Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nem lehet kitakarítani rozsdamaróval és nem is ajánlom.A fórumon,egy közepes regény mennyiségű írás született már a benzintank kitakarításáról,-tessék megkeresni és átolvasni!
Üdv Tibi!
Erről van itt külön téma is: http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...30/index5.html
Olvasgasd el, én pl. leírtam benne a citromsavas módszert, amit végigcsináltam. Olcsó, hatékony módszer.
Ha igazán tartósat akarsz, akkor pedig lehet kifejezetten tank felújító készletet venni. ha jól tévedek, 15-20ezer körül van az ára.
(A Romettel mi lett, sikerült meggyógyítani az 1-es fokozatot?)
Sziasztok ojan problémamám lenne hogy mivel rozdás volt a tank ment egy kis rozsda a karbiba is kipucoltam de ha be indítom és nem húzok nagy gázt lefullad de ha már sebességbe van és megy akkor már hibátlanul működik
Szia!
Karbit szedd szét ismét, és a kisebbik (alapjárati) fúvókát takarítsd ki. Minden bizonnyal ez lesz a baj.
Érdemes szűrőt tenni a benzincsőre, ill. a benzintank rozsdátlanítás mindenképpen szükséges.
Szervusz! Még mielőtt bajt csinálsz!!! Emlékeztetőül. A fúvókákat soha ne piszkáld semmilyen fém huzallal!!! Csak fújd ki teli tüdőből! Esetleg erősen tartva, pár báros nyomással fúvasd át. Ha nagyon makacs a kosz, akkor ,de csak akkor horgász damilal próbáld áttolni a fúvókát! Dongosnak meg bizony igaza van! Egy 500 forintos befektetés sok gondtól megóv.
sepy, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.
Egy kérdésem lenne Simsonnal kapcsolatban:
Legalább 20 éve nem cseréltem olajat a váltójában (igaz nem ment) és nem emlékszem pontosan milyen olaj kellene bele.
Valószínű akkoriban Hykomol lett beleöntve, mert az volt, de manapság annyi fajta olaj van hogy csak na. A kis piros beöntő csavaron SAE 30 van írva. Na most ha ezt nézem a 80W90-es olaj nem is jó bele. Akkor már inkább valami 4t-s olajoskuplungos motorolaj van közelebb hozzá. Az lenne a kérdés aki mostanában cserélt bennük milyet öntött bele?
Köszönöm az infót! Jó kis cikk.
Ez megerősítette a sejtésemet, bár nekem a 4 ütemű motorkerékpárok olaja volna logikus a kuplung miatt. Bár ha ö beleöntötte a sima autóba valót és jó volt neki..... Mi a véleményetek?
bár nekem a 4 ütemű motorkerékpárok olaja volna logikus a kuplung miatt.
Amiről beszélek, az az!
A lényeg, hogy ne a sűrű hajtóműolajat használd.
A kétütemű olaj, ha a keverék be való olajra gondolsz, az nem jó ide! Oda használj szintetikus olajat. (én pl. Repsolt használok a benzinhez, és nagyon elégedett vagyok vele.)
A sebváltóba, kuplungba sima motorolaj kell.
(A sima alatt azt értem, hogy nem kell bele különleges adalék, pl. grafit, mert attól csúszni fog a kuplungod.) Nem több a feladata ennek az olajnak, mit a fogaskerekek , csapágyak kenése, és a hűtés. A viszonylag nagy fordulat és kis terhelés miatt nem jó a sűrűbb hajtóműolaj, ami az alacsonyabb fordulatú és nagyobb terhelésű hajtóművekbe való. A kuplung lamellák közül sem tud kimenni rendesen a sűrű hajtómű olaj, azért ragad tőle, valamint a sűrűsége miatt folyamatosan fojtja a motort.)
Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 márc. 27, 17:04.
Értem, hajtóműolaj kilőve. De ha nézünk mondjuk 10w40-es olajat akkor van olyan ami személyautókba való, és van olyan ami 4ütemű motorkerékpárokba. A különbség az adalékolásban annyi, hogy a motorkerékpárok olajban futó kuplungja miatt az ebbe való olajba beletesznek valamit, amitől nem fog a kuplungja csúszni mondjuk a gsxr-nek. A személyautóba szánt olajoknál értelemszerűen nincs erre szükség.
A cikket nézve viszont látható hogy nem motorkerékpárhoz való olajat önt a szimóba hanem autóba valót.
Ezt azzal tudom magyarázni hogy a Szimó néhány lóereje miatt úgysem csúszna meg a kuplung, így jó bele az autóé is
Jól logikáztam?
A cikket nézve viszont látható hogy nem motorkerékpárhoz való olajat önt a szimóba hanem autóba valót.
Amikor a Simsonok és MZ-k uralták a Földet (úgy értem a keleti blokkban...), nem sok négyütemű motor futkározott, az akkori motorolajak az autókhoz készültek, és prímán teljesítettek az említett motorokban, meg a többi kétüteműben is.
Az általad említett négyütemű motorkerékpárokhoz való olaj bónusz ehhez képest, úgyhogy szerintem nem tudsz rosszul választani.
...Persze ha nem Simsonról volna szó, hanem holdrakétáról, akkor hezitálnék egy kicsit!!!
Ezt azzal tudom magyarázni hogy a Szimó néhány lóereje miatt úgysem csúszna meg a kuplung, így jó bele az autóé is
Még nem hallottam olyat,hogy valakinek sikerült volna motorolaj cserével megjavítani egy motort,vagy kuplungot!
Lényeges a motoroknál,hogy nem szeretik a sűrű olajat,és sok idős motorban a parafa miatt:nem szabad hajtóműolajat használni.
Én is beleöntöttem a pannoniába,(nehogy már megmagyarázzák nekem!)háát amíg ki nem cseréltem a lamellákat az olajcsere nem segített az biztos!
A simsonokba mindig motorolajat öntök,és legtöbbször TRAKTORÉT mert abból mindig van!
Régen nem volt diesel,benzin,motorkerékpár olaj külön!Volt viszont téli-nyári,és ritkán többfokozatú olaj.A hajtóműolajat biztos nem öntötték motorba (csak eladáskor,hogy ne csörögjön),mert sűrü volt.
Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 márc. 28, 06:18.
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment