szinálnék
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Olajszivárgás az ETZ-n.
Collapse
X
-
A rögzítő hegesztést mikor még beállítás történik az nálunk is heftelés a kevésbé szakszerű az kókányolás. / ez az alföld/ Bocs de jót nevettem az előző hozzász.. -kommentjén.Nem fáj a fogam fiúk csak bizonyára előjöttek a nemesi felmenőim kiejtéseik hiszen egész vármegyénk volt Annó, most pedig virág cserépben a birtok.Nem én kártyáztam el!
- 3 likes
Komment
-
Akkor mi a helyes szó a „drótozzuk meg oszt jónapot” tipusú, nem túl szakszerű javításokra? Gányolás?
Volt egy kollégám, aki afféle termelésirányító volt a cégünknél. Szeretett szervezkedni, és ami a legfontosabb, a selejtre sikeredett alkatrészeket előszeretettel "mentette meg", akár a csereszabatosság kockáztatásával is. Egyszer valami alkatrészvásárlás ügyben keresték. Bejött egy igazi gazdatermetű ember és így szólt: "Kókányi urat keresem!"
Nem tudom, hogy ismerte-e korábbról, de telibetrafált.
- 6 likes
Komment
-
A váltó forgódobjának a tengelyvége van abban a furatban. valaki már utólag megütötte befelé. A forgódobtengely végében talán van központfurat, így a szivárgó lemezfedelet megfúrva mögé tudnál nyúlni és ki lehetne szedni a zárólemezt, majd egy megfelelő darabbal megjavíthatnád a hibás alkatrészt. Már elhangzott az vegyszeres javítás, én ist ezt javasolnám. Motor oldalra dönt ne legyen olaj utánpótlás, nitrohigítós zsírtalanítás és a fémfelület előmelegítése után Loctite 243-al körbekenném ( kék színű ) . 50 C fokon 1 óra kötési idő elég neki.
http://hifi.pcbonto.hu/portal/static...5312_orig0.jpghttp://hifi.pcbonto.hu/portal/static...5312_orig0.jpg
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm az ötleteket sikerült megszüntetnem a szivárgást! Most viszont lenne egy olyan problémám,hogy az olajbetöltő nyílás záródugójánál nyomja ki az olajat olyan szinten,hogy összekente a hátsókereket és a kpuffogót is a menetszélnek köszönhetően! Amint megállok vele egyből megcsap az olajszag.Pedig nem volt túltöltve a blokk sem olajjal(7,5-8 dl-t töltök bele mindig,a gyári könyv meg 9 dl-t ír).Már engetem le belőle kb.1,5-2 dl-t és kipróbáltam akkor is nyomja ki az olajat.Miért csinálja?El tömődhetett olajfurat(-ok) miatt vagy mitől?
- 1 like
Komment
-
De ha a szimmering adta meg magát nem kéne ennie az olajat?Jártam már így akkor érezni lehetett,hogy enni kezdte az olajat mert megváltozott a kipufogógáz szaga meg elkezdett gyengülni a motor,de most semmi ilyen nincs csak kinyomja a beöntő dugónál az olajat.Tavaly nyáron raktam össze új szimmeringek,csapágyak tömítések és megkapta az elő fúrását a henger.Azóta mentem kb. 6000 km-ert csak nem hányt be ilyen hamar az a nyavalya!
- 1 like
Komment
Komment