Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Itt még egyszer megjegyzem, hogy a 13 ezer körüli, hobby bosch kategóriáról, a zöld gépházas termékekről beszéltem.
    Hogy még két tapasztalat szerepeljen.
    A PSB 750 fúrógéppel megpróbáltam drótkefézni. A nyakánál valószínűleg hozzáért a műanyag házhoz, a súrlódástól úgy megdagadt, hogy lefogta a gépet. Kihűlés után újra használható. Szétszedni és zsírozni nem tudtam, mert bár csavarok is vannak benne, patent fogja össze az egészet és nem szerettem volna szétbarmolni a gépet.

Ellenben a PSB 10,8 LI akkus fúró a nagy kedvencem, kár, hogy már kettőt vettem és egyik se volt lopásálló...

Komment

Nagy csalódás számomra az AEG ! Az én tempómban csak a garanciális időt bírja túllépni néhány hónappal. Egy ideig gyűjtögettem őket a szekrény aljában ( 5-6 db ) hogy majd jó lesz alkatrésznek, de mivel mindnek a forgórésze égett le, ezért már kidobálom.
      Ami viszont valóban jó, az a STIHL láncfűrész. 7 éve vettem, de még a gyertyát sem vettem ki belőle !

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ami viszont valóban jó, az a STIHL láncfűrész. 7 éve vettem, de még a gyertyát sem vettem ki belőle !
        Azért hívja magyar ember az MTD-t is stílfűrésznek.

Komment

és egyik se volt lopásálló...
          Ilyenek ezek a mai szerszámok
          A múltkor negyed órára maradt nyitva a hátsó kapu (amit ugye egyes népek ingyenes garázsvásárra való meghívólevélként értékelnek)... Kiderült hogy egy új bontókalapácsunkba és egy új szalagcsiszolóba elfelejtették gyárilag beszerelni a lopásállót. Egyik se volt nagy márka, de egyik sem olcsó "műszer", még Hyundai árakkal mérve sem Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a garázsban álló dongós bringámban nem láttak fantáziát a dikmánok.
          Egyébként zöld, kínai Bosch gépekkel nekem sincsenek jó tapasztalataim. Bezzeg a 15 éves kínai T.I.P. fúrógép, agyonverhetetlen (még praktikerben vettem, 3db-os kofferes szettben, nagyonákcijós áron)! Régebben lehetett még jó kínai cuccot is venni. Akár gépet, akár ruhaneműt (van 13 éves kínai cipőm, ami elnyűhetetlen, mai napig használatban van, igaz a kopottsága miatt már csak melós cipőnek használom)
          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 nov. 25, 10:19.

Komment

Soha nem veszek ,,márkás" cuccot szerszámból! Ennek sok oka van!Egyszer vettem ,,márkás"(?!)láncfűrészt 1db évet sem bírt ki!Mindenből ha lehet ,,ruszkit" -92-ben vettem egy sebváltós ,,ruszki"ütvefúrót még ma is jó!Mellette vagy 10 modern sz.rt dobtam már ki!De nem ezért akartam belefolyni a bájcsevejbe, hanem kérdésem lenne a tanult(abb!) kollégákhoz! Garázs takarításkor kerültek elő ezek az ,,IZÉK".........ebből 2db-ról tudom mi lenne de 1db-ról csak halvány sejtésem van mi a csuda lehet?????!Úgy sejtem hogy vadászkutyára lehet vészfék!(?).............de nem biztos!....ez lenne az!....ezt tudom!....ezt is!.....ezt nem!
            Ha valaki tudja ezeket használni elviheti mielőtt újra elsülyed az idő és a lomok mocsarában!

U.I:Ha gyakran rászorul a flex csavarja egy vékony lemez alátétet rakok alá!Jelzem....VÉKONY!!!!!!!
            Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 nov. 25, 10:17.

Komment

Az üveggyertya az jó cucc! Engem érdekelne. A szűrke doboz talán furatmérő indikátort tartalmazott, a felirat talán erre utal, ha jól olvastam ki.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 25, 10:52.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ezt ismerem, használtam is. Üvegtestű indikátorgyertya, látod rajta keresztül, hogy milyen az égés az égéstérben.

Komment

Elképedve olvasom ezeket az írásokat. Gyanítom nem a gépek, szerszámok a rosszak, hanem az elvárások nagyok. Nagy elvárásra is árulnak gépeket, csak azoknak az árcéduláján látható szám is nagy. És lehet, hogy nem kapni sima boltban. Utána kell járni, meg kell rendelni, várni és kifizetni érte a tíz-húszszoros árat. És nem hiszem, hogy tönkre fog menni intenzív használat során.

Az itt kivesézett gépek hobbi gépek, otthoni barkácsolóknak. Fenyőfára, műanyagra, alumínimumra. Évente négyszeri használatra. Garantálom, hogy bírja mindegyik bőven túl a garanciaidőn is.
                  Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Az itt kivesézett gépek hobbi gépek, otthoni barkácsolóknak.
                    AEG ről beszéltem nem Güdéről, vagy einhell-ről !

