Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lada 2105 hengerfej.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Köszönöm azt hiszem már találtam is egy Lada motort ott kompletten most egyezkedünk lehet hogy jobban megéri cserélni,de ha nem is jó lesz alkatrésznek.
    korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Az jó buli, mármint motort cserélni Én is átestem pár szervcserén. Ha bárhol elakadsz jelezd.
      zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen remélem nem lesz semmi gond.

Komment

A stabilitással hogy áll a gép? Futómű, szilentek, gátlók, rúgók?
          zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

Az jó folyamatosan cserélek minden olyan dolgot ami kopik.
            Motorikusan se volt vele semmi baj csak 3-om friss jogsis tanult rajt vezetni.
            Ereje még mindég van . Az asszony 3 hengerrel ment vele130-at.
            Ja és még panaszkodott hogy nem akar húzni. Szerinted a vérnyomásom?
            Utoljára szerkesztve a következő által: zneuhauzer; 2013 jan. 24, 22:00.
            CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Akkor semmin sem lehet csodálkozni
              zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

Nem tudod véletlen mennyit érhet egy 2105-ös motor?

Komment

Üdv !Ahhoz hogy egy jó motort vegyél k..a nagy mázli kell.Általában a motorvétel úgy sül el hogy az új még rosszabb.Én felújítást javaslok.Itt nyomon követsz mindent ,nem zsákbacicára dobod a lét.Ha beleteszed meghálálja.Meg kell fontolni,biztos egy százas nem takarja be, ha megadsz neki mindent.Majd látod.
                  zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

szia Én is ezen az állásponton vagyok de már kifogytam a tartalék alkatrészekből ezért szeretnék venni egy másik motort mert nem mindegy hogy elromlik valami csak leveszem a polcról. Általában úgy vagyok akkor hal meg valami amikor a holdon sincs nyitva bolt.Tehát ha jó lesz a motor jól jártam ha nem akkor is.Tetszik az álláspontod én is jobban szeretem az ujj dolgokat.lásd egyszer vettem bontóba hengerfejet.Köszönöm a válaszod szép napot szia.
                    nivaronin kedvelte ezt.

Komment

zneuhauzer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      elromlik valami csak leveszem a polcról
                      Ugye Zsigulról beszélünk?

Véleményem szerint nagyon jól faragható gép, rengeteget kibír! De azok az alkatrészek amelyek elromlanak azt sajnos nem tudod levenni a polcról mert mind ugyanolyan állapotban van!
                      A Zsigulihoz nem sok tartalék alkatrész szükséges, de azokból célszerű újat beszerezni.
                      Fogaskerék olajpumpa-gyújtáselosztó közé, megszakító, gyújtáselosztó fedél, termosztát, kardánkereszt, esetleg Hardy tárcsa. Ja és a vezérműlánc! Az nagyon tudott nyúlni!

A Zsigulikat sajnos az első 100.000 km után generálozni kellett! Szerintem ez a te esetedben sem kerülhető el. Én a 100.000 Forintot kicsit sokallom, mert egy 1,9 VW PDTDI motor kerül anyaggal együtt kb 150.000+ÁFA-ba.

Továbbá ha mindennapi használatra szánod, akkor érdemes hüvelyeztetni. Mert a manapság használt anyag, amelyből a hüvely készül messze felülmúlja az akkori Szovjet alapanyagot.
                      korompaiistvan és zneuhauzer kedvelte ezt.

Komment

Szerintem meg éri egy Lada motort rendbe hozni mert meghálálja. a használt alkatrészekről igazad van de pl egy új Lada karbi 20-30-ezer ft hozzá egy javító meg 1300,akkor melyik éri meg jobban mert egy karbi árából van egy komplett motor,attol ha tehetem persze meg veszem az új alkatrészt.

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Zsigulikat sajnos az első 100.000 km után generálozni kellett!
                          Nemtudom mit csináltok az autóval ezt nem hiszem el.Szolgálatiként 3-külömböző stilusu sofőrrel sokszor tulterhelt futóval hibátlanul ment gyertya 1-szelephézag,olajcserék ,gumi.Nehéz elhinni ,hogy ennyire rossz az anyag.
                          Annak idején TAXI-ként bontás nélkül több mint 500e-ment az Auto Motor szerint.
                          korompaiistvan és zneuhauzer kedvelte ezt.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Nekem már 10 éve meg van akkor 35000 km volt benne most járok 71000-nél úgy hogy egyszer már átfordult nagyobb felújítás nélkül tehát az autó nem rossz ja és nekem akkor kezdődtek a problémák amikor 3-friss jogsis beleült a vizsgák után.Úgyhogy ráfér a felújítás.
                            mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Bocsánat figyelmetlen voltam, nem egy típusról beszélünk! Én a 2101-ről írtam a véleményemet, ti pedig a 2105-ről!
                              A 2105 már szíjas motor volt, szemben 2101-essel! A 2105 valóban jobb volt a 2101-nél, bár a sokan nem szerették a vezérműszíj miatt.
                              zneuhauzer, korompaiistvan és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Nincs baj a szíjjas motorral sem, csak több törődést igényel, de Ladában én a láncos mellett voksolok.
                                Ha esetleg engedi a pénztárcád, akkor vegyél egy használt komplett autót bontásra (ha van bontós ismerősöd megoldja), és a motort teljesen újítsd fel. Így marad a polcon jó adag alkatrészed.
                                A szükségesalkatrészek nekem idővel kialakultak. Mindig volt egy komplett gyújtés fogaskerékkel a szerszámok között a csomagtartóban,gömbfejek, talpas, és gyújtókábel. Persze hiába, ha nem megy a kicserélés, de hosszabb úton gazdaságosabb, mint a vontatás, vagy a trailer.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X