Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Fergusson!

A hozzászólások többségére értettem a kesergést,ami viszont igaz.A hozzászólásom alapján akár Pannónia ellenesnek is tűnhetek,pedig csak a tárgyilagosságra törekszem.
    sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

A hozzászólásom alapján akár Pannónia ellenesnek is tűnhetek,pedig csak a tárgyilagosságra törekszem.
      Üdv, St.Z.350!

Igaz, én sem úgy tüntettem fel magam, mint, aki barátkozik a gondolattal, hogy az említett vas tulajdonosa legyen.
      Szintén a tárgyilagosságom miatt. Azonban, mint már említettem, eljátszadozni még lehet......a gondolattal
      Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 dec. 20, 22:03.
      sepy és St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Néha még ábrándozom én is,nagyon jó,csak az a kijózanító ébredés ne lenne.
        Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Esetleg tud valaki tanácsot adni, hogy hol kaphatok 6v os sofita égőt, a bajonettek készülnek de sofitát nem "akar" csinálni az ember....

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el

Komment

nandg83 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Esetleg tud valaki tanácsot adni, hogy hol kaphatok 6v os sofita égőt, a bajonettek készülnek de sofitát nem "akar" csinálni az ember....

Minden valamire való régi motorokkal foglalkozó foltban (környéken vannak simsonok? Mert akkor csak akad bolt is hozzájuk )
            Egyébkénz meg ha bajonett foglalatút tud akkor a szofita már gyerekjáték...
            Click image for larger version

Name:	IMG_20151005_204421.jpg
Views:	2
Size:	181.8 KB
ID:	147818Click image for larger version

Name:	IMG_20151005_204452.jpg
Size:	191.3 KB
ID:	147819Click image for larger version

Name:	IMG_20151005_204525.jpg
Size:	197.6 KB
ID:	147820
            http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...html#post55479

Persze ez Pnnóniába való, ahol alap esetben váltóáramról üzemel, de aksiról is működnie kell (ezért van a hátulján az a sok-sok kis kondenzátor)

Komment

A környéken bejártam az összes szóbajöhető motorosboltot, ledkereskedést autósboltot, de 6V-os led sehol senkinek...

Komment

A környéken bejártam az összes szóbajöhető motorosboltot, ledkereskedést autósboltot, de 6V-os led sehol senkinek...

Ja, hogy LED-est? Azt nem fogsz találni 6V-ost. Azt hittem hagyományosat keresel
                LED-eset esetleg csináltatni tudsz. Vagy veszel valami 12V-ost, lehetőleg olyat amin az ellenállások hozzáférhető helyen vannak, aztán azokat cseréled.
                (persze a LED-ek paramétereinek ismerete hiányában nem elég zsákbamacska. És persze ha sorba vannak kötve, 6V-nál nagyobb feszültségre méretezve akkor szintén problémás...)

Komment

Sikerült felrakni és egész jólsikerült!
                  Buék!!!

mátéapu, St.Z.350 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Én sem vetem meg a divat irányzatot de a sárga jobban néz ki rajta a közelben lévő csíkok miatt is. A Pannoniáról csak annyit sajnos leragadtak a régi beváltnak tűnő dolgoknál és ez egyenes következménye a " se pénz - se posztó". Nem tartom magam egy elszállt Cz-s nek de tessék már műszakilag, gyártás technológiailag megnézni a két gyártás produktumát. A képen szereplő gépet sosem érné el . Bocs de a P20 sem önálló ötletként született. Igaz mi még akkor nem jártunk fényképező géppel a nyakunkban de körülbelül a motor részen akkorát alakítottunk mint az Oroszok az Uralon!. Most igaz mennydörgést hallok de valahol itt jár az igazság még ha esetlegsen fájdalmas is.
                    mátéapu, heeegany és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem tartom magam egy elszállt Cz-s nek de tessék már műszakilag, gyártás technológiailag megnézni a két gyártás produktumát.
                      Ehhez nem kell megszállott Cz-snek lenni hogy ezt bárki lássa. De meg van mindegyiknél miért szeretjük.
                      Legtöbben amúgy is megpróbáljuk a mai "viszonyokhoz igazítani" a gépünket.
                      Ebben viszont egyformák, mindegyiken van lehetőség a fejlesztésre
                      St.Z.350, sepy és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

em tartom magam egy elszállt Cz-s nek de tessék már műszakilag, gyártás technológiailag megnézni a két gyártás produktumát.
                        Szerintem nem a minősége miatt szeretjük,hanem MAGYAR!!!

(igaz savanyú,de a mienk!)
                        Noob, St.Z.350 és 2 további látogató kedvelte ezt.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ha 12v indexizzók vannak 6v os helyett (készül a 6v-s led izzó) befolyásolja a villogási sebességer, mert mis percenként 62öt villan!?

Komment

Ha 12v indexizzók vannak 6v os helyett (készül a 6v-s led izzó) befolyásolja a villogási sebességer, mert mis percenként 62öt villan!?

Az attól függ.
                            Ha hagyományos, sokat zabáló és cserébe lassan kapcsolgató villogtatód van akkor azt még az is befolyásolja ha rászáll egy légy...
                            Ellenben ha elektronikus villogtatót használsz akkor azt egy kis potméterrel tetszőleges villogási sebességre állítod, onnantól kezdve köthetsz rá akármit,(akár még LED-est és hagyományost is egyszerre) az ugyan olyan sebességgel fog villogni. Még akkor is ha elakadásjelző kapcsolót is raksz valahova(nekem az ülés alatt van, de csak azért mert volt neki hely és kínából ócsóért lehet venni )
                            sepy és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Én a békalámpába tettem és tök hagyományos villogtató, és sima 12v izzók vannak rajt. De ezek szerint 6v ossal gyorsabb lesz.. ?!..

Komment

Én a békalámpába tettem és tök hagyományos villogtató, és sima 12v izzók vannak rajt. De ezek szerint 6v ossal gyorsabb lesz.. ?!..

Anno, amikor elkezdtem irányjelzőt építeni a motorra simson villogtatóval kezdtem.
                                6V-os villogtató, de teljesítményre elég nagy égőkhöz való, nekem meg jóval kisebbek voltak az irányjelzőkben, amikkel meg se nyikkant...
                                Aztán betettem egy bika potmétert, az szépen elfűtötte a felesleget(10 vagy 15W-os kerámia potméter. De melegedett is rendesen. Kb fél perc után már nem szívesen fogdostam volna)
                                De így legalább lehetett állítani a villogás sebességét
                                Igaz hogy jelzés után vagy 3-4mp kelletett mire villant egyet. És persze szépen lassan izzott fel a szál...
                                Ha csak egy kicsit sütött a nap már nem lehetett látni hogy világít.
                                Ekkor kihajítottam a francba és vettem bele elektronikusat.
                                Aztán LED-esítettem mindent. Kisebb teljesítményért cserébe jobb fényerő...

Ha neked is tervben van hogy egyszer majd LED-esítesz akkor rakj bele elektronikus villogtatót. Ha hagyományos izzók lesznek benne akkor az izzóknak megfelelő értékű villogató jó bele.
                                sepy és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X