Talán érdekes lehet számotokra,ezért megpróbálom a folyamatokat rögzíteni,dokumentálni. Már belekezdtem és haladtam is,de még nagyon az elején vagyok. Gyors munkának indult....majd meglátjuk..
Holnap részletesebb képeket készítek a munka alatt lévő egységekről. A blokk szerencsére a javításoktól függetlenül nagyon jó állapotban volt. A főtengely ellenőrzéskor kis koppintással 1,5 százalékon belül volt,s felújítása nem volt szükséges. Kívül az olajsár és szutyok alatt erősen oxidált volt,amit lemarattam s rézkeféztem ezért nem kellett gyöngyözni..megmaradt a gyári felület. A maratáshoz hideg zsíroldót,utáa citromsárga kupakos brigéciolt használtam..ami semmire nem jó csak erre..
A vázat homokszórattam pár aprósággal amik igényelték,a többi alkatrészt csiszoltam,drótkorongoztam.
, hogy OT-s lehessen. Erre is azt javasolták, hogy savazni kell. Énnekem ez egyáltalán nem meggyőző módszer eredetileg tökéletes védelemmel látták el/ szerintem merítették / mert csak a törés és gányolásnál van oxid. Igaz sok mnka de a bevonatig csiszolás sem kell mindenhol csak az alapozásig. Én ezt tartanám jobbnak de addig viszont le kell menni, hogy előkerüljenek az esetleges rejtett hibák még. Vélemény??
Az illesztése valóban 0,05...a szoknya részt úgy hagytam,s 28mm-től még minuszban kúpoltam cca 0,15-öt. Megpróbálok tutira menni.
A burkolatokat a hegesztés nagyon meghúzta ezért azokat egyengetés után alu töltetű kittel szintbe húztam. A dugattyún körkörösen látszik (festés után jobban) hol ér a hengerhez. A főtengelyt kézzel fordítva így is pördül hármat...nagyonn nem szorulhat..
ldja...egy tubus egy életre elég a mi célunkra!! Szerintem egyszerű művész boltban kapható.(Régen láttam olyat)Amúgy Taluga a szakértőnk.....
Komment