Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dugattyú beszerelése!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nos,a hajtókar forgó mozgást végez,a hajtórúd viszont egyenes (húzó-toló) mozgást. Hajtókarja van pl. a kerékpárnak (pedál),vagy a húsdarálónak. A hajtórúd köti össze a főtengelyt a dugattyúval.
    Most már előttem is világos ez az egész. Ennek is szeretett nyelvünk és a gondolkodásunk az oka. Hiszen ha belegondolsz, akkor a pedálnál is a lábadnak valamely része alternál, valamely része pedig (a lábfej tuti) pedig körpályán mozog. A népnyelv pedig összemosta a két fogalmat, pedig világos, hogy a hajtókar a forgattyúkarnak felel meg. Köszi az eszmefuttatást. És ezentúl tényleg tudatosan meg fogom - legalábbis némán magamban - különböztetni. Legalább mi műszaki emberek nevezzük nevén a dolgokat. Sajnos van ellenpélda bőven (sebváltó, gardán(y), stb.)

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ugyanis a 'FLEX' egy márkanév,ugyan úgy mint pl. a Makita,vagy a Bosch.
    A flex ugyanúgy járt, mint a singer. Ez is eredetileg védjegyes márkanév volt, de annyira népszerűek voltak a termékei, hogy mondhatni boldog-boldogtalan elkezdte gyártani, sőt hamisítani. A legtöbb gyár védjegye is akkoriban "S"-betű alakú volt. Olyannyira átment a köztudatba, hogy köznév lett belőle, a varrógép szinonimája.
    sepy, Beagle és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Legalább mi műszaki emberek nevezzük nevén a dolgokat. Sajnos van ellenpélda bőven (sebváltó, gardán (y), stb.)
      Szívemből beszélsz,én is így gondolom.

Ennek is szeretett nyelvünk és a gondolkodásunk az oka.
      Valóban,a magyar nyelv a legválasztékosabb a világon. (és nem csak a káromkodás terén)

A flex ugyanúgy járt, mint a singer.
      Igen ez is igaz lehet. Sajnos hajlamosak vagyunk általánosítani és sok (egyébként felesleges) idegen szót használni,mint pl. kupplung. Erre is van magyar meghatározás (szó) 'tengelykapcsoló'. Én a magam részéről feleslegesnek tarom,ezen idegen kifejezések használatát,abban az esetben,ha van rá magyar megfelelő. (hiszen olyan szép a Magyar Nyelv...)

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ...ezek szerint nem Hiltim van , hanem csak valami s@r ütvefuró ?
      Nem világos nekem,mit akarsz ezzel mondani!? Vélhetően ütvefúród van,ha Hilti a márkája,akkor az,ha viszont az van ráírva,hogy "s@r",akkor meg az.
      CZsolti, OdinHEM és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Csak hogy minden ütvefúró HILTI ...

Komment

Üdv joker!

A Makita is HILTI?

Mert elég sokat használtam Makita ütvefúrót is. Kicsit gyengébb mint a HILTI,de elég jó az is.

Komment

Bakker ti HILTIvel teszitek be a csapszeget-nekem meg kiesik
            Ha fél napig nem jár erre egy moderátor, hogy elfajulnak a dolgok
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 10, 20:08.
            CZsolti kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers,teljesen igazad van,nagyon elkanyarodtunk a motoroktól.

Enyhítő körülmény,hogy maradtunk a normális hangnemnél.
              sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Nem keresgélem, de talán ebben a témában beszéltünk a megvágott, bereszelt dugattyúról. Íme egy gyári példány. Valamelyik Pancsié.Click image for larger version

Name:	201303181119.jpg
Views:	1
Size:	188.5 KB
ID:	136810Click image for larger version

Name:	201303181120.jpg
Views:	1
Size:	188.5 KB
ID:	136811
                sepy és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Pont ilyen van nekem is. Nem rossz dolog szerintem, pont ott kapja a legnagyobb hőterhelést a dugattyú.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Erre ékes bizonyíték dugattyú palástja, hogy ékesszólóan és magyarul fejezzem ki magam. Sokszor azért ha gyakorlatiasság közepette elveszünk a nyelvezetünk helyességében az őszinte segíteni akarást kell előtérbe helyezni. Az érthető szakmai zsargon én úgy gondolom megbocsájtható?!. Én nem hiszem,hogy a főtengely említésekor valakinek is a kerékpár jut az eszébe. Bocs fiúk nem kötekedni akarok sőt nem is szeretnék senkivel de időnként valóban megfelejtkezünk a szó közvetlen jelentéséről.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X