Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs csapszegpersely helyett tűgörgő

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Már válaszoltam a multkor...Küldheted a rajzot Megnézem mit tehetek.
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jún. 26, 11:29.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Már válaszoltam a multkor...Küldheted a rajzot Megnézem mit tehetek.
      Köszönöm!

Akkor bocsánat, de tényleg nem kaptam meg a választ! Küldöm a rajzot!

Komment

Úgy látom valaki más is feltalálta az én eljárásomat:
        http://roker.kiev.ua/techinfo/rare/t...ora-ij-56.html
        ha jól értem akkor a Cseljabinszki Politechnikai Intézet javasolta a kosár nélküli görgőzést, a nagyobb terhelhetőség érdekében.

"Szükség van a görgős csapágyak teljes cseréjére. A Cseljabinszki Polytechnikai Intézet autómotor műhelyében több darabot javítottak az újratervezett csapágyal. Bebizonyosodott, hogy erősebb, mint a gyári.
        Click image for larger version

Name:	kolenchatyj-val-s-igolchatym-shatunnym-podshipnikom.jpg
Views:	1
Size:	20.4 KB
ID:	131490
        3.Ábra. A főtengely hajtókar tűgörgős csapággyal
        Jellegzetessége a módosított persely - nincs kosár, kisebb átmérőjű és hosszabb tűgörgőt használnak egy sorban (3. ábra). Ennek köszönhetően a motor üzeme közben kisebb görgőkre ható palástnyomás adódhat a nagyobb érintkezési felület miatt."
        W. Astanin Mérnök,
        Cseljabinszk
        - ha jól fordítottam és tettem érthetővé a ruszki szöveget?
        A linken van még egy kis otthoni hengerfúrás használt dugóval, állványosfúróval O.O
        soveny, korompaiistvan és dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Érdekes, hogy a rajzon a főtengelyen golyóscsapágyak vannak, a Planéták főtengelyén a két csapágy nem hengergörgős, + van rajta még egy golyós is a váltó felé??

Komment

De hengergörgős...van belőle 5 féle...különböző formációkban tudja elhagyni a külső és a belső persely a csapágyat...észveszejtő technika

Komment

Pannónia fórumon olvastam amikor valaki hengergörgőset akart belerakni, hogy a golyós jobb mert az fel tudja venni a főtengelynek a dinamikus alakváltozását működés közben. Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? Ha felújítom a blokkot mehet bele a golyós, vagy az Izs jobban szereti a hengereset?

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha felújítom a blokkot mehet bele a golyós, vagy az Izs jobban szereti a hengereset?
                Előre hangsúlyozom, hogy nem vagyok Izs-szaki. Géptervezőként tudom javasolni - de azt melegen - hogy NE térj el az eredeti alkatrészektől. Az orosz mérnök is tudta, (nagyon is) hogy mit miért tervez. Én sem szoktam javasolni, hogy az általam tervezett gépbe másféle alkatrészt barkácsoljanak, vagy megváltoztassanak egy csapágyazást.

Ami tény, hogy a hengergörgő nagyobb radiális igénybevételt képes elviselni. Amennyiben a golyóscsapágy rugalmasan követi a főtengely alakváltozását az egyúttal együtt jár a golyók rugalmas deformálódásával is. Félek, hogy itt maradandó alakváltozást szenvednének a golyók, amelynek kipattogzás és a futógyűrűben kagylós kopás lenne a vége. Igaz, hogy a golyóscsapágy olcsóbb, de én nem kísérleteznék.

Még egy megjegyzés: csak minőségi csapágyat vegyél. Megéri.
                gilersx kedvelte ezt.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Pannónia fórumon olvastam amikor valaki hengergörgőset akart belerakni, hogy a golyós jobb mert az fel tudja venni a főtengelynek a dinamikus alakváltozását működés közben.
                  .......igen ez az igazság ! Mert 15 450 ford / perc nél fellép egy káros rezonancia amit nem bír a T -5 blokk felfüggesztése-csak gumi szilentel .

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Még egy megjegyzés: csak minőségi csapágyat vegyél. Megéri.
                  ez a megoldás ......
                  gilersx és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Épp a tűgörgős csapágy- és kosárméreteket nézegetem a különböző katalógusokban, és közben bevillant, hogy az Izs Planéta 3-nál ugye a hengergörgős főtengelycsapágyakat is a benzinbe kevert olaj keni. Na de ha a felső tűgörgős megoldás miatt elkezdek vele 1:50-es keverékkel járni, nem fognak a főtengelycsapágyak jobban kopni?

Komment

A főtengely csapágynak bírnia kell mert az is gördülő, a siklónak kell a sok olaj. A Kawasakim forog 8000-t is és 1:50 el járok vele. Ha modern mai csapágyat raksz az Izsbe annak is bírnia kell főleg hogy az nem is forog annyit.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X