Jövő hétvégén a Szigetmonostort érted?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa 350/360 feszültségszabályzó
Collapse
X
-
Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése362-elCZsolti kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
szia,
olyan "apró" alkatrészek, mint pl. a szénkefe is érdemes figyelmet fordítanod,
ha rövid, cseréld le
a keferögzítők rugói is meglehetősen gyengécskék
cserélj bennük rugót, feszesen kell nyomnia a keféket, de csak annyira, hogy ne tegye tönkre a forgórész...
én csúcsminőségű morgan keféket használok,
hagyományos 75w-os (634) dinamót és forgórészt (-),
Komment
-
Sziasztok.
Isten malmai lassan őrölnek , ez enyém meg úgy látszik még lassabban . Most jutottam el oda , hogy feltettem a 360-asomra egy 75W-os dinamót és hozzá a VAPE szabályzót. Mentségemre legyen mondva , hogy tavaly inkább a Californiannal motoroztam, azon kívül a munkahelyemen is történt egy és más sokszor cérnám sem volt a gépeimmel foglalkozni. Most hogy összeállt, leírom az első benyomást.
A szabályzó kiválóan teszi a dolgát, mechanikusan is stabilnak tűnik (alu öntvényházban műgyantával kiöntve ). Egy dolgot viszont megfigyeltem , a mechanikus szabályzóhoz képest , magasabb fordulaton kezd el tölteni. Tisztán spekulatív alapon úgy gondolom, hogy ez valószínű minden elektronikus szabályzó sajátátossága lehet, mivel a gerjesztőáramot kapcsoló félvezetőnek van kb fél volt maradékfeszültsége, ennyivel kevesebb jut a gerjesztőtekercsre . Ez 6V-os rendszer esetén bizony kb 7%. Mivel elenyészően keveset közlekedek városban, úgy gondolom ez nem lesz túl nagy hátrány. Itt egy kép a beépítésről:
és maga a cucc:
Ha már többet mentem vele ,akkor még írok tapasztalatot.
Üdv
Ba701
- 5 likes
Komment
-
https://obrazki.elektroda.pl/5137003400_1302289902.jpg
ez ugyan negativ testelésűt ír (bár én úgy emlékszem van belőle pozitív testelésű kivitel is) , de a dinamót simán át lehet polarizálni , mivel a forgórész remanens mágnességének iránya határozza meg hogy miként gerjed fel. . akaszd rá az akksit az állórészre a negatív testelésnek megfelelően , és máris negatív testelésű dinamóként fog felgerjedni . Nekem is negatív testeléssal megy már az eredetileg pozitív testelésű Jawa 360-asom .
Ja és arra vigyázz, ha a szabályzóellenállás a dinamóban van, azt ki kell venni ha elektronikus szabályzót kötsz rá !
Most nézem hogy ígértem tapasztalatot a VAPE szabályzóról: prímán működik.Utoljára szerkesztve a következő által: Ba701; 2018 júl. 23, 13:06.
Komment
Komment