Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs 49-es első szimering

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Izs 49-es első szimering

Sziasztok!
    Tudna abban valaki segíteni, hogy milyen méretű szimering kell az Izs 49-es első teleszkópjába?
    Szimering kell egyáltalán bele, vagy karmantyú?

Sziasztok!

Szereztem egy másik első villát és szétszedtem. Érdekes megoldás, mivel a két teleszkóp persely közül a felső az nem bronz, hanem textolit (textilbakelit?), és a tömítést nem szimering végzi, hanem tömszelence filc tömítőgyűrűvel!
    Nagyon érdekes megoldás, ilyet még nem láttam!

A filc csík ferdén fel van hasítva és ha a körmös anyát szorítod, akkor felülről feszül a tömítés, így mivel a fészkébe illeszkedve a külső átmérője fix, a csúszócsőhöz illeszkedő belső átmérőjének kell csökkennie.(A menet nagyon kis menetemelkedésű finom menet: M42x1-nek néztem.)

A tömítés szimeringgel nem helyettesíthető, a mérete miatt. A belső átmérője 33 mm, a külső pedig 39 mm. Ilyen szimeringet nem találtam, és valószínűleg nincs is ilyen keskeny. Karmantyút sem találtam ebben a méretben...

Egyik lehetséges opció, hogy simán kimosom a filcet, és visszateszem. Azon is gondolkoztam, hogy valami teflon tömítő zsinórral (nem a vékony vízvezetékszerelős teflon szalagra gondolok) helyettesítem, de az is megfordult a fejemben, hogy 3 db "O" gyűrűt teszek bele, mivel ilyet sikerült találnom.

A puding próbája az evés. Megpróbálom először a filcet, aztán az "O" gyűrűt, mert az van, és ha nem jó, akkor venni valami ilyen méretű teflon zsinórt.

Készítettem néhány fényképet is a látottakról:Click image for larger version

Name:	IMG_4625.jpg
Views:	1
Size:	186.6 KB
ID:	151906Click image for larger version

Name:	IMG_4626.jpg
Size:	192.7 KB
ID:	151907Click image for larger version

Name:	IMG_4627.jpg
Size:	193.9 KB
ID:	151908Click image for larger version

Name:	IMG_4628.jpg
Size:	199.8 KB
ID:	151909Click image for larger version

Name:	IMG_4629.jpg
Size:	201.6 KB
ID:	151910Click image for larger version

Name:	IMG_4630.jpg
Size:	189.7 KB
ID:	151911Click image for larger version

Name:	IMG_4634.jpg
Size:	190.7 KB
ID:	151912

Ami nem egészen világos, az a filc mellett lévő fekete kemény műanyag (bakelit, megkeményedett gumi) persely szerűség, aminek nem teljesen értem a funkcióját? A textilbakelit persely vezeti a szárat, tehát ez nem feladata. A filc tömítést pedig meg tudná támasztani a ház megfelelően kiesztergált válla is, nem értem miért kell bele még ez a fekete műanyag gyűrű?
    Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2017 máj. 31, 06:27.
    wsievers és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

A filc tömítést pedig meg tudná támasztani a ház megfelelően kiesztergált válla is, nem értem miért kell bele még ez a fekete műanyag gyűrű?
      Hogy az kopjon???
      Amúgy ez a rendszer bevált a hidraulika munkahengereknél csak ott a filcet teflonnal "pótolják".
      Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Egy jobb hidraulkás cégnél gyártanak neked hozzá szimeringet, vagy valami tömítést ami befér.
        zahi, Lemezjáték és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

fekete kemény műanyag
          Szerintem az imitálja szimmeringet.
          Lemezjáték és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm! Amit szétszedtem az a tartalék villa. Szét fogom szedni azt is ami a motorban van, és megnézem, mi kell még esetleg hozzá, és egyben rendelem meg a hozzávalókat.

Komment

Itt meg a bakelit persely a préselt kenderkóc helyett: http://www.oldtimergarage.eu/catalog...6eb48cd8b30d82
              Ha akarnál tőlük rendelni, beszéljünk össze!

Komment

Izs alkatrész Kánaán!!! (Meg egyebek...)

https://klasykmoto.pl/?wpsc_product_category=iz-49

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X