Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv !

Én a helyedben , ahogy azt Wsievers is írta , első lépésként a töltést mérném meg (a dinamó 1000-1200 /min fordulatig nem nagyon tölt !!!) , ha az OK (szerintem mindegy hogy milyen az akksi ) , akkor a hiba több mint valószínű a karbi beállítással lehet ! A jelenség , hogy lámpa kapcsolásakor leáll , vagy visszaesik az alapjárati fordulat , a szegény alapjárati keverékre is utalhat . Vagyis, ha a töltés , éa gyujtás OK , a karbit és alkatrészeit kipucol (Pl nitróhigítoval..) összereak , úszószint gyárira , és kezdőthet a behangolás ! Ráadásul most ez a jó idő, még segítségedre is van ! (nálunk árnyékban 19 °C van , gondolkodom hogy elő veszem a gépet ! )
    St.Z.350, Fergusson és sepy kedvelte ezt.

Komment

Az enyém se az. Sőt 4.5 Ah-ás csak.
      sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Én is avval jártam egy szezont de lámpánál állva világítással féklámpával és városi forgalomban elkezdett kihagyni a gyújtás.Elfogyott az energia- levettem a világítást és helyre állt a rend. Azóta Wsievers javaslatára 2 db. ilyen aksi van a gépben és oké. Az este világítással kellett jönöm Bcsbáról igaz csak a fénykéve! még jó indulattal is csak csutak nem kéve.
        St.Z.350 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Az aksim kivett állapotban 5,5v ha jár a motor és ráhúzok a gázra 6,6 6,7 fölé nem megy, ha jár a motor és kiveszem az aksit úgy a D+ D- nál a fesszabin még 8 ra is felugrik, persze világítás nélkül aksi nélkül. 10 percig kb minden ok, aztán alapjáraton halvány a lámpa és motor leáll, de nagyobb fordulaton motor megy lámpa ég... A zselésaksit meg hétvégén apám 10 órát töltötte gyorstöltésen egy 25 éve eszkábált trafós töltővel, nem lett pupos de melegen vette le...

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

Az aksim kivett állapotban 5,5v ha jár a motor és ráhúzok a gázra 6,6 6,7 fölé nem megy
            Az elég kevés, kicsivel 6 Volt fölött kellene lennie nyugalmi állapotban. Az én Czetkámon ha felkapcsolt világítással gázt húzok 7 Volt körül tölt. Lehet, hogy ez már kicsit sok, de mindig felkapcsolom a lámpát beindításkor, így túléli az akku. Szerintem keress egy autóvillamossági szakit, aki segít jól beállítani a fesszabályzódat.
            Nekem amúgy az eredeti forgórészem zárlatos volt. Kopott főtengelycsapágy miatt az állórészhez hozzáért pár helyen. Azzal csak 3 Volt körüli töltést tudott produkálni a dinamó. Nálad ebből kiindulva nincs baj.
            szerintem mindegy hogy milyen az akksi
            Zahi jól mondja, én mentem szar akksival Czetkával. Ha volt töltés ment a motor, csak alapjáraton volt baj.

Most olvasom, hogy elektronikus fesszabályzód van. Azzal sok mindent nem lehet csinálni sajnos ha rossz, de mivel új talán nem. A dinamó és vezetékek maradtak.
            Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2015 nov. 12, 20:27. Oka: visszaolvastam kicsit

Komment

Elektronilus a fesszabim, az álló forgórészem meg ki lett mérve, főtengely, szimik újak, szal talán nem az. Megpróbálom még egy új aksival talán...

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az elég kevés, kicsivel 6 Volt fölött kellene lennie nyugalmi állapotban. Az én Czetkámon ha felkapcsolt világítással gázt húzok 7 Volt körül tölt. Lehet, hogy ez már kicsit sok, de mindig felkapcsolom a lámpát beindításkor, így túléli az akku. Szerintem keress egy autóvillamossági szakit, aki segít jól beállítani a fesszabályzódat.
                Nekem amúgy az eredeti forgórészem zárlatos volt. Kopott főtengelycsapágy miatt az állórészhez hozzáért pár helyen. Azzal csak 3 Volt körüli töltést tudott produkálni a dinamó. Nálad ebből kiindulva nincs baj.

