Hát viszonylagos működésig és tovább adni másnak had játszon vele, te meg veszel helyette egy 038-as stihl-t és örülsz.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Gépek , szerszámok javítása ....
Collapse
X
-
Aki szeretne egy jó minőségű, finom, hobby célra való - és nem utolsósorban olcsó forrasztópákát, itt a lehetőség.
Évek óta áll a polcon ez a - elvileg hamis - hako forrasztópáka. Azon lamentáltam, hogy kellene hozzá szerkeszteni egy hőfokszabályzót. Beépített hőérzékelő van benne, csak az általam használt jlt-02 állomáshoz képest más a jeladó, nem lehet egy az egyben kicserélni. Pár napja megérett az ötlet, hogy nem kell ide komoly hőfokérzékelés, elég lekorlátozni az áramot.
Jlt-02 állomáshoz egy új páka 4000Ft körül van, gyakori használatnál ki tud égni egy fél év alatt. Egy ilyen hamis Hako-hoz 3900ért már hegyeket is adnak, de 500 forint egy csere fűtőszál. Maga a páka 2400.
Rákötöd egy 30 watt körüli tápra, áramot lekorlátozod tapasztalati úton (250-300Cfok, nekem 19V betápon 4,8V 1,2A).
http://www.ebay.com/itm/HAKKO907-Sol...EAAOSw37tV97p9
Keresőszavak: HAKKO907 Soldering Station Iron Handle+ Soldering TIPS + Welding cleaning spongeUtoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 nov. 09, 17:59.
Komment
-
steklámpa
Na ma begyulladt az agyam amikor kiégett az égő századszor , és nem volt másik . Körülnéztem mi a felhozatal és abból főztem ami van itthon . Mint a régi szép időkben , nem mindjár a vásárlás , hanem csináljuk meg . Igaz ráment a fél délutánom , de amikor majd kilomtalanítják utánnam a garázst , talán valamelyik elteszi --ezt a nagyfater csinálta! --
- 8 likes
Komment
-
Nézzétek mit „szereztem” . Soha nem láttam így,
És még engem kiröhögtek mikor meséltem,hogy volt egy fából készült faesztergája a keresztapámnak......"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Dédöregapámnak is, lábbalhajtós.
- - - Updated - - -
Dédöregapámnak is, lábbalhajtós."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
fából készült faesztergája a keresztapámnak...
- - - Updated - - -
https://www.youtube.com/watch?v=AAHVNmm-AfU
- - - Updated - - -
https://www.youtube.com/watch?v=eG9R0q9QJQc
- 3 likes
Komment
-
Led bűvölőktől kérdezem.
E27 foglalatba 24V védőtrafóról szeretnék járatni lehetőleg kukorica elrendezésű led égőt.
Műhelylámpa, leesés ellen biztosítva. Tudomásom szerint az előtétnek elég széles a működési tartománya, alacsonyabb feszültségen is begyújtja a fényt. Ismertek olyan konkrét típust, ami 24 voltról elketyeg?
Az is megoldás lenne, ha leszedném a foglalatot, kiszedném az előtétet és beállítanám. Csakhogy múltkor szedtem szét egy égőt és meglepetésemre a led chip 230 volton akart csak működni, kívülről nem látszik, melyik alacsony feszültségű, melyik magas.
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLed bűvölőktől kérdezem.
E27 foglalatba 24V védőtrafóról szeretnék járatni lehetőleg kukorica elrendezésű led égőt.
Műhelylámpa, leesés ellen biztosítva. Tudomásom szerint az előtétnek elég széles a működési tartománya, alacsonyabb feszültségen is begyújtja a fényt. Ismertek olyan konkrét típust, ami 24 voltról elketyeg?
Az is megoldás lenne, ha leszedném a foglalatot, kiszedném az előtétet és beállítanám. Csakhogy múltkor szedtem szét egy égőt és meglepetésemre a led chip 230 volton akart csak működni, kívülről nem látszik, melyik alacsony feszültségű, melyik magas.
Az első találat
De van még pár
- - - Updated - - -
De elvileg olyan fényforrást ami nem folyamatos fényt ad hanem adott frekvencián vibrál nem szabadna forgó gépekhez használni. Mert ha a villogás és a forgás frekvenciája azonos akkor nem látod hogy forog.
Elvileg. Egyébként meg úgyis hallod meg úgyse jön össze
Ráadásul sok ilyen LED-es cuccban nincs egyenirányítás. A LED-ek egyik fele így van bekötve. a másik meg amúgy. Így már elég nagy a freki.
- 1 like
Komment
-
Egy M16-os menetből lehet valami egyszerű módon M14-est csinálni?
Esztergámon a késtartóban lecseréltem a puha és lapulós anyagból készült, erősen leharcolt csavarokat jóféle belső kulcsnyílásúakra. De a 8 csavarból kettőt már valaki felfúrt 16-osra. Gondolom beleszakították a 14-est.
Viszont jó lenne ha egyforma csavarok lennének benne.
A méretkülönbség ugyan elég kicsi, de a menetemelkedés azonos.
Komment
-
Inkább M10-re csináld menetes betéttel. Hatlapfejű M16/M14 8.8-as csavarba fúrj furatot, és vágj bele M10 es menetet.(jóféle menetfúró kell ) Cnc-ken ilyen betétekkel javítjuk a szerszámtartók beszakadt meneteit."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
Komment