Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Két szembe fordított kúpgörgős csapágy jobb lenne.
    És azt könnyen berakom, vagy barkácsolni kell vele?

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

talán,
      ez a kereskedelmi készlet...
      az egész cuccot érzéssel célszerű "behúzatni", nem kell rommá feszíteni, azonban lógni sem szabad. A villanyak menete meglehetősen érzékeny, ne nyüstöld...

- - - Updated - - -

sztem nem szükséges ebbe nagy strapás kúpos, a sima 6,3-as golyóbis bőven megjárja,
      én ugyan 360-ast használok, azonban abban is normál golyóbis forgolódik, igaz, ritkán vágom egykerékre....
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        talán,
        ez a kereskedelmi készlet...
        az egész cuccot érzéssel célszerű "behúzatni", nem kell rommá feszíteni, azonban lógni sem szabad. A villanyak menete meglehetősen érzékeny, ne nyüstöld...

- - - Updated - - -

sztem nem szükséges ebbe nagy strapás kúpos, a sima 6,3-as golyóbis bőven megjárja,
        én ugyan 360-ast használok, azonban abban is normál golyóbis forgolódik, igaz, ritkán vágom egykerékre....
        Akkor is mindha hajszállnyit kotyogna most hogy szorul.. Nade ikább kicserélem.. A tűgörgős szimpi de csak ha nem kell sokat barkácsolni.

Komment

Nem tűgörgős, hanem kúpgörgős....!
          Egyébként a kúpos megoldás egyéb gépi megmunkálást igényel, nem lehet csak úgy bepakolni...
          Ha szorul, ugyanakkor kottyan, akkor ott nem lehet a leszorító anya mászkáltatásával rövidre zárni.
          Azt gondolom, első a biztonság és a nyugis motorozás élménye, tehát nem érdemes félmegoldásokban agyalni, szét kell kapni, és rendesen megcsinálni. Ha alapos munkát végzel, számos gondozásmentes esztendő vár a gépre és rád...
          sepy és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nem tűgörgős, hanem kúpgörgős....!
            Egyébként a kúpos megoldás egyéb gépi megmunkálást igényel, nem lehet csak úgy bepakolni...
            Ha szorul, ugyanakkor kottyan, akkor ott nem lehet a leszorító anya mászkáltatásával rövidre zárni.
            Azt gondolom, első a biztonság és a nyugis motorozás élménye, tehát nem érdemes félmegoldásokban agyalni, szét kell kapni, és rendesen megcsinálni. Ha alapos munkát végzel, számos gondozásmentes esztendő vár a gépre és rád...
            Akkor ikább megveszem bele ami benn volt, azt csak cserélnem kell.

Komment

Vizsgáld meg, amikor szétvetted az orrát, hogy a vázban lévő "pályák" neutrális ívű, épek legyenek mindenféle tájidegen, a megszokottól eltérő jelenséget nem szabad észlelni. ha esetleg mégis előbukkan vmi, óvatosan ki lehet venni, ha nem mély...
              nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Írd meg a 3 méretét a csapágynak (külső gyűrű, belső gyűrű és a magassága) aztán csapágykatalógusban megnézem hogy van-e olyan kúpgörgős ami belemegy.

Pannóniába pl colos kúpgörgős jó. A külső részét picit meg kell köszörülni(de az ugye lejön a görgőkről, tehát esztergába fogva egyszerűen megoldható), minden más passzol.

Komment

Ami benne van azt csapágyboltba tudnak adni, vagy ez annál ritkább? Csakmert míg nincs bekábelezve könnyebben szétszedem, de a szaki meg vasárnap elkezdené.... :$

Komment

Csak úgy simán nem fogsz kapni. Egyedi méret.

Komment

Na, kiszedtem kipucoltam, adtam neki grafitos zsírt, pöcsöltem vele hogy ne szoruljon, de könnyen is járjon, ne lötyögjön, és maga a tökély! Amikor kiszedtem nem lehetett látni érezni nagy kopást, sőt... Na persze látszik hogy használva volt. Lényeg hogy a kormány most tökéletesen mükszik, csak álogatni kellett.

sepy és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Zalaegerszegen van egy Jawa szaki, aki aztmondta hogy 250/559 ből volt gyári fekete csak nem terjedt el, szal mégsem czetkásítok

Komment

Végre elkezdték kábelezni a kicsikét, 2 hét és talán elindíthatom

Komment

Két hét alatt alatt egy falut bekábeleztek az 50-es években...
                            nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Két hét alatt alatt egy falut bekábeleztek az 50-es években...
                              Sajna nekem ilyen szaki jutott.... Annyi pluszt csináll, hogy ts mt gyújtást tesz a motorra, de igen lassú a koma....

Komment

nandg83 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sajna nekem ilyen szaki jutott.... Annyi pluszt csináll, hogy ts mt gyújtást tesz a motorra, de igen lassú a koma....

TS MZ na...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X