor sem adja át a tudását ("fiókban reszel"),lehetőleg önzetlenül.
Kiemelkedően jónak tartom,a Máté hozzászólását,a megmunkálandó anyagok rögzítésével kapcsolatosan,mert a rosszul megfogott anyag,azon túl,hogy pontatlanságok sorozatát eredményezheti a megmunkálás során,káros a gépekre,de rendkívüli módon balesetveszélyes is!
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMit lehet tenni flex tárcsarögzítő anya megszorulás ellen?
Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban. Úgy rászorult az anya, hogy leszedéskor kitörtem a tárcsafékező gombot.
Élére állítva a korongot vágóval kettéütöm amitől az anya alatt is kettétörik, és már csak kétoldalra ki kell feszegetni az anya alól.Utoljára szerkesztve a következő által: emu; 2015 nov. 25, 06:57.
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm a jó ötleteket!
Az egyik elküldetlen hozzászólásomat kitörölte a gép, megírom még egyszer. A vágóig én is eljutottam.
Az elmúlt évben négy flexet sikerült megennem.
A Bosch 700w körüli zöld első körben nem volt lopásálló. Majd egy ugyanolyat nyúztam sokáig. A fő probléma ott volt, hogy kézzel bármennyire is meghúztam, a gép kikapcsolásakor lelezult az anya. Le is esett sokszor. Úgy lehetett meghúzni, hogy laza anyára ráindítva magára rántotta. Olyan erősen, hogy a kulcsot kalapálni kellett. Mivel a tárcsafékező gomb igen erősre sikeredett, egy ember nyomta a gombot, a másik kalapálta a kulcsot.
Ennek a gépnek a végzete az lett, hogy az entrópiát teljesen meghazudtolva tízszer csapódott bele a betonba. Az első a felindulásom miatt indokolt volt, a többi meg már mindegy, mert a spiáter széttörött.
Utána hyundai fordulatszabályzóst vettem praktikerben. Még össze se melegedtünk, már el se indult. Viszont abban a fél napban jó erős volt a gép.
Nemrég vettem egy - mint kiderült - Metabot és nem Makitát. 850w körüli. Azért ilyet választottam, mert a billenős kapcsolója elég jól járt, ellentétben az összes többivel, amit nem tudok normálisan bekapcsolni. Metabo is jól leadta a minőséget, pár napon belül a kapcsoló rossz, nem akar kikapcsolni.
Erre ragadt fel a korong. A gépet satuba fogva próbáltam lefeszegetni a korongot, a tárcsafékező gombot azzal a mozdulattal ki is törtem a helyéről. A tengelyt nem lehet villáskulccsal megfogni, a boschnál legalább volt rajta fogás. Mérgemben az anya és a gyűrű közt vágóval végigkalapáltam és ettől lelazult.
- 2 likes
Komment
-
Metabo is jól leadta a minőséget
- 1 like
Komment
-
Én is meglepődtem, mert Metabo-Makita gépeken már régóta agyaltam. Azonban ahányszor megnéztem az árcédulát, a legolcsóbb gép is 30ezer közelében volt.
Most meg hirtelen megjelent egy raklapnyi "akciós készülék" 19 ezerért.
Mellette Makita is dobott ki ebben az árkategóriában.
Gyanítom nem a jó szívük hagyta veszni azt a 10ezer forintot, hogy nekem is legyen, hanem kispórolták az alkatrészt belőle.
- 3 likes
Komment
-
Én egy Bosch-t nyaggatok igaz már 2 forgórészt elfogyasztott az évek során de teszi a dolgát. A fiam is nyaggatta rendesen és elcsaklizta róla a gyorskioldós anyát melyet kézzel lehet kioldani!. Mondván neked apám van időd keresni a kulcsot. Ez a gép nem a kis teljesítményű, nem látszik már rajta de 1000 W feletti csak a mérete kicsi. A rögzítőt kímélendően kulccsal is megfogható a tengely!, de nincs rá szükség.
- 4 likes
Komment
Komment