Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 350 főtengely

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mitől forogjon ha nincs a henger is faragva ? A Jawa tudtommal elég hosszú löketű paripa , esetleg más , nagyobb furatú hengerek (közel azonos lökettel ) átfaragásának gondolatával kacérkodtunk , de a 634-es sehogy nem adta ki a 638-as már inkább , de a pörgős, kis nyomatéktartalékkal bíró motor a "nagy fordszám különbségű" , kevés fokozattal rendelkező váltóművet hogyan tolerálja ?
    wsievers és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Köszi, pont ezt akartam megtudni.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Mitől forogjon ha nincs a henger is faragva ? A Jawa tudtommal elég hosszú löketű paripa , esetleg más , nagyobb furatú hengerek (közel azonos lökettel ) átfaragásának gondolatával kacérkodtunk , de a 634-es sehogy nem adta ki a 638-as már inkább , de a pörgős, kis nyomatéktartalékkal bíró motor a "nagy fordszám különbségű" , kevés fokozattal rendelkező váltóművet hogyan tolerálja ?
        Pár hete tettem fel leírást 634 versenyátalakításról. A váltó sajnos olyan, amilyen, túl sok mindent nem lehet vele kezdeni. Azért nem túl hosszú löketű motor: Furat x löket 58 x 65 mm. A főtengelyből nem sokat lehet levenni, de a ruszkik csináltak versenymotort az extrém hosszú löketü Izsből is.
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 febr. 03, 23:50.
        zahi és mátéapu kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Köszi, leszedtem, mielőtt baj lenne belőle. Reméljük ezért csak nem kér senki jogdíjat. Az MZ főtengelyét viszonylag egyszerű volt megcsinálni és a motor jobb lett kicsivel, pedig ott is elég hosszú a váltó, de rá sem bagózott. A TS 250 kuplungjából is le van szedve, az sem szólt még, hogy nincs nyomaték...
          zahi kedvelte ezt.

Komment

Ez igaz wsievers ! Egyébként a leírás tuti ,régen vadásztam már ilyesmire , úgyhogy lőttem én is ! Köszönöm !
            ( bár én úgy tanultam hogy azok a motorok amelyeknek a löket hossza nagyobb mint a furat átmérője hosszúlöketűnek , fordított helyzetben pedig rövid löketűnek nevezzük , ha egyenlő - mint sokszor - kvadrátosnak nevezzük , de lehet hogy tévedek )
            A főtengelyből valóban nem lehet sokat levenni az egyensúlyozó furatok miatt !(bár számításba vettük azok behegesztését , illetve áthelyezését is ...) Egyébként az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalon találtam egy jupitert is kawa cuccokkal megspékelve ! Ezek a hü..e oroszok mit ki nem találnak !
            Egyébként Süpi , nem lehet hogy a motor azért nem bagózott rá , mert csak kicsivel lett jobb ! ????
            Fergusson kedvelte ezt.

Komment

régen vadásztam már ilyesmire
              Én is! Tudtam hogy nincs olyan, hogy a 634-es blokkal nem versenyeztek, mert azzal mentek nálunk is ami volt.(gondolok itt a versenyzésre tökéletesen alkalmatlan Danajkára) Tehát a cseheknél is kellett legyen "MHSZ" klub, úttörősportverseny, ahol a "civil" gépek voltak átalakítva. Persze a sor 2 henger egy karbival alapvetően fejlesztési zsákutca, de akkor is kellett lennie olyanoknak, akik többet akartak kihozni belőle, mint amit a széria tud. De 63X blokkal gyári versenygép nem készült, Frantisek Pudil egy percig se foglakozott volna vele.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 febr. 04, 23:43.
              zahi és Fergusson kedvelte ezt.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

De 63X blokkal gyári versenygép nem készült, Frantisek Pudil egy percig se foglakozott volna vele.
                Nagy kár! Most az összes 63X-s tulajok teljes mélységű slamasztikában ülnek a gép előtt és sóhajtoznak... nem úgy a Pannóniások, előttük még mindig ott a tuning világ -összes- lehetősége és tárháza...
                zahi kedvelte ezt.

Komment

Jaja, P20M. Forgótárcsa, meg miegymás. Az MZ tényleg csak kicsivel lett jobb, de jobb lett. Nem úgy, mint egyik komám, aki évekig tuningolta a motorját, mire majdnem olyan lett, mint a gyári, csak sokkal többet evett.
                  wsievers, zahi és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X