Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 350 638 blokk felújítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Azt tudom. Az előzőre írtam. És a 360 jobban hasonlít a 634-re mint a 638.
    St.Z.350 és sepy kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Köszönöm,így már egyértelmű.
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Ez 634. Sajnos nem jó a 638 hoz.
        Igen erre rá jöttem közben én is
        A lengyel szett pontos adatait keresem, eddig kevés sikerrel. Talán az egyik hirdetőtől kapok választ most. Előzetesben: a dugattyúszoknya 2-3 mm rel lehet rövidebb.
        Folyamatosan keresgélek én is. Lehet cseh nyelven kellene írni a keresőbe
        St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Na ma mégis csak reszeltem kicsit.
          A dugók alsó szoknyájából 2mm-t.
          Valamint a hengerhüvely alsó részét igazítottam a forgattyúsház méreteihez, majd ehhez a dugókat.
          Nem tudom lesz e valamiféle hatása de remélem igen és jó irányba

Felraktam a dugót gyűrűk nélkül és a hengereket. Összejelöltem hogy állnak egymáshoz viszonyítva és ezután faragás.Click image for larger version

Name:	P1070261.jpg
Views:	1
Size:	194.8 KB
ID:	148004Click image for larger version

Name:	P1070262.jpg
Size:	192.3 KB
ID:	148005Click image for larger version

Name:	P1070263.jpg
Size:	192.0 KB
ID:	148006Click image for larger version

Name:	P1070264.jpg
Size:	181.0 KB
ID:	148007Click image for larger version

Name:	P1070265.jpg
Size:	197.4 KB
ID:	148008Click image for larger version

Name:	P1070266.jpg
Size:	186.6 KB
ID:	148009Click image for larger version

Name:	P1070267.jpg
Size:	177.6 KB
ID:	148010
          zahi, wsievers és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv dkari!

Megtudhatom,hogy milyen változást vársz,mi a célod?

Komment

Hát csodát nem.

Inkább nevezném csak "méretre igazítás"-nak

Mint fentebb írtam ha annyi különbség összejön mint a Pannóniák esetében az már jó.
              Több helyen olvastam hogy gyárilag elég hanyagul lettek összeállítva a dolgok. Pl nálam a két dugó szoknya része sem volt egyforma pedig cseh dugók.

Összehasonlítás kép megnéztem egy mz blokkot és hengert. Ott minden rész tökéletesen összevág. A szívócsatorna szélessége a forgattyúsháznál a hengerhüvelyen lévő résszel és a dugattyú szoknyáján lévő kivágással. Mm-re.

A Jawa-nál ahogy a képeken is látszik nem ilyen egyértelmű

Hengert reszelni nem akarok mert nem célom a fordulat emelése pl.
              St.Z.350, CZsolti és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Na az történt, hogy nem történt semmi
                Még mindig nem jöttek meg a gyűrűk. Itt van pár nap jó idő a motor meg nem állt össze

Már 4.-én megrendeltem a gyűrűket a Futár motoros boltból. Azért innen mert ők 4.-étől nyitva voltak ellenben a többi webshopból akik csak 11.-étől.
                6.-án szerdán kaptam e-mailt hogy a futárnak átadták a csomagot és 24-48-órán belül megkapom.
                Hát én vártam csütörtökön majd pénteken semmi. Majd hétfő, semmi!

Irtam e-mailt mi van a cuccommal.
                Válasz:"holnap reggel (kedd) első dolgom lesz utána nézni"
                Na ez kedd délig sem sikerült. Ugyhogy elkapott az ideg és írtam, hogy már nem is tartok rá igényt!
                Estére azért kaptam választ miszerint a Royar Sprint futárszolgálat elkeverte a csomagom.
                Na persze, pont az enyémet....

Tegnap rendeltem máshonnan. Remélem a héten megjön.

Ui.
                Gondolkoztam a dupla karburátoron ,de az ilyen és vele járó kínlódások miatt nincs ingerenciám
                zahi, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Na milyen szerencsés vagyok?!

