Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs főtengely-csere

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ha kicsit komolyabb alapjáratot adsz neki, akkor önmagát is életben tartja(akku nélkül).

A kompresszió miatt meg tényleg alig fordul az enyém is(visszarúgással vigyázz).

Komment

tudja valaki, hogy a forgórészen mit és hogyan kellene mérnem, hogy biztos legyek abban, hogy fog műxeni?
      Ellenallásmérővel az esetleges testzárlat, v szakadás szempontjából tudod ellenőrizni a tekercseket.Ha beszerelt állapotban méred a testelt szénkefe ne érintkezzen a kollektorral(papírt,műanyagfóliát,vagy más szigetelőt kell alátenni),mert meghamisíthatja az eredményt. Kiszerelt állapotban mérhetsz a kollektorlemezek között,ill.a lemezek és a forgórész fémteste között. Konkrét ellenállás értékeket nem tudok mondani,de nem lehet nulla(testzárlat)sem pedig végtelen(ír ez a billentyűzet lefektetett 8-ast?)Ez esetben szakadás áll fenn,de ez nem valószínű.Ha majd lesz aksi is akkor megmérheted a töltőfeszültség értékét.Alapjáratnál valamivel magasabb fordulatszámon(miután bekapcsol a visszáramkapcsoló) 6 V hálózatnál 6,8-7,1V 12V-nál 13,8-14,2V, ha nem tévedek.
      Ellenőrizhetted volna esztergapadon a kollektor esetleges radiális ütését is, ha van fel kell szabályozni. A kollektorlemezek közét én egy megfelelő vastagságúra köszörült fémfürészlap segítségével szoktam "kireszelgetni".
      majdánka, Tamás78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

a kommutátort megtisztítottam, de az esztergára nem volt módom feltenni, hogy megnézzem kell-e szabályozni. ma meg lesz az aksi, hétvégén próbálkozom majd a beindítással. ma vezetékelem. a kipufogókkal kell kezdenem vmit, mert alul leperget elég nagy helyen a korábban felújított réteg, de most ezen továbbléptem, mert izgat a felújított blokk viselkedése aztán ha már pöfög visszatérek a dinamóra is, mert működés közben könnyebb megtesztelni. ha jó lesz a moci "járása" következik az első teló és a lengőkar műtése
        majdánka kedvelte ezt.

Komment

éccaka töltöttem picit az aksit. másfél órája kimentem a mocihoz - bekötöttem a kapcsolót, aksi be. szikra akkora, hogy ökröt lehet vele kábítani. persze még szinte darabokban a moci: már megkezdtem a hátsó kerék bontását, se ülés, se benzintank... fecskendővel feltöltöttem a karbi úszóházát, a kapcsolóhoz nincs kulcsom, reszeltem bele gyorsan egy lemezt s lőn delej. szívató ráhúz, 3x rárúgtam-semmi. ja persze, egy "titok-kapcsolót is beépítettem a pozitív körbe. bekapcs, rúgás újból. semmi. gyertya ki: száraz. másik gyertya be de előtte fecsivel benzin be a hengerbe. próba. úgy visszarúgott, hogy ihaj, pedig szinte meg sem rúgtam. mint a robinál, odafigyelve amikor felnehezedik a kar, rárúgtam. és beindúlt! pöfögött 8-10 ütemet és leállt. tank nélkül nem akar menni. remélem azért a karbi csak átengedi a benzint - kipucoltam alaposan. hétvégi program meglesz: benzintank, benzincsap vissza, és akkor újból próba.
          nagyon teccik a hangja
          soveny kedvelte ezt.

Komment

Üdv.:
            A karbi gyári ruszki? Azzal kicsit ütemezetlen a hang,de legalább van hangja. Grat. hozzá.
            A másik,meg, hogy a ruszki karbinál nem kell aggódnod a nem áteresztésen, talán épp ellenkezőleg.
            A hangja azért tényleg elég brutál(van neki rendesen), de én is azért szeretem(nem a pontosságáért )
            soveny kedvelte ezt.

Komment

igen gyári, azt hiszem K36 vagy 26. holnap megnézem, bár már 1x megolvastam. Neked mennyire "szomjas" a vasparipa? táltosként issza a benzint?
              a szűkebb suber-házú, merthogy van egy vastagabb is, aminek alul van az úszója, ami a motoron van annak meg olyan az úszója, mint a p10-esé
              Utoljára szerkesztve a következő által: norinco; 2012 ápr. 06, 23:33.

