Amikor ötöt meghallgattam, hogy miért lesz ez szinte lehetetlen, akkor fogtam magam, kigletteltem, kifestettem.
Pl. én most tervezem kiszedni a swiftemből a külső és belső féltengely csuklókat.
Kigyorsításkor (sőt, már egyenletes menetben is) olyan borzalmasan kopog mindkét oldal, emellett rázkódik az egész autó, hogy már rendesen félek benne! Többször elvittem szerelőhöz, de csak hümmögött. Legutóbb már konkrétan kértem hogy nézze meg nekem a csuklókat. Azt mondta, ő is hallja a borzalmas kopogást, de a csuklóknak nem lehet bajuk, mert van bennük zsír rendesen.

Tehát nincs más hátra mint előre alapon megcsinálom én magam. Ha nem sikerül, egye fene, így úgyis használhatatlan. Ha sikerül.... megcsinálom apámét is, ami hasonló bajokkal küzd...
) , a féltengely kivétele után (féltg.anya lazít ,váltóolaj le, talpas szétválaszt,k.csukló kibillent,belső csuklót pajszerral kilök) , mindkét külsőt cseréld le !!! , MoS zsírral tömd meg , és a két belső csuklót cseréld össze (ház , csillag), új g.haranggal , Zsír (!). Lehet hogy a külső csukló nem akar lejönni , akkor a belül lévő golyótartó kosarat sarokköszörűvel szét kell vágni , kifordítani a golyókat ,csukló külsőt lefordítani róla (vagy vágni) és akkor már hozzá férsz a belsőcsillag biztosító gyűrűjéhez , és le tudod ütni róla. Úgyis új megy rá .. Ez a leg egyszerűbb , és leggyorsabb megoldás sokszor .
. De legalább tudom mire készüljek
Komment