Közlemény

Collapse
No announcement yet.

ETZ250 hátsó teló

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

ETZ250 hátsó teló

Sziasztok! Megtudnátok mondani hogy a gyári etz hátsó telóba milyen olaj kell (5w-10w-15w) és mennyi? köszönöm...

Nem szeretnék nagyon hülyeséget mondani, de szerintem minimum, hidraulika, vagy inkább teleszkóp, esetleg automata , talán még a fék olaj is inkább elmegy mint a sima motorolaj. Majd jönnek a guruk és adnak pontos infót.:-)))))

Komment

Hallo
      Fék olajat NE.
      Az MZ hazájában 2t és hydraulika 1/1-es keverékét is hasznélják

Komment

Mondtam én hogy mindjárt jön a tuti.:-)))))
        Csak érdekesség képen, a fékolaj (ha minden kötél szakad) mért nem jó????
        Vagy pl. a sima hydraulika az magában sem dívik, túl sűrű???

Komment

Szervusztok!

Fékolajat azért nem célszerű lengéscsillapítókba használni,mert a fékolaj nedvszívó,-tehát képes elvizesedni.A fentiek miatt is ajánlják,a fékrendszerekben az olajcserét időnként,a terminust nem tudom pontosan,de a szervizkönyvek biztos írják.

Üdvözlettel:Che
          St.Z.350 és joker kedvelte ezt.

Komment

Ez rendben is van. Nedvszívó, na de a telóban nem igen fog a forráspont körüli hőmérsékleten dolgozni.:-)))
            A szervizek meg elmennek oda ahova én gondolom. Ne időponthoz , hanem éppen ehhez a forrás ponthoz kössék. Egyszerűen meglehet mérni, és ha már nem jó akkor cseréljék, de különben ,minek?? Ja hogy a bevétel.

Komment

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Vagy pl. a sima hydraulika az magában sem dívik, túl sűrű???
              Túl híg. Ha tudod biztosítani, hogy minden gumitömítésed/szimeringed jó legyen, és semmi nem kopott a lengéscsillapítóban, akkor csak a hidraulika magában is jó lehet. De a híg hidraulikaolaj hamar megtalálja a tömítetlenségeket.
              Che és supermax kedvelte ezt.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Fékfolyadéknál a csere nemcsak a forráspont miatt kell, hanem mert a "magába zárt" víz korrodálhatja az alkatrészeket, ezért talán nem a legjobb választás.
                Amúgy van miből válogatni, persze csak akkor ha jók a tömítések és a lengéscsillapító is ép belül (egyetértve Wsievers hozzászólásával), hogy pontosan mennyi és milyen azt itt biztosan van aki csípőből megmondja.
                Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2012 nov. 03, 22:04.
                St.Z.350, joker és Che kedvelte ezt.

Komment

supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Fékfolyadéknál
                  Igen! Folyadék...nem olaj, ha annyira a rokonságát nézzük, az alkoholokkal rokon inkább.
                  Intrepid kedvelte ezt.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ez rendben is van. Nedvszívó, na de a telóban nem igen fog a forráspont körüli hőmérsékleten dolgozni.:-)))
                    A szervizek meg elmennek oda ahova én gondolom. Ne időponthoz , hanem éppen ehhez a forrás ponthoz kössék. Egyszerűen meglehet mérni, és ha már nem jó akkor cseréljék, de különben ,minek?? Ja hogy a bevétel.
                    Bocs hogy ellent mondok----- de saját magam tapasztalatából mondom ----közl. gépsz. szki. ,autószer.szakm. vizsg. sok sok év szerelés számolatlan -minden müszaki vizsgára lecserélt fékmunkahengerek garmadája után --csak néhány éve tudtam meg hogy van egy "MÁSIK VILÁG" is. AMERIKA , ahol már 40' évektől használnak örök életü szilikon alapu fékolajat . Soha többé nincs berohadt , rozsdás munkahenger !
                    Szóval az "itteni" fékolaj a vizmegkötő tulajdonsága miatt egy "semmire " való dolog .
                    Még mielött példálózni kezdenétek ---a mai munkahengerek anyaga jobb --ezért tűnhet úgy hogy változott helyzet.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 nov. 04, 15:25.
                    apacsavo, St.Z.350 és kedvelte ezt.

Komment

Egyszerűen meglehet mérni, és ha már nem jó akkor cseréljék, de különben ,minek?? Ja hogy a bevétel.
                      Kedves TUZI!

Nem a szervizek írják elő a fékfolyadék csere intervallumot, hanem a gyártómű (gyár)! És, hogy miért? Elmondom!
                      A fejlesztések során ez a biztonságosan teljesíthető intervallum, ameddig a fékolaj biztosan fékolaj (fékfolyadék) marad!

Uraim!

