Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ TS dobfék

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Van jó ismerős, aki felpolírozta volna a ráfot, de nekem nem az a szép, hogy csillog, hanem hogy jó fék, új csapágyak, új gumi lesz rajta. Mellesleg gyárilag is ilyen, matt volt.

Hasonló okból nem is "ótéztatom" a mocit, pedig utolsó csavarig, alátétig megvan minden, ami eredetileg rajta volt gyárilag. Szépen fóliazacsiban elrakva az utókornak. Még az eredeti kábelköteg is el van rakva. Egy vitrintöltelékkel nem biztos, hogy be merném vállalni azokat a zergeszaporító utakat, amit tervezek a nyárra. :-)
    taluga, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ezek szerint nem jól tudom?
      Egyszerüencsak nem láttál olyant . Ez a homokolás tudod amúgy is csípi a szemem --mikor kinyilatkoznak . Ahova én járok ott tudnak olyant ami már majdnem polír . Aztán az is kabinban , levegővel , anyaggal történik .

Ha nem felejtem el , vagy szól valaki elötte , akkor leviszek egy MZ oldaldeklit ami ott van kitéve mintának --na arra a látványra bedobtok egy sört
      Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 ápr. 08, 14:57.
      sepy, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Igen. Alkatrészek tisztításához elég jó. Régi porraloltókból szépen össze lehet gyűjteni.
        A Spektrumon láttam, hogy Ámerikában az alu felületet dióhéj darálékkal szórják. Sajnos az eredményt nem mutatták, ki kéne próbálni.
        sepy, taluga és Che kedvelte ezt.

Komment

sziasztok

alternatív szemcseszóró anyagok közül én kipróbáltam Al elemeken kukorica csutka daráját, az olajsaras rágyógyult szennyeződéseket elég jól eltünteti, de a tiszta/tisztított felülettel nem csinál egyáltalán semmit, szerintem nem érdemes vele foglalkozni

egyébként elsősorban fa öregítésére használja az ember, arra szuper
          taluga kedvelte ezt.

Komment

Hát lehet itt vitatkozni, hogy ki mivel mit, de igazából annyi változó van a dologban, hogy akármilyen felületminőséget is ki lehet hozni a dologból. Függ attól, hogy milyen anyaggal szórják, hogy mekkora a szemcseméret, mekkora nyomással, milyen szögben. Na és persze az sem mindegy hogy mit. Máshogy kell a sima vasat, máshogy az acélt, de ha maradunk az alunál abból sem mindegy, hogy mivel mennyire van ötvözve, esett-e át valamiféle hőkezelésen, esetleg valami felületkeményítő eljáráson. Pl most, hogy csináltam az mz kerekét teljesen máshogy viselkedett a felni, a fékdob, a porvédő és a fékfedél is. Igaz nem homokszórtam hanem csiszoltam, de mivel kézzel csináltam így érezhető volt a különbség.

Viszont amcsiban meg acélgolyóval szórják a tankokat felújításnál.

(14:30 körül kezdődik a szórós rész)
            sepy, taluga és kedvelte ezt.

Komment

Fém szemcsével mi is szórunk a cégnél. Gömbölyűvel, és törettel is. Igaz nem ilyen nagy a kabin, hogy egy harckocsi beleférjen, de egy teherautó alváz azért belefér.

2 mm-nél vékonyabb lemezből simán lapulevelet csinál, ha kicsit ráfeledkezik a kolléga. 1 mm-es lemezen úgy megy át, mintha söréttel átlőtték volna. Másfél collos csövön megy bele 8-10 bar nyomáson a táplevegő. Egy 50 kw-os csigakompresszor megy alapból, és néha besegít neki még egy 30 kw-os is, ha valamit bekapcsolunk a szemcseszóró mellett. 3 köbös puffer tartály van közvetlenöl a kabin mellett, hogy mérsékeljük az ingadozást, de sokszor még ez is kevés. 2 db. 30 köbös fő levegőtartály a bázis. Ha minden tartály fel van tolva maxra levegővel, akkor kb. 1 perc szórásra elég utánpótlás nélkül. Finom kis szerkezet. :-)

A szóró pisztoly (inkább ágyú) a nagyobb fajta tűzoltófecskendőkre hasonlít. Kb. annyira meg is kell fogni, hogy hanyatt ne lökje a kollégát. 8 órás műszakot úgy tudunk csinálni, hogy 2 ember felváltva dolgozik. Amíg az egyik fúj, addig a másik kint piheg az árnyékban.

Komment

A Spektrumon láttam, hogy Ámerikában az alu felületet dióhéj darálékkal szórják. Sajnos az eredményt nem mutatták, ki kéne próbálni.
                Valószínűleg egy honfitársunk vitte ki ezt az ötletet Amerikába. A '80-as években a Túrkevei AFIT telephelyén üzemszerűen folyt az IFA-motorok felújítása. Ott - tudomásom szerint - barackmag granulátumot, vagy darálékot használtak a a motorblokk és a hengerfejek szórására. Ez a retket levitte, de a tömítőfelületeket nem verte össze.

Amerikában nyilván több a dió, mint a barack.

(Dióhéjban ennyi. )

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ........még szerencse

Komment

Alakulgat. Már 1 mm-en belül vagyunk. :-)

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Valószínűleg egy honfitársunk vitte ki ezt az ötletet Amerikába. A '80-as években a Túrkevei AFIT telephelyén üzemszerűen folyt az IFA-motorok felújítása. Ott - tudomásom szerint - barackmag granulátumot, vagy darálékot használtak a a motorblokk és a hengerfejek szórására. Ez a retket levitte, de a tömítőfelületeket nem verte össze.

(Dióhéjban ennyi. )

Egy Barack - ról biztosan tudunk !

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Egy Barack - ról biztosan tudunk
                        Egyről én is tudok. De "sajnos" fogyogat.

Komment

De ugye te nem az Obama-ra gondoltál ....

Komment

Én is erre tippeltem először de Ő a nagybarack!És úgy emlegetik az Elnök Úr.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ő a nagybarack!És úgy emlegetik az Elnök Úr.

.....és a gazdája a barackfa

Komment

Összeraktam. Beállítva még nincs, csak "előszerelve".

Csini, nem? -)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X