Dogoargentino  eredeti hozzászólása

Hozzászólás megtekintése

Közlemény

Collapse

No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse

X
- 

Mivel a gépkönyv szerint dugattyús szivattyú nyomja az olajat, ISO VGA 20 - ISO VGA 30 sűrűségű olajjal nem tudsz nagyot tévedni. Javaslom a MOL TCL 22, vagy a MOL TCL 32 olajokat, vagy ezeknek valamelyik más megfelelőjét. A gépkönyvben nem találtam erre utaló adatot. Mi annak idején G30 gépolajjal szoktuk feltölteni. Ennél sűrűbbet ne tegyél bele a főorsó siklócsapágyai miatt. A lakatszekrénybe mehet kicsit sűrűbb, 46-ös olaj. Ilyen a MOL TCL 46. https://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoa...rszamgepolajok
- 3 likes

- 

Most kezded? Vagy már megy egy ideje?Dogoargentino eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEAN 340 karbantartás
Leave a comment:
 - 

Tisztelettel szeretném a tagságot kérdezni, hogy milyen olaj dukál az EAN kockákba?
köszönöm Köbli Csaba
- 2 likes

Leave a comment:
 - 

Addig kell tölteni, hogy a csiga vagy a csigakerék tengelyének az alját éppenhogy csak ne érje el az olaj. Így nem tud kifolyni az olaj. A csiga már felhordja az olajat a csigakerékre, ami továbbkeni a többi alkatrészt. Az alkatrészekről lefolyó olaj pedig keni a csapágyhelyeket.PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésecsigakerék kicsit beleérjen az olajba
- 4 likes

Leave a comment:
 - 

Most már annyira nem csöpög, olvastam, hogy ha túltöltöm akkor is csöpög. Addig kellene tölten elvileg, hogy a csigakerék kicsit beleérjen az olajba. De ugye szintjelző nincs, így nehéz eltalálni.
- 1 like

Leave a comment:
 - 

Nagy valószínűséggel filces, vagy "O" gyűrűs tömítési megoldás lehet itt, ami elkopott. Cserélni kell. Kép alapján gondolom, mert nem látok szimering helyet, hacsak belül nincs. Szétszedéskor kiderül.PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMajd csinálok egy képet mire gondolok
- 1 like

Leave a comment:
 - 

Köszönöm a választ. Nem a norton szekrény kihajtó tengelyénél, hanem a lakatszekrénynél látok erősebb csepegést. Ahol a vonóorsó át van vezetve a lakatszekrényben lévő hüvelyen. Majd csinálok egy képet mire gondolok, lehet nem jól írom le.Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA vonóorsó hüvelye az nem hüvely szokott lenni, hanem a kihajtótengely vége, ami meghajtja a vonóorsót. Általában a "norton" szekrény házában a kihajtótengely csapágyazása mellett van egy szimering. Lehet, hogy a tiédből hiányzik?
Leave a comment:
 - 

A vonóorsó hüvelye az nem hüvely szokott lenni, hanem a kihajtótengely vége, ami meghajtja a vonóorsót. Általában a "norton" szekrény házában a kihajtótengely csapágyazása mellett van egy szimering. Lehet, hogy a tiédből hiányzik?PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevonóorsó az egy hüvelybe megy bele, amiben van egy retesz, azzal hajt. De hol van ott szimering?
- 1 like

Leave a comment:
 - 

Meglatom mennyire fog folyni, aztan szétszedem mégegyszer a lakatszekrényt, tengelyeknél még nem vészes a folyás, vonóorsónál ott jobban csöpög. Láttam a lakatszekrény alján a csigát, meg a vonóorsó az egy hüvelybe megy bele, amiben van egy retesz, azzal hajt. De hol van ott szimering?
köszi
- 1 like

Leave a comment:
 - 

A vonóorsónál valószínű szimeringet kell cserélni az áthajásnál (csigánál).PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselakatszekrénynél a tengelyeknél és a vonóorsónál szivárog az olaj
A tengelyeknél perselycserével lehet megoldani a problémát.
Lehet, hogy a tengelyvégeket és a csigánál a szimering helyét fel kell szabályozni a bekopás miatt.
Csak utána lesz jó a tömítettség.
- 2 likes

Leave a comment:
 - 

Összeraktam a gépet és ma ki is próbáltam. Egyenlőre motorolajat töltöttem bele, majd lecserélem. Müködik minden, csak a lakatszekrénynél a tengelyeknél és a vonóorsónál szivárog az olaj. Nem folyik, csak szivárog. Gondolom a perselyek amikben forognak a tengelyek már kopottak. Lehet ezt valahogy javítani? Új perselyeket kellene csinálni?
- 1 like

Leave a comment:
 - 

Főorsóházba sűrűnek találom a 46 -os olajat. Máshova teljesen jó.PLali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefőorsóházba megfelelne szerintem, nem tudom esetleg a lakatszekrénybe is jó lehetne
Főorsóházba még jó lehet a MOL Spinol 15. Ez van 10 literes kiszerelésben is.
- 1 like

Leave a comment:
 - 

Ezt az olajat találtam 10 l-es kiszerelésben, főorsóházba megfelelne szerintem, nem tudom esetleg a lakatszekrénybe is jó lehetne?
https://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoa...jok/mol-tcl-46
- 1 like

Leave a comment:

Leave a comment: