Ha több lépésben mész rajta végig a durva papírtól szépen haladva a finom papírig és utána paszta + filc vagy rongykorong az eredmény meggyőző lesz.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia hátsó rugóstag
Collapse
X
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa több lépésben mész rajta végig a durva papírtól szépen haladva a finom papírig és utána paszta + filc vagy rongykorong az eredmény meggyőző lesz.Utoljára szerkesztve a következő által: Blackmumus; 2012 jún. 29, 22:31.és OdinHEM kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNagyon szépen dolgozik, csak ajánlani tudom.
Komment
-
Visszatérve az eredeti témára, a szentegyulában megnéztem a P10-20 rúgós tagot, és a rajzról arányosan azt látom, hogy a TLF 235 mm-es rúgójához képest az csak olyan 160-170 mm hosszú. Az az ötletem támadt, hogy a TLF-embe beépítek 1-1 P10-20 tipusú rúgót, és a hiányzó mennyiséget egy TLF-rúgó méretre vágásával oldom meg. Lehet hogy kell egy esztergált közdarab (tárcsa) a két rúgó közé, de így kívülről marad a TLF teleszkóp, méret ugyan az, csak belül egy "progresszív" rúgó fog dolgozni....
Komment
-
Üdv Mindenkinek! engedjétek meg, hogy beszámoljak egy érdekes eseményről! Végül is Fóti Gyulától sikerült P12-es első teleszkópba való rúgót vásárolnom, ami megfelelő méretű (átmérő és hossz) a TLF hátsó rúgóstagjába. Igaz sokkal sokkal kisebb a rúgó szelvényátmérője, (ezáltal sokkal puhább is ).
Végül is emiatt neki fogtam szétszedni a motoron levő rúgós tagokat. Ekőször a baloldalit, majd mikor azt helyére szereltem, a jobboldalit is. Nahát. Ezek az első teleszkóp rúgók olyan puhák, hogy a motorom egyszerűen leült, a rúgók szinte a motor súlyát sem viselték el. A sufniban korábban már találtam TLF rúgót (tartalékot, mint minden rendes pannóniás, én is képeztem az évek során...) és ekkor vizsgáltam meg a kiszerelt és a "tartalék" rúgót!
Gyakorlatilag az a rúgó, amivel éveken keresztül jártam, és most a felujítás után is beépítésre került, egy ZIL hátsó rúgójának is elment volna, olyan extra kemény rúgózású!! Újra szétszedtem a hátsó teleszkópokat, beraktam a "tartalékokat" és láss csodát! gyönyörűen rúgózik a motorom! Élvezet az utazás, az úttartás, szóval rendeződött a problémám...
Felhivtam Apámat, (ő 40 évvel ezelőtt használta a Pannóniámat) mit tud erről az extra kemény rúgóról...
- Ja! Azokat én csináltattam bele Pesten, mert Anyád 80 kg volt, én 120, és a gyári rúgókkkal felütött a hátsó kerék a sárvédőben... meg tudod a tápos zsákokkal megpakolva is....
szóval ennyi a történetem....
de egy tanulság az az, ha valaki egy extra jó rúgóstagot szeretne, szerintem jól kombinálhtaó a P12 első rúgója (félbe vágva) egy eredeti rúgóval, amiből kb a 3/4-ét használná fel a teleszkópban. ezzel egy progresszív rúgóhatást lehetne kialakítani...
Lehet hogy a télen kipróbálom...
Ja és ha valakinek van olyan problémája mint apámnak volt.... akkor nekem van extra hátsó rúgóm! Keressen!
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA VT5 és a VT6 aljzat lemeze megegyezik, az eltérés a festésben illetve a feliratban volt.
Így néz ki egy VT5 lámpa:
Kedves ApaE! Sikerült egy VT5-ös búrát is vásárolnom! De gond van, mert a VT-6-ban használt bilux izzó túl hosszú, nem elég mély a VT-5-ös búra... esetleg a VT-5-höz "rövidebb" izzót kellene használnom? Létezhet ilyen?
- 3 likes
Komment
-
TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevagy ezen talán jobban látni...[ATTACH=CONFIG]8241[/ATTACH]
Komment
-
t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok ! Ílyen alkatrésszel még nem találkoztam [ATTACH=CONFIG]26527[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]26528[/ATTACH] ami fémből van . Ez már ujabb konstrukci lehet ( ?) szimeringböl gondolva . Ez jobb lenne mint a másik ,igaz sajna csak 1 van belöle .
Én is hasonlót csináltam, csak műanyag házzal. És szerintem érdemes is szimeringeset csinálni. De a külső oldalra nem árt tenni filcet.
Sajnos én filcet nem tettem bele. Bár a hiányából adódó gyorsabb kopást még nem tapasztaltam, de egyszer majd azért átalakítom.t1-rider78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nem tudom hogy a közeledbe hol tudsz ilyet beszerezni, esztergályosoknál érdeklődj hogy hol szerzik be.
Miskolcon tudok egy boltot ahol akár pár centis darabot is levágnak.t1-rider78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Miskolc kicsit kiesik a lehetőségekböl, ilyenre nincs valami vebáruház? Mondjuk fogalmamsincs az anya megnevezéséröl amiböl érdemes lenne megcsinálni.Utoljára szerkesztve a következő által: t1-rider78; 2015 febr. 15, 14:46.
Komment
Komment