Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Terhelés nélkül természetes, hogy magasabb feszültséget mérsz, a 6 voltos dinamó szabályzás és terhelés nélkül 25-30V ot tud!
    A fesszabinál aksi nélkül 8 körül 8,5 fele volt.

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

De Wsievers szabályzás nélkül értette (és terhelés nélkül !!!!) !

Komment

Ezek után más ötletem nincs, mivel töltés előtt nem voltak ilyen gondjaim...

Komment

2500-3000 Ft egy 6v os 4,5 Ah akksi az elektrós boltokban. Annyit megér. Eggyel is el kell vinnie a motort, de akkor alacsony fordulaton gyenge lesz a világítás. Ezért 2db-ot szoktam párhuzamosan kötni(3 is elfér a helyén am). A savas ilyen kapacitású akksi pedig kb. a duplája ennek. Évek óta megvan, jól bírja a töltést, nem melegszik, pedig a fesszabályzóm mechanikus.
          zahi kedvelte ezt.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            De Wsievers szabályzás nélkül értette (és terhelés nélkül !!!!) !
            Okok közben leesett csak néha előbb válaszolok

zahi kedvelte ezt.

Komment

Ezt meg hogy érted ???

- - - Updated - - -

A savas ilyen kapacitású akksi pedig kb. a duplája ennek.
              4500 ért vettem a 6V 11 Ah -at ... márciusban ,igaz JP de eddig még semmi gond nem volt vele , csak nekem kellett felsavazni is !
              wsievers kedvelte ezt.

Komment

Van aki jó áron vásárol, nekem ilyen kapacitású akksira 8ezret mondtak.
                zahi kedvelte ezt.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Az aksim lett mérve pár hete és akkor minden ok volt vele, csak mivel sokat járattam alapjáraton az álitgatások miatt így lemerült. És 10 órát lett töltve trafós töltővel... Ami lehet hogy kárt tett benne

Komment

nandg83 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Az aksim lett mérve pár hete és akkor minden ok volt vele, csak mivel sokat járattam alapjáraton az álitgatások miatt így lemerült. És 10 órát lett töltve trafós töltővel... Ami lehet hogy kárt tett benne

Mivel zselés aksim van.... volt?

Komment

Nem is vásároltam olcsón ...

JP MOTO 6V 11Ah mkp akkumulátor 6N11A-3A | akkugarancia.hu

.

- - - Updated - - -

Hiába töltögeted akár 20 órát is , ha zárlatos egy cellája , és saját magát meríti ... A gyorstöltés pedig általában nem használ az akksinak ...

A savas akkunál tudtommal addig alkalmazható a gyorstöltés amíg az elektrolit 35-40 °C -t meg nem haladja , mert utána már hajlamos a cella deformációra . Egyébként maximum a kapacitás 10% -val szoktuk tolteni 12 órán át ! (vagyis egy 11 Ah-s akksit ,max 1,1 A-al 12 órán át )
                      Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 nov. 12, 22:47.
                      mátéapu és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Nem is vásároltam olcsón ...

JP MOTO 6V 11Ah mkp akkumulátor 6N11A-3A | akkugarancia.hu

.

- - - Updated - - -

Hiába töltögeted akár 20 órát is , ha zárlatos egy cellája , és saját magát meríti ... A gyorstöltés pedig általában nem használ az akksinak ...
                        Nem is szabadott volna azzal a töltővel és anyit tölteni... Nade holnap veszek egy aksit.....és nagyon remélem , hogy megold mindent..

Komment

Mérd meg a töltést !!! ha az újjal sem jó próbáld ki magát a dinamót a fesszab kiiktatásával ! Úgy ahogy Wsievers is mondta , közvetlenül gerjeszd az akksiról szabályzás nélkül , és mérd a leadott fesz,-t , így elég magas fesz-re is felgerjed 20-30 V -ra (járó motor !)
                          nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Az aksim lett mérve pár hete és akkor minden ok volt vele, csak mivel sokat járattam alapjáraton az álitgatások miatt így lemerült. És 10 órát lett töltve trafós töltővel...
                            Ezért nem lett kistraktor a jawa-kból...Töltés,akku, vezetékek,ráadásul nincs lendkereke amire ventilátort lehet tenni......pfujj!(nem eladó?)
                            madorka, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ezért nem lett kistraktor a jawa-kból...Töltés,akku, vezetékek,ráadásul nincs lendkereke amire ventilátort lehet tenni......pfujj![emoji14](nem eladó?)
                              Az aksi? [emoji12] amúgy kezd idegelni a kicsike, de ha ránézek ráülök el is szállt....

mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Egy savas aksi nem kényes nagyon,hogy milyen régi töltővel töltögeted de egy Zselés nagyon kényes rá. Igazság szerint azt az újabb tipusú / csepp / töltővel kellene , nem véletlen melegedett mert gyors volt a töltés! Vedd az aksi általi jó indulatú figyelmeztetésnek. Azért írom mert én is megtapasztalta , hogy " dagadt" az oldala az aksinak e- miatt de túl élte. Ne csüggedjetek minden elindított öreg vas míg be nem áll produkál furcsa dolgokat.
                                Titus, St.Z.350 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X