Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ TS 250/1 néhány kilóméter után leáll

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ezért szeretném én is ledes nappali fénnyel ellátni a sárkányt mert mikor ezeket a gépeket meg alkották ezen a földrajzi szélességen nem volt kötelező éjjel_nappal világítani. Csak autón elfogadott nem tudom motoron mit szólnak érte park lámpa mellett közlekedve?
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Ha nappali menetfényt használsz, akkor nem kell helyzetjelző. Se elől, se hátul. Lényeg, hogy szabványos menetfény legyen. Megfelelő jelölésekkel. Egy ügyes műszerész seperc alatt átalakítja 6V-ra a ledes lámpákat.
      sepy és taluga kedvelte ezt.

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ha nappali menetfényt használsz, akkor nem kell helyzetjelző. Se elől, se hátul.
        Azért ezzel vitatkoznék. Nem olvastam utána, de emlékeim szerint a tompított fénynek a helyzetjelzőkkel együtt kell világítania a KRESZ szerint. Lehet, hogy nem így van már, de az összes autó, motor így van bekötve, amivel eddig dolgom volt.

Komment

A tompított fény és a nappali menet fény nem ugyan az!!
          Az utóbbiról irt a gesszti az otthoni ujj kreszt nem ismerem de az EU irányelvekben benne van és az
          autóknál már alkalmazák
          Egyébként bármilyen lámpát felszerelhetsz ha bevizsgált és az európai E jelzést viseli valamint az érvényes előírásoknak megfelel. /szélességi, magassági,távolságok/
          Üdv.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            emlékeim szerint a tompított fénynek a helyzetjelzőkkel együtt kell világítania a KRESZ szerint
            Akkor egy Pannónia sem felel meg a Kresz előírásnak?

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha nappali menetfényt használsz, akkor nem kell helyzetjelző. Se elől, se hátul. Lényeg, hogy szabványos menetfény legyen.
              Na ezt szeretem ebben a fórumban. De tényleg. Most megint tanultam valamit teljesen véletlenül. Nekem ez a menetfény dolog teljesen új, én automatikusan a tompított fényszóróra gondoltam. Átolvasom újra a KRESZ-könyvet. Hiába no, változnak a szabályok.

Köszönöm a kiigazítást.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Szia!
                Köszönöm a tippeket!
                A feszültség szabályozó jó (egy mechanikus gyári, amit most vettem ki a dobozából 20 év őrizgetés után), lámpánál is van (6,5-6,7 , lámpa nálkül 7.5-nél szabályoz) töltés és miután leáll is bírja a fényszórót is. A trafó is gyári darabra lett cserélve (nem is melegszik, ami a szakadás jele lenne úgy tudom). A megszakító úgy 500-1000 km után már "masszív " huplit képez a pogácsákon. A biztosíték sarukat is megnéztem.
                A melegedő generátor zárlatot meg tudom valahogy mérni? Bár gondolom ha ez lenne a helyzet, nem csak alacsonyabb fordulaton menne el, amikor lassítok.
                Adjisten! Erősen szikrázó hamar beégő megszakító ,kondenzátor hibára utal. Én egyszer muszáj volt gyújtótekercs+kondi+megszakítót cseréljek. Rossz csatlakozás lehet valahol a vezetékekben ,gondolok a dinamőn lévőkre. Volt egyszer egy TS amelyiknek hosszú hetek szerelése után vettük észre hogy az állórészen lévő szigetelőlapon(az a barna amire rá vannak nyitolva az érintkezők) egyik nyitolás fel volt lazulva, ugyanezt produkálta hogy néha ment de néha űgy állt meg mintha megütték volna!Sokáig nem találtuk meg csak mikor már annyira kilazult hogy elégette maga kürül a textolitot. A nyitolás mellett megszenesedett.
                sepy, taluga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

SZia Bige!

Köszönjük, hogy csatlakozol a társaságunkhoz. Szerintem Taluga - ha ráér - nem csak hálaimába foglalja neved, hogy erre kerültél, hanem lehet, hogy meg is festi. Képes rá, nézd meg a profilját, Bár személyesen nem találkoztunk még, de jó képű festő. Nekem legalábbis tetszenek a képei. (Önarckép nincs köztük remélem )

Neved alapján hölgynek sejtelek, de székely atyafiaknál előfordulhat más jelentés is. Ne vedd rossz néven ezt a megjegyzést tőlem. Apai nagyapám nekem is székely volt.

Mindenképpen jó, hogy csatlakozol hozzánk. Olvass és szólj hozzá bátran. Isten hozott!