Zahi jól mondja, én mentem szar akksival Czetkával. Ha volt töltés ment a motor, csak alapjáraton volt baj.

Most olvasom, hogy elektronikus fesszabályzód van. Azzal sok mindent nem lehet csinálni sajnos ha rossz, de mivel új talán nem. A dinamó és vezetékek maradtak.
                Nekem is az alapjárattal van bajom.

Komment

Nem az aksi? Mivel ha az szar alapjáraton nincs töltésem, akkor motor megáll.

Komment

Másfelesek a vezetékek és újra lett húzva minden.

Komment

Nem az aksi? Mivel ha az szar alapjáraton nincs töltésem, akkor motor megáll.
                      Ha fel lett töltve az akku, alapjáraton mennie kell a motornak. Eltart egy ideig, amíg lámpa nélkül lemeríti. Új akkunak bírnia kell. Az én rossz akkum 5 éves volt.
                      Fergusson és zahi kedvelte ezt.

Komment

Az elég kevés, kicsivel 6 Volt fölött kellene lennie nyugalmi állapotban. Az én Czetkámon ha felkapcsolt világítással gázt húzok 7 Volt körül tölt.
                        Ezért írtam a 7,2V ot, annyinak meg kell lenni hogy lámpával biztonságosan közlekedj. Nincs mechanikus fesszabályzód egy próba erejéig? Mz, mivel a dinamód is az. Ezért szoktam mondani, hogy először a saját rendszerével menjen a motor, ráérsz utána szórakoztatni magadat típusidegen alkatrészekkel. Jah a 350 dinamója 75Watt.
                        sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Szerintem töltővezetéknek 6V -nál inkább 2,5 -ös kellene (vagy vastagabb , abból még nem volt baj ) , de szerintem az nem okozhatja az elégtelen töltő feszültséget, (ha minden O.K. 7-7,2 V -nak lennie kéne fordulaton , nyugalmi fesz az akksiban pedig minimum 6V !) de melegedhet a vezeték emiatt . Ahogy én tudom , a 6V-os rendszer a nagy áramok miatt mindíg vastagabb vezetékeket igényel , és hibátlan testelést ! (a te esetedben ez már negatív testelésű ugye ?)
                          Talán tegyél bele elsőre egy belevaló akksit , ( ami hibátlan ) és mérj újat .
                          Az igazsághoz az is hozzá tartozik , hogy ha a dinamónak többet kell dolgoznia , akkor az többlet energiafelvétellel is jár .... amit a főtengelyről vesz fel ! Így jobban "visszafogja a motort" .
                          Esetleg próbáltad a dinamót közvetlenül akksiról gerjesztve , megmérni a leadott feszt , így tájékozódhatsz a feszab hibákról is ...

- - - Updated - - -

Ezért írtam a 7,2V ot, annyinak meg kell lenni hogy lámpával biztonságosan közlekedj. Nincs mechanikus fesszabályzód egy próba erejéig? Mz, mivel a dinamód is az. Ezért szoktam mondani, hogy először a saját rendszerével menjen a motor, ráérsz utána szórakoztatni magadat típusidegen alkatrészekkel. Jah a 350 dinamója 75Watt.
                          Opsz ! Megelőztél !

Komment

Terhelés nélkül természetes, hogy magasabb feszültséget mérsz, a 6 voltos dinamó szabályzás és terhelés nélkül 25-30V ot tud!
                            zahi kedvelte ezt.

Komment

Az aksit azt a motorral vettem, szóval kora eredete meg hogy menyit volt használva az ismetetlen.

Komment

Ha módodban áll cseréld ki egy új savas-ra ... !
                                Titus és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X