Semmiből nem lesz energia tehát ha nem megy/ Babszi esetén a töltés körülményes/ és nincs napelemed esetleg akkor nincs töltés. A kiegészítő töltésre vannak már jó power ban-kok/ magyarul külső aksi/ de azt is kell tölteni időnként főleg az okostelefonok esetén.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Babetta 207
Collapse
X
-
A Csehek csináltak olyan babettát, ami irányjelzős, féklámpás volt. Természetesen, erősebb volt -valamivel, az elektromos berendezése. Akkumulátorosól nem tudok. Van egy oldal, ahol van összefoglaló ezekről a motorokról, ráadásul egy kis kortörténelem is van mellé: Amit a JAWA Babettákról tudni érdemes ( a "régi honlap" feliatra kattints)Itt találsz némi anyagot hozzá, ha jobban érdekelne
Üdvözlettel!
- 1 like
Komment
-
Jó tanács! (ha gondolod megfogadod,ha nem az is jó)Gyujtaskapcsolot esetleg valaki csinált már babettara?
Ne alakítsd át amíg nem ismered a hibáit:először inkább tervezd el mit kezdesz rendbe rakni.Pl.előről indulj kerék ki csapágyak ki gumi le,ha a felnid belül rozsdás fesd le a többit krómtisztítóval rongyal fényesítsd ki,nyagyon szép tud lenni a gumi így nem rohad össze a ráffal,ellenőrizd a csapágyakat nem rágódnak e,szedd szét a féket mindent tisztíts meg és a csúszó felületeket fékkulcs ,csapágy ,tengely,csavarok,lehetőleg grafitos zsírral kenj be.szereld össze állítsd be és örülj az eredménynek ,ha tetszik csináld meg az egész motort,meghálálja.
Az átalakítások csak a tulajnak jók!Ha máshoz fordulsz az eredeti alkatrészekre tud tanácsot adni és,ha nem eredeti a szerkezet akkor:minden kétesélyessé válik!Ha átalakítasz valamit azt csak egyértelmű módon gyári minőségben tedd,tégy gyújtás kapcsolót a lámpafejbe és leforrasztott jól rögzített vezetéket használj,és mivel nem kell tovább a dekompresszor dugózd le a helyét szereld le a feleslegessé vált tartozékokat.
Ha fontosnak tartod,így már érdemes lenne átalakítani!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm a jó tanácsot, így gondolkozom én is és így is tetten az előző pár motorommal is, ezzel is most.
A gyujtaskapcsolot csak azért gondoltam, hogy a kisbolt elől kedves fiatalamberek ne tudják egy pillanat alatt elkötni. De ezt a feladatot a lánc vagy kormanyzar is teljesíti...
Üdv Árpi
- 3 likes
Komment
-
Kedves Árpi!
Nem kell ezt az otthagyást túlbonyolítani,-zárd le a kormányzárral,vagy ha nincs egy brutális lánccal a vázrésznél átfűzve,valamilyen komoly oszlophoz és vedd le a gyertyapipát és dugd zsebre,a fene se fogja elvinni.Ebben az országban a lopós emberek,már nem Babettára vágynak.
Üdvözlettel:Che
- 5 likes
Komment
-
Elegendőnek elegendő, ha a szűrő is rendben van, de ha "tuningolni" akarsz, az sem gond....rpee eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe sok kerdesem tervem van meg
Pl: a gyari legszuro betetet ismerjuk, ti ezzel hasznaljatok? Mi van ha en a legtobb esetben nagyob poros uton a hatart jarom vele?
Elegendo vagy "tuningra" szorul?
Üdv Árpi

Én sokat jártam poros úton (horgászni és egyebek) nekem bírta a normál szűrővel is.
Komment
-
A krossz és enduro motorkon egy szivacssapka a szűrőt. ezt speciális szűrőolajjal kell átitatni, ami néhány üzemőra után úgy néz ki mint amit a sárban tároltak. Ekkor ki kell tisztítani egy speciális folyadékkel (tiszta benzin is jó9 csak nem olyan menő és kezdődik előről-De sok kerdesem tervem van meg
Pl: a gyari legszuro betetet ismerjuk, ti ezzel hasznaljatok? Mi van ha en a legtobb esetben nagyob poros uton a hatart jarom vele?
Elegendo vagy „tuningra” szorul?
Üdv Árpi
Kb. ez a tuning terepre, a szűrőolaj drágább mint a motorolaj kb 1dl kell egy alkalomra. a szivacssapkából egy plusz kell hogy amig az egyik használatban van addig a másik ázik. Ja és a pancsolás után órákig úgy érzed hogy olajos a kezed-
Ez egy olyan motoron amin 30-50 óra után dugattyút cserélnek nem hatalmas költség, a Babettánál hamar eléri a motor árát.
Komment
Komment