Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szerintem egy csődarab odahegesztve.

Komment

Egyébként a balos fúró miért, mire jó?
      A balos fúrót főleg, mechanikus automatáknál (görbetárcsás ...) használták , leginkább azért mert a másik irányban forgott a tokmány ... . Én egész pontosan arra szoktam használni , hogy a beleszakadt csavarokat előfúrás után azzal agyusztálom , mert az esetek 70-80 % -ban egyszerűen kitekeri a beleszakadt maradékot !!!! Így sokkal könnyebb dolga van utána az embernek a pontos menet pozíció helyreállításánál ! Csak egyre nehezebb hozzájutni .
      ..... Csak a köszörülése nem áll sehogy sem a kezem alá ! ....

Komment

Mi az a fűzött nyél?
        Olyan mint a csákányé,sokkal vékonyabb mintha a fejnél lenne vékonyítva,jól kell illeszteni és nem kell ék mégsem lazul meg.Főleg durva,kíméletlen munkánál vasgerenda,vastagabb köracél,betontörésnél hasznos,a súly szinte csak a fejen van,így jobban irányítható.A gumivédő is jó megoldás,de inkább pihenj többször,mert a pontos ütésből kevesebb kell!
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Mit lehet tenni flex tárcsarögzítő anya megszorulás ellen?
          Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban. Úgy rászorult az anya, hogy leszedéskor kitörtem a tárcsafékező gombot.

Komment

http://megatool.cdn.shoprenter.hu/cu...357.1422520209

ezt használd, kézzel megoldod, fixtex anya
            Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2015 nov. 24, 09:01.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban. Úgy rászorult az anya, hogy leszedéskor kitörtem a tárcsafékező gombot.
              Lehet is venni, de csinálni sem bonyolult:
              Egy papír alátét a korong és a csavar közé.

Komment

Több gépnél is problémát okozott. Makitánál megakadt a tárcsa az anyagban.
                Két 230-as és egy115os makitám van csak akkor szorul meg ha ügyetlen vagyok ,nem szabad beremegnie megszorulnia ha igen figyelmetlen vagyok.kb évi 100-200 korongot koptatok évente,csak lazán mint annak idején a kézifűrésszel ha többet akarsz mint amit bír akkor lehet csak problémád.Ma is (a melóhelyen is ilyen gépeket kértem)félkézzel vágtam a negyvenes vasat és a másikkal tartottam,csak nézték senki nem segített.Mire elkopott a korong,nem kellett kulcs a tízéves gépen megoldottam a cserét.

Tartsd egyensúlyban az anyag és a flex központjában,és csak lazán,ha nem megy bízd másra,vagy más szerszámot válassz ami neked kézre áll,és csináld azt:amiben jó vagy!

- - - Updated - - -

Tudom unalmas,de esztergályos vagyok ,régi vasfaragó!

Az alapfogalmak minden megmunkálásra érvényesek.Nekem természetes,hogy szinte a tokmányt érintve fogom be az anyagot minél közelebb legyen a rögzítő szerkezethez lehet ez pillanatszorító,csavarkötés,tokmány,satu.A hivatalosan biztonságos megfogás:az anyagvastagság másfélszerese.Ez egy 2m/m es lemeznél 3m/m-kilógás ennyire közel kell rögzíteni egy biztonságos forgácsoláshoz,ha hosszabban kilóg meg kell támasztani remegés-biztosan.

Ezt szeretném a saját érdeketekben:belül elraktároznátok forgácsolási alapelvként!!!!!Ha rögzül egy életre megkönnyíti a munkátokat.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Én maradi vagyok Nem tetszik ez a gombos megoldás, főleg nagy "flex"-en. Inkább maradok a villás kulcs-körmös kulcs kombónál.
                  Nem lehet rá venni utólag olyat amivel villáskulccsal ellent tudsz fogni?

Komment

[U]
                    mateapu;74206[/U eredeti hozzászólása
                    ],és csináld azt:amiben jó vagy!
                    Manapság ez már majdnem -anyázás - vigyázz még megszólnak .

Komment

Szervusztok!

Valahogy azért el kell oda jutni,hogy valamiben "jók" legyünk,ezért jók az ilyen eszmecserék,mert a gyakorlatlanabbak tanulhatnak belőle.Nem szégyen valamit nem tudni,-szégyen az,ha tudatlanság állapotát kielégítőnek találjuk.Szégyellni való az is,de ez már a tudással bírók részéről,ha lenézően kezel egy tudatlant és,ha módjában áll,akkor sem adja át a tudását ("fiókban reszel"),lehetőleg önzetlenül.

