Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Miért lazul meg a gyertyám?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Időközben már egyre hanyatlott a hengerfej állapota. Gyertya kitekerése után a gyertya menetében beülve volt a fej menetéből. Ez már közlekedésre így nem viszem ki.
    Közben szereztem egy fejet is. Kicsit piszkos, de menete korrektnek néz ki. Hiányozni nem hiányzik belőle. Talán egy helyen 1mm-nyi. Gyertya kézzel betekerhető nem akad. Betekerés közben ha mozgatom van a kicsi lötyögése. Ha a gyertya tejét nézem tán 1mm-t kottyan oldal irányban. Leérve és kézzel húzva fix-en ül.

Ezek használt létére megfelelő kondíciók?
    Ha igen akkor cserélem. Ha nem kapja a spirált.

Komment

Mai napon donor hengerfejem felszerelésére szántam magam. Minden ment szépen a maga sorrendjében.
      Mikor a hengerfejt leszereltem akkor érdekes meglepő jelenség fogatott.
      Mégpedig ez amit a képen látni. Henger hibátlan dugó teteje is. Mikor még anno összeraktam rendben volt.
      Így most jelenleg úgymond de-lux lett és növelt teljesítménnyel került összerakva mivel épp nincs tartalék. Próba indításkor igaz gyújtás nem állítottam így azon volt, hogy lábam törje, de a berúgókar rugója közben kiakadt. Ennek orvosolása után gyújtás állítás és újra indítok.
      Click image for larger version

Name:	IMG_20120303_171151.jpg
Views:	1
Size:	185.9 KB
ID:	130903

Komment

Én is perselyeztettem a hengerfejemet, de abba nem kell hosszúmenetes gyertya a persely olyan hosszúra lett csinálva mint a gyertya menete a hengerfejen az eredeti menetnél mélyebbre lett marva,hogy a persely beljebb lehessen csavarni, így a gyertya pont jól áll a hengerfejben.

Komment

Már megérte elolvasnom ezt az írást,erről a helicoil technológiáról még nem is hallottam,de mint régi gömbölyítő szaki,meg kell védenem a perselyezést is.Mivel jópárat készítettem már, amik azóta is hibátlanul szolgálnak,elmondhatom hogy a célnak tökéletesen megfelelő módszer az is,csak ahogy ezt már fentebb írták jól kell megcsinálni. A javító persely belső felét bele kell peremezni a hehgerfejbe,így pl.a sárgaréz mint anyag szóba se jöhet,mivel rideg,törik ,reped. A réz (vörösréz) szintén nem jó,mert túl puha ,így néhány izmosabb meghúzás után ismét kiszakad a menet. Én erre a célra kl7d vasat szoktam használni,kellőképen lágy így jól peremezhető. Valamint a biztonság kedvéért még Loctite fémragasztóval is beragasztottam a perselyt. Fogalmam nincs vajon mennyiért csinálják ezt a helicoil javítást,de egy olcsó esztergályos szerintem 1-2 ezerért megperselyezi a rossz hengerfejet és az is lehet örök! Ami a hosszúmenetes gyertyát illeti,ez szerintem felesleges, én a perselyek vállát 1,5 mm-re készitettem ami azt jelenti,hogy a gyertya ennyivel rövidebben ér az égéstérbe. Eddig még nem tapasztaltam ennek semmilyen hátrányát.
          Utoljára szerkesztve a következő által: istvánka; 2012 dec. 26, 17:29.
          soveny és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Szégyelem magam,kedves ismeretlen kolegák!
            miért nyúl olyan gyertyamenetjavitáshoz aki nem tudja,hogyan kell vállas fúrót késziteni.Mig nem volt esztergám kézben tolómérővel köszörültem válat a fúróra.Először egyik oldalt félméretre,utána készre,kezdőként 1-óra és még jobban vág mint a mostani szuportköszörült.Lehet kapni javitóbetétet,vagy csinálni.egy rossz gyertyával becsavarom kis festékmaradékkal,3,2 furó érintőlegesen menetbe furva röviden M-4 menetfuró hatlapfelyü nem acélcsavar beleszakit.Maradék rádiuszos vésővel lesimitva,kicsiszol és örök élet. A hőtágulás miatt csak lágyvasból van a gyertyabetét.Kéziszerszámok,kőszörü és egy fúrógép,nem számit,hogy oldalgyertyás vagy középsős ugyanaz a müvelet.A gyertyák régi leírásában benne volt gyertyát csak uj tömitőalátéttel szerelünk be azt ütközésig betekerjük és utána a gyertyakulcsal1/4-et huzunk .(ha betartottuk volna nem kellett volna egy menetet sem javitani)
            Őrök élet+1 nap.
            Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2012 dec. 26, 18:07.
            KIKI 61, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X