Ma megjöttek a gyűrűk amit másik webshopból rendeltem.
                  Kicsomagolom, már gyanús volt!
                  Rendeltem összesen 8db-ot. 6 kell gondoltam az ördög nem alszik hátha törik.
                  A 8db-ból egy! jó a többi más méret.
                  58,50x2-eseket rendeltem. Erre kaptam 1db 58,50x2-est, 1db 58,50x2,5-öst és 6db 58,25-öst.
                  Ráadásul lengyelt rendeltem. Az egy jó méret lengyel a többi indiai vagy taiwani

Írtam a tulajnak mire azt válaszolta: "sajnos előfordul hogy leltárnál összekeverednek az alkatrészek" és igyekeznek javítani a hibát.

De akkor minek a leltár???
                  wsievers és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ez azért már gáz...
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Na hiszitek vagy sem de ma "ért véget" a gyűrű kálvária.
                      Ugye 15.-ével megígérte az ember a csere gyűrűket. Egész múlt héten vártam. Írtam neki mi van. Azt írta Ő feladta postán.
                      A lényeg, hogy nem jött semmi. Persze nem tudott bizonylatot küldeni hogy feladta. Lehet sima levélként küldte és csak elkeveredett a postán.
                      A lényeg hétfőn megint írtam neki és akkor vissza írt hogy más nincs elküldi megint.
                      Na ma ideértek. Persze a rendelt 8db-ból az egyik megint csak 2,5-ös szélességre.
                      De már nem érdekel mert az első rendelésnél küldött gyűrűket nem kérte visszaküldeni. (bár ezekből csak egy volt jó méret mint fentebb írtam)

Azonban. Mivel már nem bíztam semmiben közben rendeltem egy harmadik webáruházból.
                      Onnan korrekten másnapra megjöttek a gyűrűk.
                      Viszont! Ezek között is van 5db egyforma és 3db más gyártmány.
                      5db-nak az alsó és felső része fekete a külső részen a gyűrű fém szinű fényes. A többi 3db az egész gyűrű fém színű.

Minden webáruházban a gyűrűk Lengyel gyártmánynak vannak hirdetve.

Erre három helyről (illetve csak kettőről mert az első webáruházból meg sem jöttek) rendelt gyűrűk különböző színben "pompáznak".
                      Egyszer van alul felül fekete külső rész fényes fém színű. Másodszor van ami teljesen fényes fém színű. Harmadszor van amelyik világos szürke matt színű.
                      Gondolom ha egy gyártótól származnak csak egyformának kellene lennie?
                      Ráadásul félek összerakni mert a nem azonos gyártótól származó gyűrűk nem egyformán kophatnak....

Ha minden igaz összejön 6db egyforma amit be tudok rakni...

De azért ez mindent minősít ebben az országban

Először Futár motoros bolt-tól rendeltem. Meg sem érkezett a kért alkatrész.
                      Másodszor az E-motorparts-tól rendeltem. Itt nem küldtek jót csak másodszorra sok keveredéssel.
                      Harmadszor az Alkatrész király-tól rendeltem. Itt korrektül másnap megjött de az említett 5db ilyen 3db olyan.

És ilyenkor ne kapjon agyvérzést az ember
                      E már nem az alkatrészekről hanem a hozzáállásról szól.

Persze a legfontosabb hogy a Lajcsit kiengedték és már mártírt csinálnak belőle, mert nálunk ebben a kib@szott országban ez a fontos. Na meg hogy tudjál lopni.....

Már bocs!
                      Lemezjáték, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Csináltam fényképeket.
                        Az elsőn a fekete gyűrűk kb 0,2mm hézaggal.
                        A második a szürke 0,7mm-es hézaggal.

A gyűrűkben a közös hogy mindegyiket 58.50-esnek vettem.
                        Na akkor hol a bibi?
                        Click image for larger version

Name:	P1070303.jpg
Size:	197.2 KB
ID:	148124 Click image for larger version

Name:	P1070304.jpg
Size:	194.3 KB
ID:	148125

Komment

Keresgéltem a neten és ezt találtam:

dugattyú gyűrű JAWA 350 TS CRAFT OS. +0.50, m0moto.hu

Valószínű ezt a típust kaptam az alkatrészkirály webáruház-tól. De mit jelent a "CRAFT OS"?

Itt árulnak állítólagos gyárit is potom több mint 1600ft/db:

dugattyú gyűrű JAWA 350 TS ORIGINAL OS. +0.50, m0moto.hu

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X