Közlemény

Collapse
No announcement yet.

JAWA 350 638 12V rángatás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

JAWA 350 638 12V rángatás

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 1985-ös 638-ast (12V) oldalkocsival.
    Tökéletesen indul, jól megy, de van egy kis gondom vele. Még nem tapasztaltam ki igazán, de a következő a probléma. Elindul, megyek vele és egyszer csak elkezd rángatni, mintha kihagyna közben 1-et, 1-et az egyik henger, ilyenkor kicsit jobban odahúzok neki, kicsit tartom kb 4000 körül, persze menet közben, és kb 1 perc múlva minden ok megint, mintha mi sem történt volna, és újra megy mint a rakéta. Amúgy 3000 körül szoktam használni, nem nagyon pörgetem. A hétvégén megpróbálom hosszabb úton, kíváncsi vagyok mi lesz.
    dugulás lehet? vagy inkább gyújtás gond?
    Ha van valakinek előzetesen ötlete, szívesen veszem!

Elég furcsa ez így. Abban biztos vagy, hogy nem szóló hajtás van a motoron?
    Hidegen vagy melegen csinálja? Ha hidegen, lehet kevés az üzemanyag.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nemtom milyen a hajtás.
      Hidegen nem csinálja 2x jött elő eddig, kb 15-20 perc után.
      az is furcsa hogy utána meg elmúlik, ha egy kicsit odahúzok neki és tartom 1 percig.
      Szombaton tesztelem majd hosszabb úton is!
      De holnap még megnézem a karbit, meg a gyertyákat.

3000-es fordulaton 60-65 tel megy! Nemtudom ez jó-e az oldalkicsis kivitelnél.

Komment

Nem tudom, hogy a 638-nál megváltoztatták-e a megszakítók pozícióját. A 634-nél az alsóra mindig ráfolyt egy kis olaj, és ettől leslusszolt. Pontosan így kezdődött nála a dolog. Mielőtt bármit szétszedsz vess rá egy pillantást. Szerintem megéri.

Komment

Az én volt fogatomnál szintén 638/12V kétszer is rángatott először beleesett a tankba a jó kis tajvani benzin szűrő másodszor váltás után rángatott odahúzás után abba hagyta kuplungon kellett állítani. Gyárilag a 14-es lánckerék az ideális az oldalkocsizáshoz. 70-80 km/h is lehet vele nyugodtan menni persze ez függ a blokk állapottól is. Néha meg cseréltem a gyertyákat a 2 henger között.

Komment

kavycka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Néha meg cseréltem a gyertyákat a 2 henger között.
            Hogy tudtál oda beférni? (Bocs, de magas labda volt, nem lehetett kihagyni! )
            Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Megvolt a hétvégi motorozás!
              Jól teljesített a gép! Egyszer mintha kezdte volna újra a rángatást, de visszavettem a gázt és abbahagyta, utána szépen ment tovább. Viszont van egy új jelenség: hidegen indulásnál mintha kivágnám a kuplungot úgy indul. De csak hidegen, ha bemelegszik minden ok!Talán kuplung gumigyűrű van megnyúlva???

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Hogy tudtál oda beférni? (Bocs, de magas labda volt, nem lehetett kihagyni! )
                Hát jobbról s balról!

Komment

A moci:Click image for larger version

Name:	Kép2 321.jpg
Views:	4
Size:	202.3 KB
ID:	137377Click image for larger version

Name:	Kép2 319.jpg
Size:	200.8 KB
ID:	137378Click image for larger version

Name:	Kép2 320.jpg
Size:	202.9 KB
ID:	137379
                  Titus, Che és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szép gratulálok!Még vad riasztó is van rajta jól látom?Hogy álsz a rángatással?

Komment

kavycka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Még vad riasztó is van rajta
                      a kipufogó jobban riogatja a vadakat.
                      A kuplungodnál pedig lehet olaj probléma van...
                      Erre van egy tippem. Hidegen ha indulsz, a berúgókarral behúzott kuplungkarnál csúsztasd meg magát a kuplungot(magyarul rúgjál rá behúzott kuplungnál, amíg meg nem csúszik). Így nem ránt induláskor, és nem recseg, mert nincsennek összetapadva a lamellák. Vagy használj hígabb olajat.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A rángatásról : a fiam 638-asán beállítottam a benzinszintet 11 mm-re mert füstölt erősen.(hozzá kell tennem hogy az egyik fénymásolt doksi amit a géphez kaptam 8 mm-t ír (?) de ezt az értéket sehol máshol nem találtam meg a neten fellelhető információk között ). Erre elkezdett rángatni mint a tiéd, 4-ben teljes gáz környékén. Megnéztem a benzincsapot. A gumitömítés a csapban deformálódott annyira hogy a kis furatok a gumiban közel teljesen elzáródtak.
                        Ma kicserélem aztán meglátjuk

Komment

Nos belőttem 10 mm-re a szintet (van egy perem ami az osztássík alatt van kb 1-1.5 mm-el emiatt 10 mm , valamint kicseréltem a benzincsap tömítést. Meghajtottam csutka gázzal, nem rángat.

Komment

A gumitömítés gondját úgy orvosoltam hogy vettem Mz-hez való olasz golyós benzincsapot. Kellett hozzá egy "menetes persely" de megérte.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X