Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Két szembe fordított kúpgörgős csapágy jobb lenne.
    És azt könnyen berakom, vagy barkácsolni kell vele?

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

talán,
      ez a kereskedelmi készlet...
      az egész cuccot érzéssel célszerű "behúzatni", nem kell rommá feszíteni, azonban lógni sem szabad. A villanyak menete meglehetősen érzékeny, ne nyüstöld...

- - - Updated - - -

sztem nem szükséges ebbe nagy strapás kúpos, a sima 6,3-as golyóbis bőven megjárja,
      én ugyan 360-ast használok, azonban abban is normál golyóbis forgolódik, igaz, ritkán vágom egykerékre....
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        talán,
        ez a kereskedelmi készlet...
        az egész cuccot érzéssel célszerű "behúzatni", nem kell rommá feszíteni, azonban lógni sem szabad. A villanyak menete meglehetősen érzékeny, ne nyüstöld...

- - - Updated - - -

sztem nem szükséges ebbe nagy strapás kúpos, a sima 6,3-as golyóbis bőven megjárja,
        én ugyan 360-ast használok, azonban abban is normál golyóbis forgolódik, igaz, ritkán vágom egykerékre....
        Akkor is mindha hajszállnyit kotyogna most hogy szorul.. Nade ikább kicserélem.. A tűgörgős szimpi de csak ha nem kell sokat barkácsolni.

Komment

Nem tűgörgős, hanem kúpgörgős....!
          Egyébként a kúpos megoldás egyéb gépi megmunkálást igényel, nem lehet csak úgy bepakolni...
          Ha szorul, ugyanakkor kottyan, akkor ott nem lehet a leszorító anya mászkáltatásával rövidre zárni.
          Azt gondolom, első a biztonság és a nyugis motorozás élménye, tehát nem érdemes félmegoldásokban agyalni, szét kell kapni, és rendesen megcsinálni. Ha alapos munkát végzel, számos gondozásmentes esztendő vár a gépre és rád...
          sepy és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nem tűgörgős, hanem kúpgörgős....!
            Egyébként a kúpos megoldás egyéb gépi megmunkálást igényel, nem lehet csak úgy bepakolni...
            Ha szorul, ugyanakkor kottyan, akkor ott nem lehet a leszorító anya mászkáltatásával rövidre zárni.
            Azt gondolom, első a biztonság és a nyugis motorozás élménye, tehát nem érdemes félmegoldásokban agyalni, szét kell kapni, és rendesen megcsinálni. Ha alapos munkát végzel, számos gondozásmentes esztendő vár a gépre és rád...
            Akkor ikább megveszem bele ami benn volt, azt csak cserélnem kell.

Komment

Vizsgáld meg, amikor szétvetted az orrát, hogy a vázban lévő "pályák" neutrális ívű, épek legyenek mindenféle tájidegen, a megszokottól eltérő jelenséget nem szabad észlelni. ha esetleg mégis előbukkan vmi, óvatosan ki lehet venni, ha nem mély...
              nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Írd meg a 3 méretét a csapágynak (külső gyűrű, belső gyűrű és a magassága) aztán csapágykatalógusban megnézem hogy van-e olyan kúpgörgős ami belemegy.

Pannóniába pl colos kúpgörgős jó. A külső részét picit meg kell köszörülni(de az ugye lejön a görgőkről, tehát esztergába fogva egyszerűen megoldható), minden más passzol.

Komment

Ami benne van azt csapágyboltba tudnak adni, vagy ez annál ritkább? Csakmert míg nincs bekábelezve könnyebben szétszedem, de a szaki meg vasárnap elkezdené.... :$

Komment

Csak úgy simán nem fogsz kapni. Egyedi méret.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Na, kiszedtem kipucoltam, adtam neki grafitos zsírt, pöcsöltem vele hogy ne szoruljon, de könnyen is járjon, ne lötyögjön, és maga a tökély! Amikor kiszedtem nem lehetett látni érezni nagy kopást, sőt... Na persze látszik hogy használva volt. Lényeg hogy a kormány most tökéletesen mükszik, csak álogatni kellett.

sepy és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Zalaegerszegen van egy Jawa szaki, aki aztmondta hogy 250/559 ből volt gyári fekete csak nem terjedt el, szal mégsem czetkásítok

Komment

Végre elkezdték kábelezni a kicsikét, 2 hét és talán elindíthatom

Komment

Két hét alatt alatt egy falut bekábeleztek az 50-es években...
                            nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Két hét alatt alatt egy falut bekábeleztek az 50-es években...
                              Sajna nekem ilyen szaki jutott.... Annyi pluszt csináll, hogy ts mt gyújtást tesz a motorra, de igen lassú a koma....

Komment

nandg83 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sajna nekem ilyen szaki jutott.... Annyi pluszt csináll, hogy ts mt gyújtást tesz a motorra, de igen lassú a koma....

TS MZ na...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X