Tapasztalat megosztásra kérem fel a becses társaságot.
A történet onnan indul, hogy letörtem a motor műanyag indexét. Mind a kettőt.
Ez nem nehéz, boruláskor rögtön törik.
Mivel ez egy olyan termék, amire gyakran szüksége van az embernek, a boltok tartanak belőle cseredarabot. A legolcsóbb helyen 6000 forintért...
A fekete ház polipropilénből van fröccsöntve.
Pillanatragasztó fogja, de szerettem volna anyagában ragasztani.
A polipropilén oldószereknek elég jól ellenáll, úgyhogy aceton, xilol, toluol, benzol csak elpárolgott róla.
Utána a hagyományos módszert választottam. Forrasztópákával vájatot húztam az illesztésnél (ez ideiglenesen összetartotta, majd egy darab műanyagot apránként beleolvasztottam a résbe és pákával beledolgoztam. Utána reszeltem, políroztam.
A forrasztás tartós, de gyakorolni kell, mert eléggé kráteres.
A polipropilénnel nagy bajom, hogy hőre zsugorodik, ezért eltávolodnak a ragasztandó felületek, kell a kitöltőanyag.
Próbáltam hővel kisimítani a felületet, nem nagy sikerrel.
Láttam, a nagyok hogyan csinálják:
A ragasztandó felületet végigmarják, egy V alakú árkot képeznek. Ezt kitöltik ragasztórúddal.
A következő próbálkozásom műanyag öntése házilag.
Az olvasztott műanyag eléggé sűrű, nem véletlenül nyomással fröccsöntik.
Tehát az újraolvasztás-újraöntés nem egyszerű.
ABS nevű műanyag acetonban feloldható és önthető.
Ezt próbáltam párszor, szép lemezeket és fóliákat tudtam önteni. Vastagabb testeknél még kicsi a siker, mert a használt oldat híg volt, száradáskor behúzódott.
Ha valakinek van tapasztalata és megosztaná, tessék, itt az alkalom!
A történet onnan indul, hogy letörtem a motor műanyag indexét. Mind a kettőt.
Ez nem nehéz, boruláskor rögtön törik.
Mivel ez egy olyan termék, amire gyakran szüksége van az embernek, a boltok tartanak belőle cseredarabot. A legolcsóbb helyen 6000 forintért...
A fekete ház polipropilénből van fröccsöntve.
Pillanatragasztó fogja, de szerettem volna anyagában ragasztani.
A polipropilén oldószereknek elég jól ellenáll, úgyhogy aceton, xilol, toluol, benzol csak elpárolgott róla.
Utána a hagyományos módszert választottam. Forrasztópákával vájatot húztam az illesztésnél (ez ideiglenesen összetartotta, majd egy darab műanyagot apránként beleolvasztottam a résbe és pákával beledolgoztam. Utána reszeltem, políroztam.
A forrasztás tartós, de gyakorolni kell, mert eléggé kráteres.
A polipropilénnel nagy bajom, hogy hőre zsugorodik, ezért eltávolodnak a ragasztandó felületek, kell a kitöltőanyag.
Próbáltam hővel kisimítani a felületet, nem nagy sikerrel.
Láttam, a nagyok hogyan csinálják:
A ragasztandó felületet végigmarják, egy V alakú árkot képeznek. Ezt kitöltik ragasztórúddal.
A következő próbálkozásom műanyag öntése házilag.
Az olvasztott műanyag eléggé sűrű, nem véletlenül nyomással fröccsöntik.
Tehát az újraolvasztás-újraöntés nem egyszerű.
ABS nevű műanyag acetonban feloldható és önthető.
Ezt próbáltam párszor, szép lemezeket és fóliákat tudtam önteni. Vastagabb testeknél még kicsi a siker, mert a használt oldat híg volt, száradáskor behúzódott.
Ha valakinek van tapasztalata és megosztaná, tessék, itt az alkalom!
Komment