Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Babetta 207

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem kellene rozsdásodnia belülről.
    Elvileg a Kawá-ban tisztán 100-as benzin van ,mikor éreztem a szezon végét már csak azt tankoltam:3x sikerült,nem szeretnék tankot és karbit takarítani.

Sejtettem,hogy nem hétköznapi 95-ösről van szó,de nem tudtam szó nélkül hagyni.........
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szervusztok!

Mindegy lenne az,hogy milyen benzin csak az oktánszám és szerves adalék mentes legyen,-de úgy vélem ilyen már nincs.A piacon számomra megszámolhatatlan számú és nevű olajipari cég képviselteti magát és mindegyik hirdeti a prémium minőségű benzinjeit,-én már a nevüket sem tudom megjegyezni és nem is akarom.A benzinkutasnak akárhol,ha felteszem a kérdést,hogy "melyik benzin nem tartalmaz szerves adalékot",úgy néz rám mintha valamilyen idegennyelven érdeklődnék.
      Van nekem egy FIAT UNO 75 Sie autóm,amely L jetronik Bosch injektorral van "elátkozva",nem használom már vagy 10 éve,-talán vagy 4 éve ki se takartam.Amikor használatban volt mindig SHELL W power-t tankoltam bele,mert úgy gondoltam,hogy egy pörgős kis 1.5-ös motor megérdemli,-talán jót tesz neki.Azt meg kell mondanom,hogy nem vagyok egy WC-re is autóval járó ember,mert ebben a kis várost 20 perc alatt át lehet átlósan kerékpárral szelni,akkor meg mi a fenének menjek egy kenyérét autóval,-télen meg ott a só,-tehát télen nem használtam soha.

Történt a tavaszi indítás,-illetve történt volna.A gyújtás és önindítózás után,azonnali motorjárás,majd leállás.Fejvakarás ,benzinszivattyú és nyomás ellenőrzés,gyertya ki-be,-majd végül az injektorok kiszerelése és gyújtás alatti ellenőrzése,-hát nem spicceltek mert beragadtak a mintegy 5 hónap alatt letökösödő W power benzintől,amit akkoriban csúcsterméként hirdetett a SHELL.

Akkor keresni kellett egy embert,akinek volt ultrahangos tisztítója és kitisztítani az összes befecskendező szelepet és természetesen az üzemanyaggal kapcsolatos egész rendszert és cserélni a szűrőket,amikor ez megvolt és ismét szépen járt a motor,egy kis idő után megadta magát a benzinszivattyú.Akkor már az idegrendszerem eléggé elhasználódott,-bár imádom az Olasz autókat,de foglalkoztatott a gondolat,hogy felgyújtom.Tudni kell,erről a típusról,hogy a motortér annyira zsúfolt,hogy egy részegység kiszereléséhez elég sok mindent le kell szerelni,mert hozzáférni valamihez is,-nem egyszerű,illetve sok türelmet igényel,ami azért néha elfogy.

Valamikor a fentiek miatt vesztettem el a hitem és a bizalmam,az un. modern technikában és egy életre elátkoztam,-aminek nem a technika volt a közvetlen oka,-csak az a szerves adalékkal "felturházott" benzin.A FIAT-ban 103 000 Km.van és még kikíméltnek is tekinthető,-csak éppen félek tőle.

Üdvözlettel:Che

Komment

A FIAT-ban 103 000 Km.van és még kikíméltnek is tekinthető,
        Na akkor kezd vele!!!Ne a rozsda egye egy mindennapi felhasználónak sok örömöt okozhatna.!? Árából a csepelt,vagy a Yamahát talpra állítod és jövőre azzal jössz!
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Köszönöm a tanácsot,-megfontolom.

Komment

Tegnap szép napos idő volt!Felraktam a ,,Tablettára" a tankot és irány át a szomszéd faluba ott van olyan kút amin még keverék jön!Kicsit hűs volt de mentem,oda értem,ott voltam NEM tankoltam!Ugyanis bedöglött a kút!Mondom magamban(mert derűsebb perceimben szóba állok akárkivel!Így még néha magammal is!)menjek át a másik faluba ott is mintha láttam volna keverék kutat!Elindultam,mentem,megérkeztem,ott voltam Csak a keverék kút nem volt sehol!Hideg volt!!!!Vettem egy teli tank benzint meg Arolt 2t-t!Aztán irány haza!Szépen muzsikál a ,,fiók Sárkány"Viszi a kemény 50 km/ó-t....de csak 40 nel megyek mert úgy kíméletesebb!Meg a fenét!!!!Majd lefagytam róla 50-nél!Így aztán kb 50 km-t mentem vele de jó volt!Aztán egy nagy kád forró vízben próbáltam az izületeimet kiegyengetni!De megérte azért a 3,5l benzinért!(....IS!)

Komment

Viszi a kemény 50 km/ó-t.
              Akkor jól van beállítva,az enyém se ment 52-nél többet.

Komment

De megérte azért a 3,5l benzinért!
                a motorozás sokszor nem az ésszerűségről szól. Legalábbias az emberek nagy többsége számára érthetetlen.
                Pl.
                -hol voltál?
                -pfff... valahol Acsa és Csővár közt fordultam vissza. Motoroztam.
                -minek voltál ott?
                -motoroztam
                -jó, de miért mentél? Találkoztál ott valakivel, vagy valamit megnéztél? Mi volt a cél amiért elfüstöltél x liter benzint meg eltöltöttél értékes órákat?
                -motoroztam
                -????
                -azért mentem hogy motorozzak, és arra vitt az út
                -????????????
                -ok, ne beszélgessünk

Komment

Ismerős párbeszéd.

Komment

-???
                    -ok, ne beszélgessünk
                    Különösen ez a része........

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      irány át a szomszéd faluba ott van olyan kút amin még keverék jön
                      Tény hogy nem tankolok keveréket, hanem magam keverem, de én ilyenről már vagy 20 éve nem hallottam??????

Komment

már vagy 20 éve nem hallottam???
                        Én is azt hittem, hogy az ÁFOR-ral ez is megszűnt.

Komment

Lehet, hogy joker kitelepült a benzinkútjával?, én sem láttam ebben az évezredben! Ezért is találom jónak a Cz megoldását " keverd magad ha nincs szolgád" elv alapján a saját kívánságának megfelelően!

Komment

Akkor kiírom remélem nem kapok ki érte!Csak a települést írom hogy ne legyen reklám!Tápiószecsőn van egy magán benzinkúton!De most rossz!

Komment

Sajnos szép lassan szivárog a tank!Ahogy szivárog a pokoli sebességnél fellépő hihetetlen orkán erejű menetszél szépen egy részét a röpsúlyokkal ellátott erőmű felé sodorja!Ettől kissé olyan kuplung csúszós érzésem támad.Várom azt a nemtomhány(?)G-s gyorsulást de csak a kb 2/3-a jelenik meg!Igaz hogy ez is már a határán van az emberi tűrőképességnek!(Veszek már egy gyorsulás mérőt hogy tudjam kontrolálni!Nehogy átlépjem a koromból adódó határokat!) Úgy tűnik az évekig dolgozó rozsda megtette hatását a ,,cuciálista ipar remekének számító hiper-szuper biliacélt is kikezdte!Jav.köv.!

Komment

Mindig csak ez az állandó elégedetlenség!Az is baj ha nem indul és az is ha nagyon is!https://youtu.be/ejRN9GHsB8I
                                Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 nov. 16, 11:00.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X