Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorkuli, Duna oldalkocsi, Pille

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdv Nagyfékdobos!
    Nemrég kezdtem egy íves sárvédős, belső sárvédő felfogatásu oldalkocsi felújításához. Néhány kérdésem lenne ezzel kapcsoltatban: Milyen vastag volt eredetileg a szélvédő plexi? Ha esetlegesen tudnál a magassági méretben is segíteni azt külön köszönném. Csak egy eredeti alsó összekötőt tudtam kölcsönkérni, ebből kéne a kárpitosnak alkotni. Hiányzik az eredeti tengelyvég díszanya. Amit vettem kétágú nem jó hozzá. Hányféle tengely illetve dízsanya létezik?

Komment

Szia!

Holnap lemérem neked a plexit, vagy ha erre jársz adok mintát. Belső felfogatású az sárvédő, tehát 63-64-ből származik. Szerinted miért nem jó rá a kétágú tengelyvég anya? Arra bizony az való. Az egyágút 59 körül beszüntették.

Komment

Szia!

Köszönöm a gyors választ. A plexinek csak a vastagsága lenne sürgős, hogy meg tudjam rendelni. Pontosítva nem plexit akarok venni, hanem UV álló tömör polikarbonát lemezt ajánlottak. A legkisebb rendelhető méret kb. 1 nm az kiadja vastagon.
        A felajánlott lehetőséggel élni fogok. Előtte telefonon foglak keresni időpont egyeztetés miatt.
        A kerék díszanyával az a gondom, hogy az oldalkocsi tengely végén lévő menet M 22x1,25, a hozzá vásárolt tengelyvég anya menete M18 -as. Az oldalkocsi tengelyén D= 20 mmm, volt egy a pannónia első kerekén lévő porvédőhöz hasonló porvédő ami takarta a fékdob " lánckerék felőli" kivágását és nekiütközik a az M22X 1,25 menetnek, ami négy egész menet. Ezután van még egy lelapolt rész, amivel szétszerelésnél ellent lehet tartani és kész....Az egész eredetinek tűnik nem mókeroltnak.
        Ha a kerékvég diszanya ehhez a típushoz illik, akkkor vszleg. a tengely nem idevaló és kell csináltatnom minta alapján egy új tengelyt.

Komment

soveny, OdinHEM és újrakezdő kedvelte ezt.

Komment

Tisztul a kép! Jó állapotú /szép/ eredeti szárnyasanyát nem volt egyszerű venni.
            Jó esztergályost ismerek, ezt a gondot azt hiszem kipipálhatom. A plexivel kapcsolatos megjegyzésedet nem teljesen értem. Mi a használhatósági tapasztalat a börzéken szettben kapható plexivel kapcsolatban? Annyit ér mint a szürke bowden....?

Komment

soveny kedvelte ezt.

Komment

Szerintem (újrakezdő) 1 négyzetméterre -nm gondolt hogy nagyságra az bőven kiadja.Csak nemtudja mijen vastagot vegyen, ebbe nemtudok én segíteni nincs oldalkocsim....sem)
                kedvelte ezt.

Komment

Én is annak vettem a rövidítés megfejtése: négyzetméter
                  Bocs!
                  De ha valaki az alapkérdésre kapásból tudná a választ annak örülnék igazán. A kérdés az volt. Milyen vastag volt az eredeti Duna oldalkocsi plexije. De támpont lehet más típusé is.
                  kedvelte ezt.

Komment

soveny kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      még ha nem is lehet felső indexet kicsiholni, azért eléggé 'ráutaló'.
                      m2!

(Valóban, csak a részletes szerkesztőben van, de azér' lehet!)
                      kedvelte ezt.

Komment

Attached Files
                        soveny kedvelte ezt.

Komment

Click image for larger version

Name:	2011 nov 023.jpg
Views:	1
Size:	196.1 KB
ID:	129634Apae ez az ominózus vonórészMár képem vanróla

Komment

A szövegkörnyezetben nekem így egyértelműnek tünt. A kritikát elfogadom mentségemre szolgáljon hogy én magamat is csak 1.0-ás usernek tartom.
                            soveny kedvelte ezt.

Komment

smuk73 kedvelte ezt.

Komment

Én sem tudtam hogy rajta van csakmikor másnap küldött róla képet az ismerősöm aki elment érte.Megörültem neki.Lassan lessz mégegy kulim csak az ország másik felébenDemajd egyszer hazaér.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X