Kiemelkedően jónak tartom,a Máté hozzászólását,a megmunkálandó anyagok rögzítésével kapcsolatosan,mert a rosszul megfogott anyag,azon túl,hogy pontatlanságok sorozatát eredményezheti a megmunkálás során,káros a gépekre,de rendkívüli módon balesetveszélyes is!

Üdvözlettel:Che

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Mert én egy balf... vagyok velem is előfordul mondhatni sűrűn.
                        Élére állítva a korongot vágóval kettéütöm amitől az anya alatt is kettétörik, és már csak kétoldalra ki kell feszegetni az anya alól.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: emu; 2015 nov. 25, 06:57.

Komment

Köszönöm a jó ötleteket!
                          Az egyik elküldetlen hozzászólásomat kitörölte a gép, megírom még egyszer. A vágóig én is eljutottam.

Az elmúlt évben négy flexet sikerült megennem.
                          A Bosch 700w körüli zöld első körben nem volt lopásálló. Majd egy ugyanolyat nyúztam sokáig. A fő probléma ott volt, hogy kézzel bármennyire is meghúztam, a gép kikapcsolásakor lelezult az anya. Le is esett sokszor. Úgy lehetett meghúzni, hogy laza anyára ráindítva magára rántotta. Olyan erősen, hogy a kulcsot kalapálni kellett. Mivel a tárcsafékező gomb igen erősre sikeredett, egy ember nyomta a gombot, a másik kalapálta a kulcsot.

Ennek a gépnek a végzete az lett, hogy az entrópiát teljesen meghazudtolva tízszer csapódott bele a betonba. Az első a felindulásom miatt indokolt volt, a többi meg már mindegy, mert a spiáter széttörött.

Utána hyundai fordulatszabályzóst vettem praktikerben. Még össze se melegedtünk, már el se indult. Viszont abban a fél napban jó erős volt a gép.

Nemrég vettem egy - mint kiderült - Metabot és nem Makitát. 850w körüli. Azért ilyet választottam, mert a billenős kapcsolója elég jól járt, ellentétben az összes többivel, amit nem tudok normálisan bekapcsolni. Metabo is jól leadta a minőséget, pár napon belül a kapcsoló rossz, nem akar kikapcsolni.
                          Erre ragadt fel a korong. A gépet satuba fogva próbáltam lefeszegetni a korongot, a tárcsafékező gombot azzal a mozdulattal ki is törtem a helyéről. A tengelyt nem lehet villáskulccsal megfogni, a boschnál legalább volt rajta fogás. Mérgemben az anya és a gyűrű közt vágóval végigkalapáltam és ettől lelazult.

Komment

Metabo is jól leadta a minőséget
                            Ezen -egy kicsit- elcsodálkoztam, mivel a Metabo az elsők között volt ( talán a Flex nevezetű sarokköszörű után) aki ilyet gyártott, igen kiváló minőségben...Nekem, Black & Decker van, kettő is / az egyik már vagy 15 éves / és bírják. Bosch-t azért nem veszek,mert ebben a kategóriában csak Kínai van, ami meg kis hazánkban köztudottan, nem túl jó minőségű...

Komment

Én is meglepődtem, mert Metabo-Makita gépeken már régóta agyaltam. Azonban ahányszor megnéztem az árcédulát, a legolcsóbb gép is 30ezer közelében volt.
                              Most meg hirtelen megjelent egy raklapnyi "akciós készülék" 19 ezerért.
                              Mellette Makita is dobott ki ebben az árkategóriában.

Gyanítom nem a jó szívük hagyta veszni azt a 10ezer forintot, hogy nekem is legyen, hanem kispórolták az alkatrészt belőle.

Komment

Én egy Bosch-t nyaggatok igaz már 2 forgórészt elfogyasztott az évek során de teszi a dolgát. A fiam is nyaggatta rendesen és elcsaklizta róla a gyorskioldós anyát melyet kézzel lehet kioldani!. Mondván neked apám van időd keresni a kulcsot. Ez a gép nem a kis teljesítményű, nem látszik már rajta de 1000 W feletti csak a mérete kicsi. A rögzítőt kímélendően kulccsal is megfogható a tengely!, de nincs rá szükség.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X