Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egy rendes gumigyűrűt (o-gyűrűt) pakolj oda, ha megfelelő az átmérő és a keresztmetszet, kizárt, hogy ott sziszegjen a kémény, és esetleg finoman vmi kiputömítő pasztát is elbírhat...
    arra azért ügyelj, hogy olyan gyűrűt húzz a csőre, amitől még mindenféle feszítés nélkül rá tudd tekergetni a hollandert a dobra...

Komment

Amikor felraktam a dobot könyököt, az elég nehéz meló volt mert feszül a rendszer, bárhogy próbáltam tekerni... A hollandert ahogy tekertem hol szorult hol.engedett de egy ilyen szerkezetnél úgygondoltam ez van... A gumi bírja a hőt! A blokknál is mírja? Amúgy mind a kettő feszeng, de csak a jobb fúj ki.

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

Amúgy a dobhollander hogy működik? Ha húzaom akkor rászorít a könyök vékéte vagy hogy képzeljem el? A hengerhez az alu o gyűrűhoz akkor kenyek még pasztát, vagy oda is gumit?

Komment

azért célszerű mindent "lazán" felpakolászni, aztán, ha minden klappol, lehúzni... egyébként, ha megfigyeled, a dobrögzítő (ami a hátsó lábtartóhoz fekszik) lemez (ami két ponton a dobhoz, két ponton pedig a vázhoz kapcsolódik) furatai nem kör keresztmetszetűek, hanem más, pontosan a szerelési-beállítási manőverekhez van igazítva.a dob belső oldalán lévő rögzítési pontokhoz pedig a keresztben futó dobtartó furatai könnyítik meg a pontos beállítást... A dobhollander érzékeny kütyü, érzéssel kell lehúzni, hajlamos túlmászni vagy félrelépni, azonban óvatosan, ugyanakkor határozottan a helyére lehet csavargatni...

Komment

A dobhollander a helyén van csak mivel a dob és a könyékben van egy kanyar ezért enged-lazul húzásnál. Amúgy értem meg láttam a lehetőségeket a felrakásnál de sajna nem hagyta magát... Amúgy így is a helyén van csak néha visszabeszél

Komment

a hengerhez nem kell gumi
              csak tűzkarika meg esetleg paszta
              a karika lehet alu agy vörösréz...
              a dob és cső teljesen egy síkban kell legyen, ne feszüljön,
              ha mégis nagyon furcsán áll, szedd le az egészet, és szereld fel újra, de ne húzd meg a csavarokat, csak a legvégén...
              sepy és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Amúgy a lábtartónál ami van csatlakozás a dobhoz, illetve a hátsó lábtartónál lévő csavarhelyeket is mindkéthelyen megkellett nyújtanom, hogy fel tudjam rakni, mivel nagyon nem estek egybe,szal lehet nekiugrok mégegyszer. Amúgy ránézésre jól néz ki, csak a hollandernél érzem hogy nemsmakkol.

Komment

Szép lett a mocid! Gratula!
                  sepy kedvelte ezt.

Komment

ptm004 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szép lett a mocid! Gratula!
                    Kösziszépen

Komment

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Gyönyörű a gép, a szerelést pedig tényleg lazán kell csinálni. Mikor minden a helyén van, akkor meghúzni. A hollandernél pedig próbáld kézzel mozgatni a könyököt. Ettől könnyebben szokott menni. Azért váltakozik a szoros-laza, mert valami nem áll teljesen középen. A kézzel mozgatás ezen segít.
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Gyönyörű a gép !!!! , ha jól tudom a dob és a könyök között gumi "O"-gyűrű van , amit illik mindig újra cserélni... Egyébként a tömítendő helyeket , én megpróbálnám még valami féle pasztával is megtuningolni (magára a töm gyűrűre kenve ..) PL : Loctite 5920 , vagy 5900 ha még találsz .

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Gyönyörű a gép !!!! , ha jól tudom a dob és a könyök között gumi "O"-gyűrű van , amit illik mindig újra cserélni... Egyébként a tömítendő helyeket , én megpróbálnám még valami féle pasztával is megtuningolni (magára a töm gyűrűre kenve ..) PL : Loctite 5920 , vagy 5900 ha még találsz .
                          Na itt a bibi, nem raktam ofa azt a gumitömítést, nemtudtam hogy kell. De pótolom!
                          Köszönöm próbálom még csinosítani de mostmár az üzemképességre gyúrok...

Komment

Gyújtás, töltés pipa ezer hála gessztinek!!!!!
                            Most szeretnék tanácsot kérni karbibeállítás ügyben, hogy bejáratós motornak mik az értékek és, hogy hol kezdjem? Kipucoltam már a fúvókákat karbit... Érdemes felújítókészlet vagy sok bajuk nem lehet?
                            Köszönöm!

Komment

Üdv nandg83!

Itt megtalálod a beállítási adatokat.

Click image for larger version

Name:	jawa porlasztó beállítás.jpg
Views:	1
Size:	198.5 KB
ID:	147501 A felső rész a bejáratás alatti érték, az alsó a bejáratás utáni.Bejáratás alatt a tű felülről a 2.-dik rovatkában legyen(ezt írja a táblázat is) utána felülről az első rovátkába kell tenni.Az üresjárati levegő csavarját bejáratás alatt 1/4 fordulatra kell állítani,bejáratás után 1/2 a jó állítás.
                              karezoli kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Üdv nandg83!

Itt megtalálod a beállítási adatokat.

[ATTACH=CONFIG]30688[/ATTACH] A felső rész a bejáratás alatti érték, az alsó a bejáratás utáni.Bejáratás alatt a tű felülről a 2.-dik rovatkában legyen(ezt írja a táblázat is) utána felülről az első rovátkába kell tenni.Az üresjárati levegő csavarját bejáratás alatt 1/4 fordulatra kell állítani,bejáratás után 1/2 a jó állítás.
                                Köszönöm, de lenne pár buta kérdésem még.. Melyik csavart hol találom valamint az 1/4 ed az azt jelenti hogy teljes becsavart állapotból 1 és egy negyed fordulat kifele, vagy fordítva. Illetve az úszóházamon van a benzinbeömlő illetve van még egy lyuk ami csak üresen áll, ami normális?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X