Komment

rendesen megizzasztott ma a vasparipa. tank, benzincsap fel, benzin bele. nem indul. orrán száján ömlik a karbiból a benzin.karbi le, gyertya ki - totál ázott. az úszó tengelye kicsúszott a rögzítő rugóból ezért nem tudott elzárni, asszem nagyon határozottan nyomtam le túlfolyató nyomógombját. megreparáltam. hengert kifújtam átszellőztettem. próba. pöff-pöff és leáll. gyertya ki: megint taknyos. persze, mert mindent olajjal raktam össze. jójáték... eljátszottam párszor mire eljutottam odáig, hogy nagy fordulaton bírt működni. gyújtás 3,5mm-en és nagyobb fordulaton időnként mint a nitrós autók: lángnyelv a karbinál. előgyújtást visszavettem, ugyanaz. már 1,5mm volt az előgyújtás és még mindig. megszakítót ellenőrzöm: tengely irányban tud vánszorogni 0,5mm-t. kiütöttem egy teflon karikát - pont 0,5-ös - de ugyanúgy durrog a karbiba. valakinek ötlete? nem lehet, hogy gyenge a megszakító laprugója, és a rezonanciától akkor nyit amikor ő akar?
                egyenlőre itt tartok. visszaállítottam 3,5mm-re a gyújtást, most alszik. majd holnap okozok neki valamit.
                ötlete valakinek?
                azért sikerélmény is volt: van töltés, de hogy mekkora azt még nem tudtam mérni, mert folyton leállt.
                ja még 1: a siber-tűnek hányadik rovátkában illik lennie? a levegőszabályozó az gondolom betekeréstől vissza másfél fordulat ennél is

Komment

Kedves márka társam! Az elő gyújtást én simán 5mm.-re állitom és az OK!A karbiba való tüsszögés okát inkább a szegény benzin levegő arány okozhatja!Adj neki több benzint,de gondolom hideg inditás volt tehát a szivató is okozhat ilyen tünetet!A súber tű nekem teljesen le van engedve az utolsó rovátkába,az üresjárati levegő csavarra sincs tuti elő írás nekem P,l: alig kel kicsavarni háromnegyed fordulatot!!!A töltéshez gratula mert az enyém még mindig sztrájkol!További jó szórakozást(ha tudok segíteni egy-két cifra káromkodással csak sikíts!!)Kellemes Húsvétot és tudod a kézre vi..........!!!!!
                  norinco és soveny kedvelte ezt.

Komment

nagy trükkök árán sikerült alapjáraton járatni a pacit. töltés majdnem alapjáraton 6,48-6,65V között.
                    amit megfigyeltem: egyszer orrán száján ömlik a karbiból a lé, másszor meg a gyertya is csontszáraz. szétkaptam mostmár sokadjára is: puceváty, és vissza. nem folyatott, de nem is indult be fecskendőbe benzin zumek be a hengerbe, azonnal beindult, és járt addig amíg tartott a lé. jiscsó ráz, de mostmár okosabb voltam, amikor beindult a levegőtorkot kézzel szűkítettem és lás csodát folyamatosan járt a moci. figyeltem mennyire zárom a légtorkot és ennek megfelelően csináltam rongyot a légszűrőbe. sikerült elérnem, hogy folyamatosan pöfögött alapjárat közelébe, és semmi komolyabb említésre méltó füstölése nem volt. no ekkor mértem meg mennyivel tölt. próbáltam adni neki gázt: lefulladt és cefetül füstölt. gondoltam eljátszom azt, hogy beindítom -rongy a légszűrőbe- aztán amikor gázt adok neki azzal egy időben kiveszem. működött a dolog, de kegyetlenül füstölt. arra jutottam, hogy alapjáraton kevés ganyét kap, fordulaton meg sokat. a történethez hozzátartozik, hogy a csonk a hengeren a nagyobb keresztmetszetű karbihoz való, aminek alul van az úszóháza, és műanyag iker úszója van. én csináltam 5mm vastag közdarabot, hogy a szűkebb átmérőjű, oldal-kerek úszóházas karbit fel tudjam tenni - ez volt a dobozban, meg a rá való is, de annak nincs meg a fojtószelepe, meg a siber-ház fedele. mit tegyek? küzdjek még, vagy vegyek új karbit, ami rá való. esetleg vkinek nincs siber-ház fedele nélkülözhető? ilyen: a képen az első
                    apacsavo kedvelte ezt.

