Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Izs főtengely-csere
Collapse
X
-
Sajnálom!.........de teljesen hü..e vagyok hozzá!Nem tudom feltenni,pedig régebben tettem fel!Nézd meg azokat,aszem a Márkatárs kereső IZS oldalán van!......ja van még a Youtuben apacsavo címszó alatt vagy csak IZS vagy Planeta-2 őt üsd be a keresőbe!Ott látható a béna apacsavo élőben!(filmen nem élőben,no de ezt hagyjuk!)
Mégsem a márkatárs keresőben van!Mindegy a Youtuben ott az össz!!!Kellemes vigyorgást!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komment
-
na oda töltsd fel sajátgépről
ment privát
Híres eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHali!Az IZS.hu fórumjára a segítségek részbe feltettem a féklámpakapcsolós képeket(ha esetleg még más nem tette meg),a segítséggel meg zargatlak majd valamikor! Még melózok,talán hétvége,de majd eggyeztetünk! Ok? Kössszííí!
[ATTACH=CONFIG]6857[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]6858[/ATTACH]
Komment
-
tegnap jött postán néhány alkatrész. molyolom őket, és apránként felszerelem a motorra. duda, kormánykapcsoló szívatókar, világítás. lassan a kormányon a sok bizgenytyűtől nem marad hely semminek...visszapillantó mindkét oldalra kell? és lehet azt rögzíteni a felső kormánykiflin? nincs valakinek kormányszorítója? erről a "mintapéldányról" hiányzik, vizsgán keresni fogják? tanakodom, hogy tegyek-e rá indexet. van 4 db, de az egyiknek törött a burája. van még szimó indexem is, de az igen soványka az eredeti mellett. megcsináltam a féklámpakapcsolót: hajtogattam az ultra-mega-katapultáris tekknikához drótot: meglepően nagy biztonsággal kapcsol, ugyhogy nem csinálok hozzá szabályozható rudazatot. a kipufogó hollandereihez nagyon bevált az az azbeszt-zsinór, tökéletesen tömít. vettem oldaltámaszt is, remélem jó lesz hozzá. a hossza 25cm, és a bal oldali doboz alatt van a helye, remélem jövő héten az is itt lesz.
jó móka ez a rendbehozosdi, de hogy mikor lesz vége?
Komment
-
Soha nem lessz vége,de azért jó móka bíbelődni vele! Sajna az enyém egy darabig nem fog ilyen szép lenni mint a Tiéd,de hát ez van . Szakadtan is lehet majd vele motorozni. Festeni szerettem volna,de hát elmarad(anyagi okokmiatt)! A lényeges dolgok meg lettek rajta csinálva,remélem összerakva ismét működik majd,és gooo...!apacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
tegnap gumikat cseréltem. hátsó ment előre - '78-as eredeti orosz gumi, meglepően jó állapotban- a hátsóra pedig Mitas (remélem jól írom) enduro-gumi. azt gondoltam sokkal nehezebb lesz, de elég gyorsan sikerült. a gumi állapotán viszont nagyon meglepődtem. '78-as gyártású! és még mindig használható. vettem kék visszajelzőt, ma azt be fogom kötni.
szívtam a lengővillával. a perselyek jók, de a tengely végek, ahol a vázzal érintkezik, rendesen berágódott, no meg a vázon lévő egyik furat is oválissá kopott. valószínűleg laza lehetett. mikor aszfalton kipróbáltam, fékezéskor erőteljesen hullámzott a lábfékkar, de nem úgy, mintha tojás lenne a fékdob, hanem csak akkor amikor határozottabban ráléptem . sztenderre állítva, egyértelmű volt a hiba: fékpedál lenyomásakor a lengővilla is mozdult. persze cseretengely nincs. szereztem 12-es ezüstacélt, csak éppen menetet nem bírtam vágni, mert vmi oknál fogva az öreg kis EMCO cnc nem hajlandó ugyanoda visszaállni. nem éppen szakszerűen, de megoldottam a dolgot: találtam sűrűmenetes acélcsavart. meggyököltem mindkét darabot és furatot készítettem mindkét anyagba, hogy központos maradjon, majd jól körbehegesztettem. ezután - nem volt egyszerű feladat a kis gépnek, de méretre esztergáltam. (persze első nekirugaszkodásra összerakás közben elpattant a két anyag, kezdhettem elölről). az ovális furatot felfúrtam és csúszóperselyt tettem bele. most semmi lógása nincs. teszt csak ma késő délután lesz.
lassan nagyon szerteágazó lett a téma...írtam soveny kollégának, hogy ha lehet módosítani kéne a topic címét, vagy kiegészíteni vmi hasonlóra: izs főtengely-csere és felújítás-ra
- 3 likes
Komment
Komment