Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia kis fékdobos kerékagy felújítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    [ATTACH=CONFIG]27994[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]27995[/ATTACH]

...na, ez se c3 volt. :-)

Atya úr isten !!!!
    Hát ezt hogy sikerült összehozni ????
    Láttam már egy két elképesztő dolgot , de ez ...... viszi a prímet , minden elismerésem !

Komment

Megvan a hiba oka, a hátsó kerék lógásának.
      Az agyak nem voltak a legjobb állapotban, ezért első körben két komponensű fémragasztóval raktam be a csapágyakat. Na ez az anyag megadta magát. Szóval perselyezés lesz sajnos. Meg c2 csapágyakat rakok bele.

Komment

Szóval perselyezés lesz
        Ne izéljél már!
        Fóti Gyula nekem azt írta mikor beakartam számíttatni a kerekeimet "egy ezresért bármikor veszek pannonia kereket"(a posta 1800Ft-lett volna darabonként.)

Szó szerint: börzén vagy Méh telepen biztosan tudsz használható kerékagyat venni,egy jó perselyezés árán.
        Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2015 jún. 06, 22:51.
        Lemezjáték kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

... hogy is van a mondás ?? -------az epokitt nem terült egyenletessen
          Fergusson, mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

Komment

mateapu:gondoltam egy új vételén. Gyulát megkérdem, hogy van-e neki "patent"állapotú.
            Csak akkor kereket újra kell fűzetnem. Ha nem lesz vészes az ára akkor lehet az új marad, mert perselyezést meg oldom magam.

joker: az a mondás nem volt hülyeség!)

Komment

Egy tanács:ha perselyezel vágj menetet az aluba és tekerd bele a betétet fúrd keresztül és vágj menetet,de ne teljesen és erőltess bele agy csavart és így biztosítsd,szabályozd fel örök élet!
              heeegany, Béla Rácz és Lemezjáték kedvelte ezt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Csapágy az agyban nem kogyog, nem lötyög.
                Ezzel kezdődött a 64-es hsz-ben... Jól megfuttattad a népet.
                madorka, demeter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Béla Rácz
                  Megvan a hiba oka, a hátsó kerék lógásának.
                  Az agyak nem voltak a legjobb állapotban, ezért első körben két komponensű fémragasztóval raktam be a csapágyakat. Na ez az anyag megadta magát. Szóval perselyezés lesz sajnos. Meg c2 csapágyakat rakok bele.
                  Jól értem, egy kiverődött csapágyfészkű agyat használva építettél kereket?

Lehet, hogy én túl óvatos vagyok, de nekem eszembe nem jutna ilyet felhasználni, hiszen némi utánajárásal lehet találni megfelelőt. Biztos, hogy nem játszanék csapágyragasztóval, mert nem tud olyan jó lenni, mint egy ép fészek...és a kerék az biztonsági kérdés.

Nekem nagyfékdobosom van, de ott nincsen annyi anyagvastagság, hogy perselyeztetni merném, de szerintem macerásabb, és drágább az egész, mint keresni egy jó dobot...és akkor még nem is beszéltünk arról, mi van, ha ez sem sikerül...
                  demeter és zahi kedvelte ezt.

Komment

Ugye két csapágy van benne. Nos én csak az egyiknek a porvédő lemezét vettem le(én hülye) és annak semmi baja nem volt. Viszont a másiknak amit nem néztem meg az volt a ludas.
                    Ezt benéztem rendesen.

Lemezjáték:
                    jól értedTartósnak tűnt ez a ragasztós dolog. kb. 110km-t kibírt

- - - Updated - - -

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Egy tanács:ha perselyezel vágj menetet az aluba és tekerd bele a betétet fúrd keresztül és vágj menetet,de ne teljesen és erőltess bele agy csavart és így biztosítsd,szabályozd fel örök élet!
                    Tehát az alu agyba menet végig és a perselyre is egy menet és úgy becsavarni?

Komment

Tehát az alu agyba menet végig és a perselyre is egy menet és úgy becsavarni?
                      És ezt még lebiztosítani "hernyócsavarral"és utána újramunkálni a kerékagyat!!!

Mikor megkérdik mennyiért készítek köszörűtengelyt azt szoktam mondani:nem készítek mert,tudok három óra alatt csapágyházat,szorítókat,szíjtárcsát,tengelyt anyát esztergálni,de szégyellném!
                      viszont ha két napig készíteném ki fizetné ki? Van ilyen:ők visszajönnek ha kell valami.

Csak arra akartam utalni szép kihívás,viszont nem költséghatékony munka!!
                      zahi és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Béla Rácz
                        Tartósnak tűnt ez a ragasztós dolog. kb. 110km-t kibírt
                        Béla!

Olyan szép az a motor, amiről egyszer képet raktál fel...szerintem ne kínlódj ezzel, keress egy jó kerékagyat!
                        (Természetesen biztosan meg lehet javítani az agyat, csak kérdés, hogy van-e értelme)
                        zahi kedvelte ezt.

Komment

Örülök , hogy meglett a probléma gyökere !

Komment

Várok Fóti Gyula válaszára, remélem van neki jó állapotú. Azt akkro újra az egész. A régit meg egyszer szabadidőmben megcsinálom
                            Köszönöm a segítségeteket és elnézést, hogy a figyelmetlenségem miatt feleslegesen túráztattam a népet!

Komment

Ma benézett melóhelyre a gumis, kicsit foglalkozott a vackaimmal

Click image for larger version

Name:	IMG_20160310_215843.jpg
Views:	1
Size:	193.6 KB
ID:	148356Click image for larger version

Name:	IMG_20160310_215850.jpg
Size:	178.0 KB
ID:	148357Click image for larger version

Name:	IMG_20160310_215903.jpg
Size:	180.1 KB
ID:	148358Click image for larger version

Name:	IMG_20160310_215913.jpg
Size:	185.1 KB
ID:	148359
                              Hosszú hétvégén remélem eljutok odáig hogy bekerüljenek a motoromba. Vagy legalább megnézzem hogy jók-e egyáltalán vagy elcsesztem a méretet.
                              Titus, Lemezjáték és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Hogyan készült? (A sütőszerszámot láttam, az anyag érdekel.)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X