Komment

nem a gépek, szerszámok a rosszak, hanem az elvárások nagyok.
                      Nagy elvárásnak tekinthető, hogy a Bosch szegélynyíró gép damil dobja ne repüljön szét mintegy 80 méternyi szegély nyírása után
                      Nagy elvárásnak tekinthető, hogy a Güde szegélynyíró (jó, tudom, güde, de akkor is)motorja ne füstöljön el a második használat közben?
                      Hozzáteszem, egyiket sem csapkodtam és nem tavihínárt nyírtam volna a tó fenekén.
                      Vagy az erősen közép kategóriás gyepszellőztetőben ne repüljön szét mind az 5 csapágy a garanciás idő letelte után mintegy 1,5 hónappal?
                      Vagy nagy elvárásnak tekinthető, hogy a szalagcsiszoló csapágyháza ne olvadjon szét egy fa bejárati ajtó felcsiszolása közben? ja, és ezt sem dodgemnek használtam, tehát egyáltalán nem tehénkedtem rá. Csupán a por beült a szigetelés nélküli csapágyba, ami ettől megállt, megforgott a puha műanyag csapágyházban, rommá olvasztva azt. (persze a garanciális szerviz visszadobta, nem rendeltetés szerű használat miatt. Ergo, a szalagcsiszolónak nem az a rendeltetése, hogy csiszoljunk vele )
                      Nem hiszem hogy túl nagy lett volt az elvárásom bármelyik géppel szemben...
                      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 nov. 25, 11:59.

Komment

Az általam emlegetett és használt gép min.15 éve van nálam és akkor is használtan került hozzám Svédországból. Lehet, hogy akkor még másképpen gondolkodtak a tartósságról és a márkákhoz fűződő kötődést másként értékelték?.

Komment

Az általam emlegetett és használt gép min.15 éve van nálam és akkor is használtan került hozzám
                          Bizony, a régi zöld Bosch... össze sem lehet hasonlítani a maival. Apámnak van kb. 20-22 éves Bosch sövényvágó gépe, meg egy hasonló korú fúrógépe. Mindkettő kapott már rendesen az élettől, de egy-két kopó alkatrész cseréje mellett tökéletesen üzemelnek ma is. Akkor még valóban máshogy állhattak a márka hírnév dologhoz...

Komment

Bizony, a régi zöld Bosch.
                            Azt még a Németek gyártották, a mostani szutykokat meg a Miskolciak !

- - - Updated - - -

Utána kell járni, meg kell rendelni, várni és kifizetni érte a tíz-húszszoros árat
                            Mitől fúr jobb lyukat egy 200.000 forintos pisztolyfúró ?

Komment

Bizony, a régi zöld Bosch..
                              Sajnos nekem pont ez a ,,márka"zuttyant meg leghamarabb!De én amúgy is ilyen kétballábas-kezes(lehet válogatni!)vagyok!A mocim is akkor sült szét amikor a méregdrága stil olajat tettem bele!A lötty 1000ft/l olajokkal kimegy a világból!

Komment

Hmmm. Igen, nagy elvárás mindez. A jó szerszámnak ára van, és ez nem attól a pár betűtől függ, ami rá van írva. A legtöbb elektromos szerszám gyártó az utóbbi időben kénytelen volt nyitni az alsó árszegmens felé, de ez óhatatlanul azzal jár, hogy romlik a minőség.

A pár ezer forintos cuccok szerintem az egyszer használatos, eldobható kategóriába tartoznak, amit azért érdemes venni, mert ha csak egyszer használom, akkor is olcsóbb, mint bérelni egyet, figyelembe véve, hogy azért el is kell menni meg vissza is kell vinni. Ha kibírja és másodjára is működik, már nyereséget termel.

Ha valakinek a megélhetése függ a szerszámtól, annak valójában érdemes lenne megvenni azt, ami bírja a 24 órás kiképzést. Tudom, ma Magyarországon egy iparos nem nagyon tud olyan árakon dolgozni, hogy egy teljes, jó minőségű géppark árát kitermelje. Nem gondolom, hogy ez a szerszámok hibája.

Van sok olyan dolog, amit nem is érdemes megvenni. (Mondjuk az ilyeneket legyártani sem érdemes - színtiszta környezetszennyezés.) Ezt szerintem látja az ember. Itt is bejön a képbe a kelet-európai faktor. Sokszor nem telik másra, ami azért is baj, mert egy rossz szerszámmal kínlódás lesz az a munka, ami sok esetben a kikapcsolódást kellene, hogy jelentse.

Én mindig próbálok "japánul" szerszámot venni, azaz nem olcsót, meg nem jót, hanem a pénzemért az elérhető legjobbat. Eddig többnyire bejött a dolog, igaz próbálok nem többet elvárni tőlük, mint amit az áruk tükröz. Ez a legnehezebb, mert sokszor el tud keseredni az ember - minek kell ilyen vackokkal foglalkozni. Aztán azért pár nap vagy hét alatt általában megnyugszom.

Csak egy példa. Az oszcilláló multifunkciós szerszámot a fein találta ki. Az a fein, aki az első elektromos kéziszerszám gyártó volt a világon. Jó tíz éve 80ezer forintba került egy ilyen. Most is ennyi - tehát tulajdonképpen lement az ára. Viszont más gyártók is elkezdtek ilyeneket gyártani, olyan 20-30ezer forint között. Diszkont élelmiszer boltokban valamivel 10ezer fölötti áron adják saját márkás ilyen szerszámaikat. Nem vitás, hogy ha tesztet csinálnánk, a fein győzne. De megéri a több mint kétszeres, vagy hatszoros árat? Nekem nem, pedig ami van, azt eléggé nyúzom már egy ideje, mindenféle munkára. Aki még ennél is kevesebbet, évente párszor tíz percre veszi elő, annak jó a diszkont termék is. Ki veszi a feint? Akit megnyugtat az, hogy ha kell, akkor folyamatos 24 órás üzemben tudja használni tönkremenetel nélkül. Viszont ilyen használat mellett valószínűleg ki is termeli az árát.

- - - Updated - - -

Mitől fúr jobb lyukat egy 200.000 forintos pisztolyfúró ?
                                Nem jobbat fúr, többet!

Egyébként jobbat is fúrhat, nem? Ha jobb a csapágyazása, akkor méretpontosabb lesz a furat, mint egy ál-ütvefúró 5000 ft-os gagyi valamivel.
                                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X