Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motorkuli, Duna oldalkocsi, Pille

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezt mégis hogyan sikerült kivitelezni? Tudtommal motorkerékpárral csak 1 kerekű utánfutó húzható! O.O
    Ennek az általam való felvetéséért nem olyan régen az okmányirodások Jihadot hirdettek...így hát gyorsan eltüntem, mert elég csúnyán néztek rám.
    Vagy a "szeretett" hivatalom ennyire tájékozatlan?
    Na ez az, ami kicsit kikészít itthon. Mindjárt rávilágítok.

A fent hivatkozott oldalon olvasható a jogszabály ide vonatkozó része: "(5) Oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel pótkocsi nem vontatható. Oldalkocsi nélküli motorkerékpárral egy - legfeljebb 80 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegu - egykereku pótkocsi, gépkocsival egy pótkocsi, nyerges vontatóval egy félpótkocsi, vontatóval és mezogazdasági vontatóval legfeljebb két pótkocsi, lassú jármuvel egy pótkocsi vontatható. Az NKH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága - az ehhez szükséges muszaki és üzemeltetési feltételek meghatározásával - tehergépkocsival második pótkocsi vontatását engedélyezheti.".

Valamint a bemutatkozásnál az alábbi: "Jó egy év huzavona után a Nemzeti Közlekedési Hatósággal és a Közlekedési Minisztériummal sikerült megegyezni, hogy legyárthatunk kétkerekű, 80 kg-t meghaladó összsúlyú utánfutót.
    Sikerült azt is kibulizni, hogy a motorkerékpárok az általam felszerelt vontatószerkezettel, és vonógömbbel a saját súlyuk 50%-t meg nem haladó összsúlyú utánfutót húzhatják."

Ez kb. a következőt jelenti. Van egy jogszabály, de mi a Hatósággal közösen kicselezzük. Egy év huzavona, ki tudja mi, aztán ki van bulizva.

És itt nem arról van szó, hogy az adott jogszabály jó-e vagy sem, vagy, hogy más EU tagállamban engedik-e a kétnyomon futó motorkerékpár utánfutót vagy sem. Nem. Itt arról van szó, hogy mégis milyen alapon várják el az állampolgártól a jogkövető magatartást, ha a Hatóság sem tartja be? Mert én nem látom a paragrafus végén, hogy a Hatóság a fenti rendelkezések alól egyedi elbírálás alapján felmentést adhat.
    Uram-bátyám módszer. Feudalista viszonyok. Sajnos itt tartunk 2012-ben”¦
    soveny, és 4 további látogató kedvelte ezt.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ez kb. a következőt jelenti. Van egy jogszabály, de mi a Hatósággal közösen kicselezzük. Egy év huzavona, ki tudja mi, aztán ki van bulizva.
      Ajjaj, mibe nyúltunk megint..........és ezek "csak a kis" esetek!
      Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 jan. 10, 14:49.
      Che kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

T. UK.
        Azt megkérdezhetem hogy az utánfutó JELLEGE -MÉRETE is meghatározásra került -vagy csak a kg és annyi....
        Mert ugyebár vegyünk egy ügyesen elkészített kb 1.5m x 2m -valósan megfelelö súlyu aranyos lakókocsit.......?
        Persze csak a beszélgetés kedvéért....

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          T. UK.
          Azt megkérdezhetem hogy az utánfutó JELLEGE -MÉRETE is meghatározásra került -vagy csak a kg és annyi....
          Mert ugyebár vegyünk egy ügyesen elkészített kb 1.5m x 2m -valósan megfelelö súlyu aranyos lakókocsit.......?
          Persze csak a beszélgetés kedvéért....
          Hát az természetesen attól függ, hogy mit sikerül kibulizni...

Csak a beszélgetés kedvéért: "5.§ (1) Motorkerékpár pótkocsijának a szélessége az 1,00 métert, (...) nem haladhatja meg".

A hosszra nincs külön specifikus rendelkezés, de nyilván a fordulókörnek akkorának kell lenni, hogy a járműszerelvény a sávon belül tudjon maradni, kanyarban is.
          joker és wsievers kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Az az igazság hogy láttam ilyeneket egy Goldwig találkozón Svédországban--bizar,de nagyon jópofa dolog....

Komment

Segítséget kérnék a hozzáértőktől. A kuli vonószerkezetén van agy kis furat a rögzítő csavar heje mellett. A rögzítő csavar alján is van. Ide kelllene egy stift gyárilag hogy neforduljon a csavar? Ha igen akkor az mejikben van és hogyvan rögzítve?

Click image for larger version

Name:	kep0221.jpg
Views:	1
Size:	186.7 KB
ID:	130648 Click image for larger version

Name:	kep0220.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	130649

Előre is köszönet.

Komment

soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítséged valami ijesmit sejtettem.Csak nincs a környékemen másik hogy megtudnám nézni.Megosztanék egy képet mejet az ünnepek alatt a semittevés és két mákoskalács rágcsálása közben találtam.És hirtelen felindulásból megis vettem.Click image for larger version

Name:	pannonia-60-63-as-alkatreszek-egyeb-telepules.jpg
Size:	46.2 KB
ID:	129606
                  korompaiistvan és kedvelte ezt.

Komment

Komment

Azt azért nem.De enyi pénzért nemhagyhattam ott rohadni tovább.Igaz hogy megvettem demég majd egy ország választ el tőle.

Ja csak a kuli vázat vettem meg.A többit nem ha valakit érdekel megvan az ember tel.száma címe.
                      kedvelte ezt.

Komment

Attached Files
                        soveny, TZ és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a képeket.Akkor megvan a következő teendőm

Komment

smuk73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Köszönöm a segítséged valami ijesmit sejtettem.Csak nincs a környékemen másik hogy megtudnám nézni.Megosztanék egy képet mejet az ünnepek alatt a semittevés és két mákoskalács rágcsálása közben találtam.És hirtelen felindulásból megis vettem.[ATTACH=CONFIG]4222[/ATTACH]
                            Ha az egyik műanyag első sárvédővel már nem akarsz bíbelődni, én szívesen segítek ! Az enyém el van tőrve

Komment

A további félreértések végett:Ez a kép a hirdetés volt.Én ebből vettem meg a kulivázat.Az összes többi holmi ottvan az embernél.Tehát sajnos nemtudok én segíteni sárvédő ügyben csak a telefon számát tudom megadni ha érdekel.Érdemes felhívni mert nagyon olcsón adta nekem a kulit.Nagyeséjekkel a többit sem adja drágán.Közben felhívtam az embert az ő engedéjével kiírom a telefonszámát:06204778044 Kovács Zoltán :ha valakit érdekel hívhító nyugodtan

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 jan. 12, 12:24. Oka: átvittem a folytatást az odavágó témába
                                smuk73 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X