Üdvözlettel: CZsolti
                  sepy és taluga kedvelte ezt.

Komment

Szia Bige!
                    Köszönöm a tippeket!
                    Én már megoldottam a problémát: egy komplett átvezetékezéssel szűnt meg, de az a jó, ha egyre csak bővül az információ halmaz!
                    Üdv itt a fórumon, tényleg jó, hogy csatlakoztál!

Kedves Zsolti!
                    Már megint túlmagasztalsz
                    Köszönöm!
                    sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

SZia Bige!

Köszönjük, hogy csatlakozol a társaságunkhoz. Szerintem Taluga - ha ráér - nem csak hálaimába foglalja neved, hogy erre kerültél, hanem lehet, hogy meg is festi. Képes rá, nézd meg a profilját, Bár személyesen nem találkoztunk még, de jó képű festő. Nekem legalábbis tetszenek a képei. (Önarckép nincs köztük remélem )

Neved alapján hölgynek sejtelek, de székely atyafiaknál előfordulhat más jelentés is. Ne vedd rossz néven ezt a megjegyzést tőlem. Apai nagyapám nekem is székely volt.

Mindenképpen jó, hogy csatlakozol hozzánk. Olvass és szólj hozzá bátran. Isten hozott!

Üdvözlettel: CZsolti
                      CZsolti,köszönöm a fogadtatást, igazán jól sejted'' férfiúi'' nemű vagyok. Valamikor néhány évtizede mikor ezt a nevet rám akasztották a jóbarátok, sejtettük hogy hol van Magyarország , de hogy a fejérnépet bigének hivják vagy fogják hívni 40 év múlva...no azt már nem! Ha akkor tudjuk a fene tudja most minek hívnának?! Ez becses becenév nem pedig gyűjtőnév. Ami pedig a felmenőidet illeti légy büszke rá, szerintem minden rendes magyar embernek kell legyen székely őse! Háá neeem? De!
                      Tisztelettel Bige!

Kedves Taluga örvendek hogy túl vagy már a problémán, és az átvezetékelés nem árt mondjuk olyan 40-50 évente! Gondolj bele, régebben beszereztem egy Mz ES 175 -öst (egy fél havi cigipénz árából) 1961-ben szotyogott le a szalagról Zschopau-ban a drága, a vezetékeken úgy törött a szigetelés mind a zsenge zölbab!Hogy mennyire kellett szétszedni?? Hááát csak az összes oldható kötést, a hegesztéseket nem bántottam. Az átvezetékelés az egy szép szellemi munka.
                      Údv Bige
                      sepy, és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Bige eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Az átvezetékelés az egy szép szellemi munka
                        Mit is mondjak... Ez igen finom, ámde találó megfogalmazás volt!

Egyébként a Trophy (ES) esetében a bowdenek elvezetése is jó kihívás! Hogy az épp megfelelő hosszúságú huzalokat úgy, és ott vezesd el, hogy ne sérüljenek, és még a kormány is forduljon. Hiába, a nem mindennapi kinézetért, gyönyörű csőlámpáért áldozatokat kell hozni
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 nov. 05, 08:30.

Komment

Háá neeem? De!
                          Erről Besenyő Pista bácsi jut eszembe:

-Annyiszor van igazam, ahányszor csak akarom. Nem igaz? De! Egy...

hogy a fejérnépet bigének hivják
                          Erre is van magyarázat: a bibe és a csiga-biga szó második tagjának összeolvadásából keletkezhetett. Bibéje nem csak a virágnak van, és ha csigavonalban mozgatod akkor még hasonlítanak is egymásra. A hasonlatosságot bővebben nem fejteném ki, így is elég sikamlós szöveg lett.

(Azt röhögném, ha tényleg ez lenne a magyarázat. )

Komment

Soha nem tudhatod...
                            Pl a rovar szavunk miből lett: rovátkolt barom

Komment

Azt röhögném, ha tényleg ez lenne a magyarázat.
                              Nekem hihető!

nem árt mondjuk olyan 40-50 évente!
                              Akkor ezt elkapkodtam... az enyém 81-es

Még egyszer üdv a fórumon! Jó, hogy ide keveredtél! Nagyon tetszik a stílusod!

Az átvezetékelés az egy szép szellemi munka.
                              Ez tényleg szép megfogalmazás! Az én szellemem is megerőltette...bár már kezdek a gyógyszerekről lejönni...

Komment

Dongós ez mélyen jó,hogy nem látszik,hányan lennénk csíkosak??!.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X