Akkor mije van a lánckeréknek?

Eddig fognak hívtam...ezután: minek nevezzelek!?
Kérdezzük meg...
Vagy bírjuk rá,hogy megírja magától...
).
)erre fordítjuk!Minnél gyorsabban szeretnénk menni annál többet!Személy szerint az tüzes sárkányomat 19 helyett 21 foggal láttam el!(persze nem a szájában!) de így is alig-alig múlja felül egy normál 250-es ETZ sebességét!(ezt azért írom mert a sárkány nem 250-es,hanem kb,300cc! 76.5-ös dugója van!)Direkt tettem ezt vele mert sokat megyek hosszú távra és autópályán is így nem kell annyira forgatni!Ennyit még elvisel de próbáltam nagyobb fogszámmal is akkor már erőlködött!Többször megjártam a Mátrát is a Bükköt is de nem okozott gondot!Úgy is vissza kell váltogatni így majdnem mindegy a fogszám!(Amúgy sem tudok gyorsabban menni mert a kanyarokban leér a sarkam!Minden cipőmnek elkopik a sarka,mivel nyomi vagyok és csak nyújtott lábbal tudok motorozni!)
https://youtu.be/9K1gRTHk9C8
Ez még a kedvenc paripám IZSPlaneta2-es!Ő csak 1db foggal lett gazdagabb(többet nem viselt el!)Aki érti a moci beszédet hallja hogy 3-asban minden erőlködés nélkül slattyog felfelé a dombra Kékes felé!(kicsit béna motorozás de csak egy kézzel vezettem! A másikkal filmeztem!Bocsi!)

Én körömben is sokan vegyesen használják, mindig megértjük egymást, szerintem teljesen felesleges erről vitázni, a fogaskerék nagyobb, átfogóbb fogalom, lánckeréknek is van foga..ha pl.: beírjuk képkeresőbe..fogaskeréknél kiad lánckerekeket is, de lánckeréknél már fogaskereket nem igazán, ebből is kilehet indulni. Vagy bicikliknél van a hátsó fogsor..az is lánckerekekből áll..még is FOGsor. Leginkább lánckeréknek lánc kell a meghajtásához, fogaskeréknek egy másik fogaskerék, azaz fog. Lehet vitázni de olyan feleslegesek ezek én szerintem, pláne ha nem is ezért indult a téma:P Nyugodjunk le, attól mindenki nyugodt lesz:P Szép estét!
.
Komment