Hello Sándor, én megkérdeztem privátba, és ha még él a kérdés, akkor az Ősz utca 51 szám alatt csinálják. (Még sajnos nem jutottam el odáig...)
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése
Collapse
X
-
kicsi76 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése„összetapasztotta”
Tudtommal a mágnesesség attól függ,mennyire erős a mágneses tér,és a mágneses tekercs mire képes?
Egy acélt mágneses térbe helyezünk,mágnesessé válik,amennyi a kapacitása!
Egy lendkerék az állástól elgyengült és beinditjuk a motort ismét mágneses környezetbe kerül,és szerintem a kapacitásának megfeleően ujradelejeződik,
vagy nem???"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Ez sajnos nincs így.Veszt a lendkerék a mágnesességéből, ezért lenne jó ha a belsejében egy gyűrűvel tárolnák. / Persze nem egy télről van szó/ Valóban a delejezés a megoldás és utána nézd meg a lámpád fényét!, meg fogsz lepődni. Az kevés amit egy mellé tett másik lendkerék át tud adni.A helyén pedig nem fog nőni a mágnesesség beindítástól. Bocs de ez az én elképzelésem.
Komment
-
Ahogy írták már egy idő múlva vesztődik a mágnes ereje.
(bocs hogy egy oldalt linkelek de itt leírja az okát is)
http://goliat.eik.bme.hu/~tothaf/Tan.../magnatomi.pdf
3 oldal vége
Komment
-
kicsi76 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem volt egy gyenge Pannónia mágnesem, édesapám mondta: Fiam, delejezni kell! Bement a műhelybe elővett egy másik ugyanolyan lendkereket „összetapasztotta” és csodák csodája: már jó is volt mindkét lendkerék!
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébként 1000ft-ért csinált meg kettőt
Viszont,csak ennyim van rá!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Helló! A jelenleg felújítás alatt álló 1972-es T5H lendkerekét 1000 Ft-ért delejezték a BorsMagnet-nél. Annyit mondtak, hogy bevitelkor 18, delejezés után 32 lett az 'ereje'. Konkrét tapasztalat majd kb. jövőre, mikor kész lesz a motor.
Lehet, hogy a 62 éves CZ 150C lendkerekét is elviszem hozzájuk, bár az rendesen működik.
Komment
-
zelenacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAnnyit mondtak, hogy bevitelkor 18, delejezés után 32 lett az 'ereje'. Konkrét tapasztalat majd kb.
Ahol én csinltam ott volt egy kis saját gyártmányú szerkezet az illetőnek. Már nem emlékszem hogy pontosan meddig volt skálázva, de talán 10-ig. régebbi lendkerék 4 körül volt talán, azt 7- re delejezte emlékeim szerint. Az újabbikat 8-ig.
Pontosan már nem tudom az értékeket, de az újabbat 1 értékkel nagyobbra delejezte, azt mondta jobb anyagból van a mágnes, többet bír.
Mindenesetre nem kell annyira pörgetni a motort hogy lássak is valamit. És a szikra is erősebb lett.
Komment
-
dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHello! Tudom nem sok az infó, de amiket én erről olvastam eddig, az az hogy otthon "nem éri " meg kivitelezni, mert egyenletesen kell mágnesezni s nagyon nagy felvett áramerősség kell hozzá. Épp lendkereket vásároltam a simson-hoz s eszembe jutott hogy lehet delejeztetni kéne, s keresgettem neten. Még jó hogy ahol lakom tudnak szakit aki foglalkozik ezzel.
Megkérdezhetem, hogy Szegeden, vagy környékén hol delejeznek?
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKedves Elektromos Guruk,-Mérnökök!
Gyakori probléma lehet az idők folyamán,az állandó mágnesek "elfáradása",lemágneseződése.A fenti esetben nem tud megfelelő erősségű és feszültségű áram indukálódni a tekercsekben,a jó minőségű szikra és világítás számára.
Ifjú ember koromban,volt a városunkban egy idősebb "aranykezű"iparos akihez,"delejezni" vittük a lendkerekeket,mágneseket.Nem volt rossz ember egyáltalán,sosem mondta,hogy"bekötött szemmel és hátra tett kézzel csinálom",de akkoriban megoldotta a dolgot és ez számomra akkor éppen elég volt.A Józsi bácsi sajnos már rég nincs közöttünk és sajnos vele együtt,a tudása is elment.
Amire emlékszem,hogy volt egy általa csinált készülék,mely durván akkora lehetett,mint egy egylapos villanyrezsó,arra tette a mágneseket.Azok helyzetének beállításához-használt egy iránytűt is ,bekapcsolta,eltelt kb.15',-kikapcsolta és kész volt.
Arra kérném a fórum,azon tagjait,akik járatosak az elektromosság,témára vonatkozó ismereteivel,-osszák meg velünk tudásukat és ha birtokukban van olyan dokumentáció,mely alapján egy ilyen készülék elkészíthető,-hát azt se titkolják el!Természetesen egy biztonságos készülékre gondolok,nem egy "defiblirátorra"-vagy mi a fenére!
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Komment