Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Babetta 207

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Semmiből nem lesz energia tehát ha nem megy/ Babszi esetén a töltés körülményes/ és nincs napelemed esetleg akkor nincs töltés. A kiegészítő töltésre vannak már jó power ban-kok/ magyarul külső aksi/ de azt is kell tölteni időnként főleg az okostelefonok esetén.
    Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2017 febr. 05, 17:33.

Komment

Hmmm hmmm

Üdv Árpi

Komment

A Csehek csináltak olyan babettát, ami irányjelzős, féklámpás volt. Természetesen, erősebb volt -valamivel, az elektromos berendezése. Akkumulátorosól nem tudok. Van egy oldal, ahol van összefoglaló ezekről a motorokról, ráadásul egy kis kortörténelem is van mellé: Amit a JAWA Babettákról tudni érdemes ( a "régi honlap" feliatra kattints)Itt találsz némi anyagot hozzá, ha jobban érdekelne

Üdvözlettel!

Komment

Lecsekkoltam. Köszi
          Gyujtaskapcsolot esetleg valaki csinált már babettara?

Üdv Árpi

Komment

Gyujtaskapcsolot esetleg valaki csinált már babettara?
            Jó tanács! (ha gondolod megfogadod,ha nem az is jó)
            Ne alakítsd át amíg nem ismered a hibáit:először inkább tervezd el mit kezdesz rendbe rakni.Pl.előről indulj kerék ki csapágyak ki gumi le,ha a felnid belül rozsdás fesd le a többit krómtisztítóval rongyal fényesítsd ki,nyagyon szép tud lenni a gumi így nem rohad össze a ráffal,ellenőrizd a csapágyakat nem rágódnak e,szedd szét a féket mindent tisztíts meg és a csúszó felületeket fékkulcs ,csapágy ,tengely,csavarok,lehetőleg grafitos zsírral kenj be.szereld össze állítsd be és örülj az eredménynek ,ha tetszik csináld meg az egész motort,meghálálja.

Az átalakítások csak a tulajnak jók!Ha máshoz fordulsz az eredeti alkatrészekre tud tanácsot adni és,ha nem eredeti a szerkezet akkor:minden kétesélyessé válik!Ha átalakítasz valamit azt csak egyértelmű módon gyári minőségben tedd,tégy gyújtás kapcsolót a lámpafejbe és leforrasztott jól rögzített vezetéket használj,és mivel nem kell tovább a dekompresszor dugózd le a helyét szereld le a feleslegessé vált tartozékokat.

Ha fontosnak tartod,így már érdemes lenne átalakítani!
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Köszönöm a jó tanácsot, így gondolkozom én is és így is tetten az előző pár motorommal is, ezzel is most.
              A gyujtaskapcsolot csak azért gondoltam, hogy a kisbolt elől kedves fiatalamberek ne tudják egy pillanat alatt elkötni. De ezt a feladatot a lánc vagy kormanyzar is teljesíti...

Üdv Árpi

Komment

Nem rossz dolog egy rejtett kapcsoló, amit pl a nyereg alá felszerelhetsz és a vázcsőben elvezeted a vezetékeit, ami így rendesen védve is van. A kormányzár eltörhető.

Vastag lánc és rejtett kapcsoló. A lényeg, hogy minél tovább kelljen illetéktelenéknek bajlódniuk vele

Komment

Igen ilyesmire gondoltam.
                  Hogyan lenne érdemes kivitelezni? Van rá ötleted?
                  Üdv Árpi

Üdv Árpi

Komment

Kedves Árpi!

Nem kell ezt az otthagyást túlbonyolítani,-zárd le a kormányzárral,vagy ha nincs egy brutális lánccal a vázrésznél átfűzve,valamilyen komoly oszlophoz és vedd le a gyertyapipát és dugd zsebre,a fene se fogja elvinni.Ebben az országban a lopós emberek,már nem Babettára vágynak.

Üdvözlettel:Che

Komment

Ez egy szuper oldal. Az összes Ákos mesét olvastam már korábban.

Komment

De sok kerdesem tervem van meg
                        Pl: a gyari legszuro betetet ismerjuk, ti ezzel hasznaljatok? Mi van ha en a legtobb esetben nagyob poros uton a hatart jarom vele?
                        Elegendo vagy "tuningra" szorul?

Üdv Árpi

Komment

rpee eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Pl: a gyari legszuro betetet ismerjuk, ti ezzel hasznaljatok? Mi van ha en a legtobb esetben nagyob poros uton a hatart jarom vele?
                          Elegendo vagy "tuningra" szorul?

Üdv Árpi
                          Elegendőnek elegendő, ha a szűrő is rendben van, de ha "tuningolni" akarsz, az sem gond....
                          Én sokat jártam poros úton (horgászni és egyebek) nekem bírta a normál szűrővel is.

Komment

Elegendo vagy „tuningra” szorul?

Üdv Árpi
                            A krossz és enduro motorkon egy szivacssapka a szűrőt. ezt speciális szűrőolajjal kell átitatni, ami néhány üzemőra után úgy néz ki mint amit a sárban tároltak. Ekkor ki kell tisztítani egy speciális folyadékkel (tiszta benzin is jó9 csak nem olyan menő és kezdődik előről-
                            Kb. ez a tuning terepre, a szűrőolaj drágább mint a motorolaj kb 1dl kell egy alkalomra. a szivacssapkából egy plusz kell hogy amig az egyik használatban van addig a másik ázik. Ja és a pancsolás után órákig úgy érzed hogy olajos a kezed-
                            Ez egy olyan motoron amin 30-50 óra után dugattyút cserélnek nem hatalmas költség, a Babettánál hamar eléri a motor árát.

Komment

Sokat lehet javítani a Babetta fémgyapot szűrőjének szűrőképességén azzal, hogy sűrű olajjal beolajozod, hagyod kicsepegni és úgy teszed bele házába. Az igazat megvallva nem is értem szárazon hogy fogná meg a port.

Komment

Ezért jó a Pannónia. Az annyi keveréket visszanyom hogy az olaj folyamatosan csöpög a szűrőből, szóval még ki is mossa belőle a koszt
                                Ha meg néha átmosom egy kis benzinnel nem kell olajozni, elég csak beindítani a masinát és gyorsan tele is köpködi keverékkel

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X