Komment

megnéztem a karbi számát: K-36I
                      most éppen rotyog a húsvéti karbi-leves. holnap veszek új gyertyákat, lehet, hogy nyomás alatt nem ad rendes szikrát, bár több gyertyával is próbáltam, igaz a szimo nem mindegyiket szerette, azért kerültek dobozba.
                      tegnap feltettem próbából egy szamara trafót: ugyanolyan jó szikra, de azzal sem indult rendesen. egyre inkább a karbira gyanakszom, mert ha kap külön fecsiből lét, akkor jár addig amig el nem fogy a hengerből, aztán leáll. de a karbi alatt sokszor ott a benzin, de azt nem igen értem, hogy akkor miért nem megy be a hengerbe...

tegnap még,- mivel pihentettem a motor beindítását, mert nem jutott eszembe több cifra mondás, - apa meg nem segített -, szétkaptam a lengőkart. nem a persely van kikopva, hanem a tengely van elnyalva pont annyira, hogy nem volt meghúzva rendesen és kikoptatta a vázon a likat. gumigyűrű sem volt benne. gondoltam a vázon lévő lemezt felperselyezem. el is készítettem a perselyt, de 18-ra kellett volna felfúrni a lemezt. a csavar feje 17-es, így végül is elvetettem. tengelyre felhúztam 2-2 passzentos gumigyűrűt, hogyha akar, akkor a kikopott tengely és a lemez likja közé bepréselődhet, aztán összetettem, és emberesen meghúztam. semmi kotyogás, szvsz egyenlőre jó lesz. ha már kint volt a kerék áthelyeztem a fékkilincset, mert a fékkar beleütődött a kipufogóba és már nem lehetett állítani. túl jól sikerült: 1 ricnivel visszább kellett volna tennem, mert most meg "égnek áll" a fékkar. szedhetem szét még1x

Komment

tegnapi húsvéti karbilevest ma megettem. és lenni nagy öröm és bódottság!
                        agyon fújkodtam minden likját szegény karbinak, összeszereltem, és igen kevés bizodalommal visszaszereltem. síbertű középen, levegőcsavar másfél fordulatot ki. kicseréltem a gyertyát egy 225-ös briskre, megúsztattam, oszt meggyőződés nélkül rárúgtam. és beindult!! alig kellett vmicskét szabályozni rajta. GYÖNYÖRŰ HANGJA VAN! a volt pancsimhoz képest is szebb a hangja gyorsan felhívtam Józsit, hogy nem kell mégsem karburátor, mert kínomban már megrendeltem tőle egyet. töltés közepes fordulaton nem több mint 7,4V. holnap ha nem szakad kert végében kipróbálom
                        Apa: köszi a távcifrákat
                        Utoljára szerkesztve a következő által: norinco; 2012 ápr. 10, 20:39.
                        majdánka, -t5- és soveny kedvelte ezt.

Komment

Valaki meg tudja mondani nekem az Izs alsó csapszeg méreteit?(jó lenne mikrométerrel, századra) + tűgörgőméretek, jah és az alsó szem kipréselhető-e(mert akkor annak is kellene a mérete) Tervbe vettem normális anyagból megcsinálni az alsó csapszeget, ha már úgyis cserés
                          Esetleg rajzzal?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 ápr. 11, 11:13.
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

mért nem veszel gyári eredetit? a veterán aprón van. 8k. kompletten.
                            majdánka és -t5- kedvelte ezt.

Komment

ma megint beindítottam jó hallani a hangját
                              hátsó kereket kivettem és most már remélem jó helyre került a lábfék karja. ülést is visszatettem, hogy rászerelhessem a sárvédőre a hátsó lámpát: kezd motor formája lenni. leszedtem a kipufogókat és beáztattam brigéciólba - holnap veszek benzinlámpához kemping gázpalackot és kiégetem, aztán eldöntöm mit tegyek a lepattogzott részekkel. gondolkodom azon, hogy lefújom feketére, ha már a hengert nem fújtam le. milyen lenne?
                              ja, járó motornál is megnéztem, megvan mindegyik sebesség, igaz a kuplungon állítani kellett, mert nem emelt ki rendesen -elég szűkös a kiemelés és összekapcsolódás közti szakasz. remélem azért jó lesz és nem fog megcsúszni. a héten, vagy hétvégén csinálok videót.
                              apacsavo, majdánka és soveny kedvelte ezt.

Komment

Üdv.:
                                El voltam havazva.(Izs kuplung szétesett, légszűrőt próbálgatom az MZ karbira, mert még mindig éhes szegény bélpoklos IZS, aztán harmat gyengén marad életben.)
                                Izs karbival, Jupiter oldalkocsival kb. 5,6litert kajol 100km-en(60-70km/h között).

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X