Mielőtt mindenki csípőből tüzel a lengéscsillapítóba töltendő folyadékokat tekintve, tisztáznunk kell bizonyos dolgokat!
                      Így a legfontosabb az összes felsorolt fluidum tekintetében az igénybevétel.

Gondoljuk csak végig mi az igénybevétele a hidraulika és a fékfolyadéknak! Nos? Természetesen a nyomás! És a lengéscsillapító olajnak? igen nyomás, de ennél sokkal fontosabb a nyírás!
                      Mit jelent a nyírás? A kirugózáskor fellépő "átszívás" az apró szelepfuratokon. Ha az olaj nem megfelelő ekkor "szakad el" a folyadék (fluidum), ilyenkor szív levegőt és habzik! Ez a jelenség igen károsan befolyásolja a lengéscsillapító hatásfokát!

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Gondoljuk csak végig mi az igénybevétele a hidraulika és a fékfolyadéknak! Nos? Természetesen a nyomás! És a lengéscsillapító olajnak? igen nyomás, de ennél sokkal fontosabb a nyírás!
                        Mit jelent a nyírás? A kirugózáskor fellépő „átszívás” az apró szelepfuratokon. Ha az olaj nem megfelelő ekkor „szakad el” a folyadék (fluidum), ilyenkor szív levegőt és habzik! Ez a jelenség igen károsan befolyásolja a lengéscsillapító hatásfokát!
                        Nagyon örülök ennek amit leírtál ! mert már megint nem én voltam az aki....

Igy már ki merem mondani hogy a telóba---- ollan oil köll amillen köll .Sokat szoktunk ezen a haverokkal is vitatkozni , de a vége mindig az hogy -rendes olaj és teló megjavítása , vagy ha keményíteni kell akkor furat (rés ) szükítés , ha meg lágyítani kell akkor nagyobbítás.

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Nem a szervizek írják elő a fékfolyadék csere intervallumot, hanem a gyártómű (gyár)! És, hogy miért? Elmondom!
                          A fejlesztések során ez a biztonságosan teljesíthető intervallum, ameddig a fékolaj biztosan fékolaj (fékfolyadék) marad!
                          Bocsánat , én csak azt mondtam , ne egy időt adjanak meg, hanem egy minőséget amit teljesítenie kel egy fékolajnak. A fékolaj leglényegesebb tulajdonsága (szerintem) a forráspontja, amit nagyban befolyásol a víz felvétele. Vagyis én azt mondom, ha már mód van rá, nézzék meg a víz tartalmát (forr. pontját) és cseréljék ha kel. Na de csak azért mert X éves? Nem vagyok egy elvakult környezetvédő, de mért dobjunk ki valamit ha az még jó. Sőt nem szeretem ha bármit piszkálnak az autón/motorom addig míg nem feltétlenül szükséges. Ezért is oldom meg amit lehet sk. ,ennél jobban sehol sem figyelnek a gépre, és főleg olcsóbban sem.:-)))

Más.
                          Én nem azt mondtam , hogy feltétlen fékolaj kel a telóba. Csak mint végszükség, ha jól emlékszem a sorvégén is említettem.

Komment

TUZI! Senki nem bánt! Én biztosan nem!

A fékfolyadékkal kapcsolatban, gondolj bele mi lenne ha a gyár nem írná elő a kötelező cserét?! Mindenki megfeledkezne róla!
                            Mert a rengeteg női sofőr - és sok úr sem - úgy megy a szervizbe, hogy:

kérek egy légszűrő, olajszűrő, pollenszűrő, gyertya, esetleg fékbetét cserét, na persze kopottság függvényében! Ja és a motor diagnosztikát meg persze az ajtózsanér zsírozást, ablaktörlőlapát/gumi cserét, ne felejtsék el!

Vannak rajtunk kívül is emberek, akik értenek a gyógyításhoz, a tanításhoz, stb.....
                            Ők azt mondják: két éve voltam önöknél, most 90.000 van benne, kérek egy szervizt!

Nekik, mivel nem ez a szakmájuk, az a fontos, hogy a gépkocsijuk üzembiztos legyen. Ő nem akar egy hét múlva visszajönni mert a fék nyúlik! És a szerviz nem fog felelősséget vállalni a fékért, ha az ügyfél nem cseréltette ki a fékfolyadékot a gyári előírás szerint.
                            Sajnos az esetek nagy részében lenyúlásra gondolnak a műszaki vénával rendelkező autósok! Pedig csupán üzembiztonságról van szó!

Hidd el korábban én sem foglalkoztam vele, míg magam szervizeltem a saját autómat, de mára megtanultam a lényeget. Külön kell választani a javítást a karbantartástól. A fékfolyadék csere az karbantartás, a II. fokozat szinkrongyűrű cseréje az javítás!

Komment

A letöltések között van etz szerelési könyv abba megtalálsz minden választ a kérdésedre. Egyébként csak lengéscsillapitó olaj jó bele. 10W-s 0.07l lengéscsillapitónként.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X